B.I.S DJ19 kvartsfinal FBI Tullinge – Huddinge IBS

Nästa kvartsfinal är ett hett derby med extra allt mellan de stora rivalerna Tullinge och Huddinge, två lag som minst sagt har en lång historia av tuffa drabbningar mellan lagen. Det här är utan tvekan helgens mest ovissa möte och den match som kan komma att innehålla extra allt, kanske att straffavgörande?

Tullinge kommer från en tämligen komfortabel seger med 4-9 mot ett ungt Västerhaninge. Det är starkt uppbackade av ett gäng 02:or som Sofia Warngle, Vilma Widzém och Olivia Weckström, som alla har framträdande roller i Tullinges damlag. Här finns det även flera intressanta 05:or där Kellie Tonnert och Linnea Castemo sticker ut som ledande spelare. Men ett litet varningsfinger för Hanna Wrangle som även hon är 05:a och som mer och mer tar för sig i damlaget. Tullinge har en stark spets och flera spelare som kan avgöra matchen till deras fördel, lägg därtill distriktlagsmålvakten Moa Höglin Sjöberg med ett av de bästa utkasten i DJ innebandyn.

Huddinge är ett urstarkt kollektiv som inte haft de offensiva stjärnorna på länge. Det fick en tuffare resa än Tullinge i sin 6-3 vinst mot Ekerö/Ängby, en match de avgjorde i andra perioden.

Huddinge har ett starkt försvarsspel som Tullinge ofta brukar har svårigheter med att bryta ner. Lagom till kvartsfinalen får de förstärkning uppifrån av Damlagets lagkapten Tilde Olssson-Åhman och Elin Barbus, som haft fina säsonger i damallsvenskan. Utöver dessa fanbärare är Nike Bruna ( lagkapten för Stockholms distriktslag) en spännande spelare att hålla koll på med sin fina spelförståelse och hårda jobb.

Kommentarer:

Sofia Wrangle FBI Tullinge:

”Det kommer bli en tuff match såklart precis som alla matcher mot Huddinge! Huddinge är ett jätte bra lag och vi brukar alltid köra jämt mot dem! De senaste gångerna har vi varit det vassaste laget och vunnit vilket vi såklart kommer gå för även denna match! Jag tror våra chanser är stora! Spelar vi vårt spel och gör de vi ska på plan ska vi ta med oss tre poäng och ett avancemang i DM”

Tilde Olsson-Åhman Huddinge IBS:

”Alltid kul med derbyn och extra roligt när det är i en slutspelsmatch. Tullinge är ett lag vi känner till väl och som vi har mött många gånger. Det är alltid jämna matcher. Ett derby är ett derby och allt kan hända. Jag tror att det laget som jobbar hårdast kommer att vinna. Vi vet att Tullinges omställningar är vassa och att de gillar att löpa mycket så det får vi vara med på! Men om vi gör jobbet hela matchen och spelar vår bästa bandy som vi vet att vi kan då är det HIBS som går segrande ur denna fight! ”

Tips:

Det är en match med spets mot bredd, Offensiv mot defensiv. Jag tror det blir 3-3 efter fulltid och att det avgörs på straffar, varför inte?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: