Sammanfattning av veckans matcher: Allsvenskan

Här kommer en sammanfattning av veckans matcher, förutom derbyt mellan Djurgården och AIK som får sin egen artikel.

Hudik/Björkberg IBK – Sätra IK 4-6

Periodsiffror: 0-1, 3-2, 1-3

Skott: 22-12

Fokuserar på Stockholmslagen så såg inte denna match, men intressant att se att Sätra fortsätter att ta poäng. Av highlightsen att döma så fortsätter Sätra att kontra sönder sina motståndare. De är helt klart en intressant nykomling!

Gävle GIK – Hagunda IF 5-2

Periodsiffror: 3-1, 0-0, 2-1

Skott: 22-23

Detta är utan tvekan veckans skräll! Att Gävle skulle vinna mot Hagunda hade jag aldrig trott. Hagunda har dock inte spelat match på ett par veckor, vilket kanske påverkade.

Salems IF – Strängnäs IBK 6-7 (SD)

Periodsiffror: 1-1, 3-1, 2-4, 0-1

Skott: 28-19

Denna match gick samtidigt som derbyt mellan Djurgården och AIK, kunde därmed bara se slutet på denna match. Det är starkt av Strängnäs att hämta upp 6-3 till 6-6, även om sista målet ser lite suspekt ut. Det ser absolut ut som att matchen är slut när skottet avlossas. Men domarna godkänner målet och det noteras som 19:59 i tredje perioden. Riktigt tungt för Salem. Ahmad Aldeeb avgör i förlängningen med ett riktigt fint skott utifrån, otagbart för Orrmo som är täckt av tre spelare.

Bele Barkarby IF IBF – Täby FC – 4-5 (SD)

Periodsiffror: 4-0, 0-1, 0-3, 0-1

Skott 19-11

Jag lovade mig själv att inte kolla på Täby igen. Men såg inför matchen att Anton Harsem gjorde comeback i laget och att de lånat in Fredrik Nyholm från Vallentuna. Samtidigt som Bele lånat in Marcus Ackefelt från Järfälla. Synnerligen intressanta nyförvärv, så det var åtminstone intressant att se lite nya spelare.

Matchen inleds dock precis så som jag tänkte mig att det skulle gå. Täby anfaller, men klarar inte av att försvara sig mot omställningar och i det uppställda försvarsspelet så tittar de efter bollen och skiter i spelarna runt omkring. 1-0 går dock inte att säga något om, Oscar Kristensen försöker nå Sam Madani med en diagonalpass, men den styrs på Oscar Kandell och in i mål. Otur, shit happends. Men sedan tillåts Bele göra både 2-0 och 3-0 genom att de får ha en gubbe (Joacim Ulvhag) i boxen helt omarkerad som de kan spela in bollen på. 4-0 kommer sedan i Power Play efter att Jarnling slagit in en retur framför mål. Detta började kännas mycket bekant. Täby har spel framåt, men är fokuserade bakåt. 

Men i andra perioden hände någonting märkligt, Täby tog sig samman! i den andra perioden är det ett helt nytt lag. Täby har vunnit en match i år, och det var mot Strängnäs – och de vann den på att kontra. Men ligger du under med 4-0 så kan du knappast lita på kontringar om du vill vinna. Varje gång hittills i år när Täby har försökt föra spelet så har det runnit iväg bakåt på omställningar. Men inte denna gång! Andra perioden är helt jämnt, men det unika är att Täby ser ut som ett kompetent lag. Harsem är riktigt bra och bidrar med fysik i det defensiva spelet. Till slut kommer en reducering (17:19 på klockan), efter att Filip Rönnkvist slagit in en retur framför mål. Detta var helt rättvist.

Till tredje perioden så tar Täby över mer och mer. Bele backar hem och ser allt mer nervösa ut. Harsem klivet tyvärr av skadad men trots det så klarar Täby av att ta hand om Beles omställningar även om Odebring tvingas till ett par svettiga räddningar. 4-2 (8:37 på klockan) kommer efter en fin löpning in i höga slottet av Marcus Ström som skjuter i steget. Tre minuter senare 4-3 kommer efter att Oscar Kandell avlossat ett tungt skott från backplats. Bele tar time-out, men Täby fortsätter forcera. Täby borde ha kvitterat tidigare, men de lyckas inte träffa mål utan föredrar att skjuta en bit över målet. Kvitteringen kommer till sist i spel 6 mot 5, med 15 sekunder kvar av matchen. Filip Rönnkvist skickar in bollen framför mål på vinst och förlust och Oscar Kandell vevar in den. Inte det vackraste målet, men det spelar mindre roll. I förlängningen så avgör Täby med 27 sekunder kvar, och här var det Beles tur att bli bolltittande. Marcus Ström smyger in i slottet och får omarkerad avgöra matchen. 

Det är starkt av Täby att komma tillbaka i denna match, framför allt med tanke på att de inte gjort det tidigare denna säsong. Kanske kan lite självförtroende byggas av denna match och att de kan haka på övriga lag ovanför dem i tabellen nu. Vad Bele höll på med i denna match är mycket oklart. De har matchen i första perioden, men blir märkligt ängsliga när Täby kommer in i matchen. Det här var inte samma lag som spöade Djurgården för några veckor sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: