Kvartsfinal Bäst i Stan HJ-19, Tyresö Trollbäcken IBK vs Farsta IBK.

Näst på tur är alltså Tyresö Trollbäcken IBK mot Farsta IBK. Matchen har starttid 12:00 och kommer att dömas utav Hampus Wiking samt Simon Holm Schlemowitz.

TTIBK gick vidare till kvartsfinal genom en tuff batalj mot Hässelby SK IBK, där TT tillslut vann med 6-7. En match där Hässelbys yngre förmågor visade att de kan spela bra innebandy, samt TT som hade sina stabila pjäser i vissa födda 02. En som troligtvis i matchen gjorde ett viktigt mål var nämligen Filip Bjurkell där han sköt in ett 4-5 mål i boxplay. Hawks gav inte upp för det utan försökte kämpa sig ikapp igen där Jonathan Viklund dock tryckte dit 5-7 med ca 6 minuter kvar – där Hässelby dock replikerade och fick in ett 6-7 mål rätt så snabbt, det resultatet kunde dock TT sedan försvara.

Farsta IBK var iväg till Rotebrohallen för att möta Rotebro IS IBK i en av de sista åttondelsfinalerna. Farsta öppnade matchen starkt men fick bara in en boll och sedan kunde Rotan kvittera innan första perioden tog slut. I den andra tog Rotebro ledningen där sedan Farsta kunde kvittera, ett resultat som stod sig perioden ut. Tidigt i tredje gör Anton Ponnert 3-2 för Rotebro och ett psykologiskt viktigt mål efter att Farsta haft många chanser matchen igenom men inte kunnat få in bollen i nät tillsammans med bra försvar av Rotebro. Halvvägs in i tredje lyckas Gustav Svensson och Fredrik Hjelm göra både 3-3 samt 3-4 och Farsta kunde sedan kontrollera det lite bättre och slutligen vinna med 3-6.

TT och Farsta har mött varandra tidigare i både JAS samt HJ1 där det varit tuffa bataljer förutom den senaste i HJ1 som slutade 11-4 till Farsta. Att dessa lagen har koll på varandra är ingen tvekan och det kommer bli intressant att följa vilka som styrt upp det taktiskt bäst för dagen. Som tidigare nämnt inför åttondelen så spelar TT en bra snabb innebandy framåt med ett riktigt stabilt försvar många gånger. Att spelare som Lucas Wärn, Filip Bjurkell, Max Lundmark, Elias Carlén kommer att infinna sig i protokollet är det ingen tvekan om, spelar även Noel Johansson har man även där ett riktigt vasst vapen. (Gick rykten om att TT skulle ha ett antal spelare runt 5-6st borta i Åre på ”semester” som blev dubbelbokad, vilket blev bekräftat nu så Elias Carlén och Max Lundmark är borta imorgon t.ex) Jack Finnson återfinns i TTs uppställning som har förflutet i Farsta, kan han få en chans att sänka sitt gamla lag här?

Från Farstas håll kommer alltjämt William Forsman Eklund, Max Danilda och Christopher Herrlin göra poäng. Stabilitet bakåt genom t.ex Leon Ljungfelt och Fredrik Hjelm samt Leopold Westberg i målet. Farsta har dock en ny spelare med sig, en ordentlig ”sillybomb” vem det är lär ni kunna följa snart på Farstas sociala medier. En intressant och tight match väntar troligtvis återigen, Farsta spelar JAS match ikväll sent 20:30 mot Tullinge, vi får se hur snabbt de laddar om inför imorgon!

Lycka till båda lagen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: