Hur har det gått hittills? – Värmdö IF

Dags för del 3 av vår summering nu har vi kommit till Värmdö IF.


Värmdö hade en stor rockad i sin spelartrupp där en nödvändig föryngring behövdes göra. Flertalet starka spelare försvann, däribland Liam Åström och Filip Rönnkvist, Martin Ekstrand och Christoffer Wiberg. Ersättarna kom i huvudsak från Ingarös duktiga juniorlag i form av Axel Bäckström, Viktor Berg, Lucas Werelius och Jacob Lindholm bland annat.

Många har på förhand haft frågetecken kring Värmdös generationsväxling, jag själv inkluderat, men jag har ändå valt att tro på att de kan konkurrera om kvalplatsen, trots att tipset placerade dem 6:a.

Värmdö började med en något överraskande förlust mot Järfälla med 2-3, säkerligen en hel del premiärnerver och det är egentligen ingen överraskning med en ny trupp där allt fortfarande är i sin linda. I omgång två kom dock första vinsten mot topptippade Uppsala Teknologer, en match som kännetecknades av ett kvalitativt försvarsspel där speciellt Oscar Rosén fick glänsa. Just Rosén är en spelare som inte riktigt har fått den uppmärksamhet han förtjänar. Han har tagit Värmdö till kval tidigare och är en högst kompetent målvakt, därav lär inte tappet av Ekstrand kännas nämnvärt.

I omgång 3 väntade Rotebro, en match som Rotebro hade kontroll på men där Värmdö totalt körde över Rotebro i tredje perioden. I fjärde omgången väntade Björklinge BK, två starka defensiva lag men där Björklinge var starkare i den tredje perioden.

Nyförvärven:

Värmdö hade på förhand många nyförvärv en den som imponerat mest är Viktor Berg, hans utveckling i år har varit makalös och han spelar som att han spelat seniorinnebandy i flera säsonger. Även Axel Bäckström har gjort en bra inledning, men här finns det mer och ta av och Bäckström kan mycket väl bli en ny Liam Åström. Annars är det Jacob Lindholm som gjort mest avtryck utöver de andra två bland Värmdös nyförvärv. Ståt för ett solitt försvarsspel och bra spelfördelning, har spetsat till Värmdös backuppsättning.

Utropstecken:

Nyförvärven har nämnts ovan som imponerat, men vi håller oss kvar vid Värmdös juniorer där centern Emil Mattsson har varit tongivande. Mattsson som vi tror får sitt genombrott har visat upp ett imponerande tvåvägsspel. Även om det blir något misstag här och där, vilket är fullt naturligt, är det en bra start för Värmdösonen.

De äldre, mer rutinerade spelarna , som Martin Norling, Kim Johansson , Henrik Johansson och Nick Ahlholm, Benjamin Kron, har verkligen fortsatt leverera och är alltjämt i toppen av spelarna i division 1. Kim Johansson fortsätter att göra mål i en rasande fart och vill inte förlora titeln som seriens skyttekung.

Oscar Rosén i målet har jag varit inne på redan, men han ser väldigt solid och trygg ut i buren, starkt bidragande till försvarsspelet.

Försvarsspelet ser fortsatt vasst ut och kommer bringa fler poäng.

Frågetecken:

Värmdö tar för mycket utvisningar och det kommer straffa sig i längden, även om deras boxplay har varit bra, men alltid bättre med 5 spelare på planen.

Det blir lite inkonsekvent emellanåt och jag har fortfarande inte sett 60 minuter som varit 100 %-iga, även om Uppsala matchen var nära.

Skjuter mindre i snitt än vad jag trodde per match, kan de höja skott på mål frekvens blir de än mer farliga.

Tycker kanske att backarna borde kunna producera lite mer poäng framåt med de spelarna som finns där framme.

Summerat:

Jag tycker att Värmdö har stått för en stabil inledning och min uppfattning är att de känner samma sak. Även om det finns mer att ta av så är det en bra start.

Ska bli intressant att se hur Värmdö utvecklas!

Interna poängligan:

PlcNamnKlubbMatcherMålAssistPoängUtv
5.Kim JohanssonVärmdö IF48080
6.Martin NorlingVärmdö IF41782
29.Emil MattssonVärmdö IF43250

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: