Helgens omgång i allsvenskan

Täby FC – Hagunda IF 6-7

Periodsiffror 2-2, 0-1, 4-4

Skott 27-22

Täby gör en riktigt bra match mot vad som allmänt anses vara seriens bästa lag. Det var inte någon köttmur det handlade om, även om Hagunda stundtals pressade tillbaka Täby. Men vad som imponerade på mig var att Täby ändå stod upp helt ok över hela banan och hanterade spelvändningar på ett godkänt sätt. Även om både Hagundas 6e och 7e mål känns både onödiga och matchavgörande (markeringsmiss respektive omställning). Täby hämtar dock nästan upp i slutet genom frenetiskt spel i 6 mot 5. Stark upphämtning till 6-7. Mest noterbart är nästan hur nervösa Hagunda blir (och ska vi klaga på markeringsmissar… Hur tillåter Hagunda att Täby gör 3 nästan helt identiska mål i 6 mot 5 spelet genom instick till spelare i boxen, där måste de ligga tätare). De ramlade ihop i slutet av matchen mot DIF också, men båda gångerna klarade de av att vinna ändå – det är en styrka att ha marginalerna med sig.

Hudik/Björkberg – Gävle GIK 4-5

Periodsiffror 1-1, 1-0, 2-4

Skott 23-28

Kollade inte denna match, men mycket viktig seger för Gävle som nu har ordentligt med marginal ner till strecket men bara två poäng upp till fjärdeplatsen (med en match mer spelad). 

FBI Tullinge – AIK IBF 7-4

Periodsiffror 1-3, 2-0, 4-1

Skott 18-27

Riktigt kul match att följa. Även om Tullinge gör första målet så handlar första perioden i princip bara om AIK. Tullinge tar till och med en time-out efter bara 9 minuter för att få ordning på laget. Detta sker inte, utan AIK börjar sätta sina lägen istället. AIK borde ha haft en betydligt större ledning efter första perioden. Tullinge går ner på två femmor direkt i andra perioden och äter sig sakteligen in i matchen. Tullinge lyckas kvittera i slutet på andra perioden, men AIK skapar fortfarande lika mycket lägen som Tullinge, men lyckas inte träffa mål. Tullinge är dock det bättre laget i tredje perioden även om AIK fortsätter att skapa lägen. Sett till chanserna över hela matchen borde AIK vunnit, men du vinnet inte matcher om du inte sätter dina lägen, så enkelt är det. Också starkt av Tullinge att äta sig in i matchen med tanke på hur under isen de var i första perioden.

Strängnäs IBK – Visby IBK 5-9

Periodsiffror 1-1, 3-6, 1-2

Skott 23-17

Såg inte denna match utöver highlightsen, men Strängnäs är i riktig knipa nu. Snart halva serien spelad och 4 poäng upp till säker mark med en match mer spelad. Frågan för Visbys del är mer angenäm: kommer de själva eller kommer Hagunda leda serien vid jul?

Bele Barkarby IF IBF – IK Sätra 10-5

Periodsiffror 3-1, 3-1, 4-3

Skott 25-23

Hade inte möjlighet att se denna match, men otroligt viktig seger för Bele som nu är uppe på säker mark.

Djurgårdens IF IBF – Salems IF 7-8

Periodsiffror 2-2, 3-4, 2-1, 0-1

Skott 23-32

Det här var inte det Djurgården som körde över AIK tidigare i veckan. Istället fick vi se en lite trögare kopia som inte alls höll tätt bakåt. Ett tydligt tecken på skillnaden är att tre av Salems fyra första mål kommer på att spelare få rätt så obehindrat och peta in returer framför mål. Djurgården hämtar ändå upp 2-5 till 5-5 och vid ställningen 5-5 så missar Gafvelin en straff vilket känns avgörande i efterhand. Salem tar åter ledningen innan Djurgården hämtar upp till 7-7 i slutsekunderna. En svängig match där Djurgården är lite slarviga i försvarsspelet, och samt sagt överlag inte alls lika heta som mot AIK. Salem gör ytterligare en bra match mot ett topplag och tar med sig extrapoängen i förlängningen via ytterligare en retur framför mål, denna gång från Sollenius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: