Hur har det gått hittills? – IBK Uppsala Teknologer

Det har onekligen börjat ojämnt för teknologerna, laget som möjligen har gjort det bästa sillyfönstret. Trots detta så har Teknologerna tagit två vinster där speciellt matchen mot Tyresö imponerar, men förlusten mot Värmdö och att inte göra ett enda mål där måste varit en besvikelse.

Serien började ändå bra för Teknologerna om slog nykomlingen Hammarby med 3-7, en match där nyförvärvet Markus Nordlindh presenterade sig direkt med tre mål, men den som imponerade mest var ett annat Nyförvärv i form av dalmasen MAgnus Sjödin som stänkt in två mål från sin Backplats och var i övrigt vass i spelet.

Mot Värmdö blev det 0 gjorda mål framåt och 0 poäng, ett defensivt starkt Värmdö lyckades neutralisera Teknologernas offensiva pjäser och det finns inte så mycket mer att säga om matchen, det var väl inte den roligaste matchen för åskadarna.

Därefter väntade ett spännande möte med Tyresö, ett Tyresö som hade gått tungt i matchen mot Järfälla. Den avgörande faktorn här blev powerplayetspelet. Teknologerna fick i början av tredjeperioden spela powerplay i fem minuter och lyckas där avgöra matchen och ta tre viktiga poäng.

Nyförvärven:

Markus Nordlindh har jag redan listat som ett av seriens bästa nyförvärv hittills.

Magnus Sjödin har kommit in och ökat konkurrensen på backsidan och bidrar med ett smart tvåvägsspel.

Henrik Wahlström är tillbaka i den svarta tröjan men har rent poängmässigt haft en tuff start, däremot har han visat sin betydelse i form av auktoritet och pondus på planen. Leder laget med hårt arbete och bra spelfördelning i sin roll som lagkapten, trots att han missat en match.

Joakim Berglund värvades in som en utpräglad målskytt med 21 mål förra säsongen, men har haft det väldigt tufft i inledningen och har mest bidragit med några utvisningar, det är dock en tuff konkurrens och Berglund har inte en lika framträdande roll som i Alunda.

Martin Hallén Almroth har ännu inte gjort tävlingsdebut för Teknologerna.

Utropstecken:

Nyförvärven har ökat konkurrensen där främst Sjödin och Nordlindh visat framfötterna offensivt och Wahlström med ett gediget tvåvägsspel. Annars har förra årets poängkung Gabriel Oredsson fortsatt göra poäng.

Teknologerna har nya tränare i år och det kan alltid ta några matcher innan spelet sätter sig ordentligt, visa stunder har det sett riktigt bra ut för Teknologerna.

Även om han har släppt in fler mål än jag trodde på förhand så har Krogius visat att han håller hög division 1 klass. Holmi nbakom är inte dålig heller så här är det onekligen bra ställt.

Powerplayet ser väldigt spännande ut så här i inledningen och konstigt vore väl annars med de offensiva krafter som finns.

Frågetecken:

Hur kommer Teknologerna stå sig mot lag där de kommer får ligga stor del av matchen på försvarsspel? Samtliga matcher har Teknologerna varit spelförande och även om det inte blev bra mot Värmdö så har vi inte sett någon gedigen försvarsinsats än.

Det är lite för mycket utvisningar och även om boxplayet varit godkänt är det ingen spelform du vill hamna i.

Vad har hänt med Gustav Klang? Han gjorde nästan 40 poäng från sin backplats, nu har det sett väldigt trubbigt ut i det offensiva spelet, 0 poäng på tre matcher måste vara en besvikelse, men jag hoppas och tror att Klang kan vända på skeppet.

Summering:

6 poäng av 9 möjliga är ändå fullt godkänt där matchen mot Tyresö stack ut. Även om försvarsspelet inte har varit överdrivet inspirerande så räcker det med att göra ett mål mer än motståndarna för att vinna. Med den offensiva kraft som finns i laget behöver inte det vara ett problem att lyckas med detta. JAg tror dock på en uppryckning när serien har kommit e bit in på säsongen när tränarna har fått sitt spel satt. Dock så kan det ta en längre tid med tanke på att att all verksamhet har varit pausad ett tag framöver.

Interna poängligan:

PlcNamnLagMatcherMålAssistPoängUTV
7.Markus NordlindhIBK Uppsala Teknologer37072
25.Gabriel OredssonIBK Uppsala Teknologer32460
48.Albin SandIBK Uppsala Teknologer30440

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: