Herr-allsvenskan: Summering av omgång 5 och 6

De senaste två omgångarna har blivit sönderhackade av COVID-19. Det är en rad uppskjutna matcher, har därför samlat de två senaste omgångarna i ett inlägg. Det är nu en synnerligen haltande tabell som förhoppningsvis rättas till under december. Det här blir därför ett lite längre inlägg men varje match är lite mer kortfattad.

Djurgården IF IBS – Bele Barkaby IF IBF 5-6

Periodsiffror: 1-2, 3-3, 1-1

Skott: 33-25

En mycket jämn match, där DIF är spelförande men Bele spelar överlag riktigt bra försvarsspel. DIF hade de flesta lägena men inte lyckades få hål på Bele, samtidigt som Bele är ruskigt effektiva i sitt omställningsspel. Hade DIF haft lite mer flyt i avsluten hade de vunnit denna match, men Bele ska ha enorm eloge för deras effektivitet. Jag tycker Beles insatts i denna match lovar mycket gott inför fortsättningen.

Hagunda IF – AIK IBF 3-5

Periodsiffror: 2-0, 0-1, 1-4

Skott: 16-20

Jag ser Hagunda som favorit vem de än möter denna säsong så bra jobbat av AIK att ta tre poäng. Men AIK har börjat riktigt, riktig bra denna säsong och det kommer bli sjukt spännande att se hur långt detta kan räcka.

Hagunda börjat bäst, men AIK äter sig in i matchen och resultatet är definitivt rättvist i mina ögon. Hagunda var extremt nära att tappa matchen mot DIF i tredje perioden och Hagunda faller ihop i tredje även mot AIK. Här har Hagunda absolut något att arbeta med, är det psykiskt? Eller är det orken? Oavsett vad så gör AIK en riktigt bra match över hela laget, defensiven sitter bra och offensivt så producerar två femmor riktigt bra innebandy. Tror ingen vill möta AIK just nu.

Hudik/Björkberg IBK – FBI Tullinge 1-4

Periodsiffror: 0-0, 0-3, 1-1

Skott: 22-16

Nu är det inget snack om saken, Tullinge är tillbaka till den nivån där de hör hemma. Tullinge är riktigt tighta i defensiven och det känns egentligen aldrig farligt, även när Hudik är bollförande. Dessutom är Tullinge ruskigt effektiva framåt. Särskilt bör nämnas att Felix Strandljung var grym i denna match. 

Visby IBK – IK Sätra 9-3

Periodsiffror: 5-0, 1-3, 3-0

Skott: 22-19

Alla vet vid det här laget hur Sätra spelar, så vad händer när laget måste jaga ett resultat? Bara dåliga saker är svaret. Sätra släppte en hel del skott utifrån i början av matchen och det var ett par som gick som kanske var lite billiga. Sätra väljer att byta keeper efter 4-0, vilket kanske var lite hårt även om ett par av målen kanske var lite billiga. Sätra spelar faktiskt upp sig i andra-perioden men det är fortfarande fokus på försvarsspel och kontringar. Det är svårt att hämta hem en match på det viset. I slutändan så kan Visby spela av denna match ganska bekvämt. 

Sätra ska inte underskattas mot något motstånd, men rinner det iväg så blir det svårt att hämta upp för dem för de har inte riktigt kvalitén att kunna ändra spelstil när så behövs.

Bele Barkaby IF IBS – Visby IBK 6-7

Periodsiffror: 3-1, 0-4, 3-2

Skott: 23-26

Jag såg inte denna match, men bra gjort av Visby att ta poäng av ett Bele som verkar vara i form just nu. 

Strängnäs IBK – Hudik/Björkberg IBK 4-9

Periodsiffror: 0-1, 2-4, 2-4

Skott: 22-31

Såg inte heller denna match. Men vad i hela friden håller Strängnäs på med? Visst att de saknar Adam Nilsson just nu på grund av skada, men att de ligger på nedflyttnignsplats efter fem spelade omgångar är under alla kritik för det här laget.

IK Sätra – Salems IF 3-7

Periodsiffror: 1-1, 1-2, 1-4

Skott: 14-19

Salem fortsätter att ta poäng! Salems inledning på säsongen har varit över förväntan och laget kommer antagligen bara bli bättre desto varmare i kläderna detta unga lag blir. Med reservation för att unga lag tenderar att ha dippar under en säsong så klart, men fortsätter det så här är nytt kontrakt en självklarhet.

Täby FC – Djurgårdens IF IBS 7-10

Periodsiffror: 3-2, 2-2, 2-6

Skott: 29-47

Till att börja med så ska det erkännas att inget av lagen i denna match spelar något försvarsspel som är värt att hyllas. Men det är värt att notera att Täby släpper in 10 mål i denna match, trots att planens överlägset bästa spelare är Stefan Odebring i Täbys mål. Det här håller inte, Täby kommer åka ur med dunder och brak denna säsong om de inte går tillbaka till spelet de hade mot Strängnäs. Där spelade Täby disciplinerat försvarsspel och fokuserade på kontringar. Men i varje match jag har sett Täby försöka föra spelet så blir så löjligt sårbara bakåt när motståndarna ställer om. Nu var Täbys uppställda försvarsspel kanske inte jättebra i just denna match (eller så var DIFs anfallsspel riktigt bra) men ska Täby undvika en returbiljett till division 1 så måste det till skärpning bakåt. För Djurgårdens del så var det än väl genomförd match även om de släppte några billiga mål bakåt, men det har man råd med när man gör 10 mål framåt.

För den som vill se säsongens assist (och ett praktiskt exempel på passivt och bolltittande försvarsspel…) så kolla in Erik Owelings assist som kan vara årets assist. Börjar 2:30 i detta klipp: https://www.innebandy.tv/video?id=s-highlights-taby-fc-djurgardens-if-ibs-oke72v

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: