Summering omgång 3 – Allsvenskan Herr

Salems IF – Hagunda IF 6-7

Det finns inga hedersamma förluster, förlust är förlust. Men att Salem ”bara” förlorar med udda målet mot Hagunda är starkt. Jag hade som sagt trott att Salem skulle få det tufft i år, men det ser just nu ut som att lag som möter Salem får det tufft i år.

Resultat: 6-7

Periodsiffror: 1 – 3, 1 – 4, 4 – 0

Skott: 19-18

FBI Tullinge – Bele Barkaby IF IBF 4-5

Två lag som inför denna omgång inte alls har kommit upp i den nivå de låg på under föregående säsong. Lite svårt att se exakt varför, båda lagen har tappat ett par spelare, där de tyngsta tappen antagligen är Mattias Andersson (från Tullinge till Helsingborg) och Segmeister (från Bele till Höllviken). Men båda lagen har också värvat rätt bra så på pappret borde lagen inte ha blivit sämre.  

Tullinge får en bra start och gör mål redan efter 18 sekunder, efter lite passivt agerande från Beles backar. Det är Adam Bertilsson som gör mål i vilket fall och Tullinge inleder matchen med mycket boll även om de kanske inte skapar särskilt många heta chanser. Bele är effektivare och leder 1-2 efter ett att ha gjort två mål på snabbt slagna frislag. Även om ett av frislagen slogs flera meter ifrån rätt position så godkände domarna målet.

Andra perioden fortsätter ungefär som första, Tullinge har mycket boll men har väldigt svårt att skapa heta målchanser. Samtidigt är Bele vassa i sina omställningar och dessutom är Bele mycket hetare i närkamperna, det kändes matchen igenom som att Bele var starkare i närkampsspelet. De mål som Tullinge gör är skott på halv-distans. Tullinges mål i andra perioden är riktigt bra avslut (Kalte och Kauppinen målskyttar) men överlag hade Tullinge mycket svårt att komma igenom ett kompakt och mycket intensivt Bele. Och när Bele ställer om så går det fort och det blir ofta farligt.

Tredje perioden ser ut exakt som tidigare. Tullinge äger bollen men skapar alldeles för lite, även om Tullinge gör ett mål i PP så känns det som att Bele har koll på den här matchen. Bele är ett helt annat lag jämfört med förra veckan och även om det resultatmässigt blev en jämn match så var Bele helt klart bättre än Tullinge idag. Bele var starkare i närkamperna, spelade ett riktigt bra försvarsspel och var effektivare framåt. Tullinge har nu två helger i rad misslyckats med att bryta upp ett motstånd som inriktat sig på försvarsspel. Tullinge är bättre än så här, och kommer nog visa det i nästa omgång mot Gävle.

Vi välkomnar Bele in i säsongen, även om det tog till tredje omgången. Blir riktigt kul att se AIK-Bele i nästa omgång, det har alla förutsättningar att bli en kanonmatch.

Resultat: 4-5

Periodsiffror: 1 – 2, 2 – 3, 1 – 0

Skott: 23-16

Visby IBK – Hudik/Björkberg IBK 4-2

Så vart har vi Visby i år? Utspelade mot Hagunda i första omgången och bara en poäng mot Gävle hemma är inte direkt något som känns förtroendeingivande. Vinst mot H/B var ett måste och det klarade de av i alla fall. Hudik och andra sidan har fått en ännu tuffare start helt klart.

Resultat: 4-2

Periodsiffror: 2 – 2, 1 – 0, 1 – 0

Skott 24-20

Strängnäs IBK – Täby FC 4-9

Bele Barkaby höjde sig rejält denna omgång, men det är ingenting… Ingenting, mot vad Täby gjorde. Täbys försvarsspel mot AIK förra omgången var inte ens värdigt division 1. Täbys försvarsspel idag var exemplariskt. Täby stod rätt, pressade i rätt lägen och lät Strängnäs spela runt dem men aldrig igenom dem. Täby var fokuserade och gjorde få misstag, samtidigt som de bara blev farligare och farligare i sina omställningar desto längre matchen gick. Täby växte för varje mål de gjorde och blev bättre och bättre för varje period.

Inledningsvis hade Täby faktiskt ingenting. Strängnäs dominerar totalt efter deras tidiga ledningsmål och det säger en hel del om Täbys försvars att det bara står 1-0 till Strängnäs efter de första tio minuterna. Men Täby har faktiskt ingenting av värde framåt innan Marcus Ström får onödigt mycket utrymme och kvitterar i trettonde minuten. Men desto längre in i matchen vi kommer så desto mer växer Täby och i andra perioden så skapar Täby mer på sina omställningar och går ifrån till 2-5. Täby lyckas dessutom hela tiden att göra mål på en kontring precis i samband med att det kändes som att Strängnäs började krypa närmre att få hål på Odebring i Täbys mål.

Tredje perioden är en kopia på andra, förutom att Aldeeb gör ett par mål vilket gör att Strängnäs får lite känning ett tag. Men Strängnäs är aldrig nära. Täby står upp bra och blir inte stressade utan kontrar in ett par mål till i slutet som definitivt avgör matchen.

Strängnäs gör absolut inte sin bästa match, men jag skulle säga att det är på grund av att Täby är så pass disciplinerade i försvarsspelet. Täby har presenterat sig i allsvenskan igen, helt klart.

Honorable mention: kommentatorerna på Strängnäs matcher är utan tvekan de absolut bästa kommentatorerna på innebandyallsvenskan.tv

Resultat: 4-9

Periodsiffror: 1 – 1, 1 – 4, 2 – 4

Skott 21-20

Nykvarns IBF Ungdom – Åstorp/Kvidinge IBS INSTÄLLD

Denna match blev inställd. Å/K hade flertalet spelare borta med COVID-19 symptom. De följde rekommendationerna och åkte inte till matchen eftersom truppen i stort kan vara infekterad. Förbundet ska återkomma med om matchen ska spelas vid senare tillfälle eller om det blir WO. För att undvika WO behöver minst 3 spelare ha testats positivt för COVID-19, Å/K inväntar provresultat då spelarna testades i fredags.

Djurgårdens IF IBS – Gävle GIK 3-0

En riktigt stabil seger för Djurgården, som för en gångs skulle börjat säsongen på ett bra sätt. Det finns mycket positivt att ta med för DIF i denna match, försvarsspelet är ypperligt och anfallsspelet var dominant. Det borde verkligen blivit fler mål för DIF men ramträffar och lite oflyt i avgörande situationer gör att det bara blev 3 mål.

Alla tre perioderna såg likadana ut: DIF äger bollen och för spelet medan Gävle försöker kontra. DIF skapar många lägen, men har som sagt oflyt i avsluten samtidigt som Felix Andersson i Gävles mål gör några riktigt fina räddningar och hade dessutom målramen med sig. Gävle hade nästan ingenting, och de chanser de hade tog Beckius hand om. Det farligaste Gävle hade var en straff som de missade. DIFs mål produceras av första-femman även om jag tycker att alla tre femmorna spelar riktigt bra innebandy idag, och DIF spelar också av hela matchen utan att gå ner på folk. Trots att det inte blev så många mål var detta en helt klart underhållande match med mycket bra innebandy, i alla fall med Djurgårds-ögon sett. Det enda negativa är att de generellt sett var rätt dåliga PPn i denna match. Av de fyra PPn som blev så var det bara ett som får godkänt i mina ögon, det var DIFs sista PP.

Ett särskilt omnämnande till Alexander Dahlberg som innan den här säsongen bara spelat JAS och division 3 men som dels spelar riktigt fin innebandy (både defensivt och offensivt) och dessutom nu gjort 4 poäng på 3 matcher. Bara för att du spelar med Kareliusson och Schantz betyder inte att det är så himla lätt att bara gå in och producera i allsvenskan (fråga Giovanni Palumbo tex, som ändå öser in poäng i division 1). Kommer med andra ord bli riktigt kul att se Dahlberg denna säsong.

Tidigare säsonger så hade DIF absolut tappat poäng i denna match, för jag vet inte hur många gånger jag sett DIF föra spelet men tappa poäng för att de släpper in mål på kontringar. När DIF har haft marginalerna mot sig i avgörande situationer eller när en målvakt storspelat så har de ofta blivit straffade i kontringsspelet. Men inte idag! Johan Kapple gör en jättematch, Erik Oweling går på vatten som vanligt men även kollektivt så ser försvarsspelet jättebra ut! En kuriös detalj är att i det uppställda spelet så har DIF gjort om lite, numera står de 2-1-2 istället för 2-2-1 (som de gjort tidigare år) även om det inte kanske spelade roll i denna match eftersom Gävle sällan förde spelet.

Skönt för DIF att ta 9 poäng mot tre lag de ”bör” vinna mot inledningsvis. Nästa omgång väntar Hagunda borta, en match DIF vann förra säsongen. Både Hagunda och DIF känns bättre i år jämfört med förra året så frågan är vilket lag som höjt sig mest. Hagunda får absolut ses som favoriter, men [plats för valfri klyscha].

Resultat: 3-0

Periodsiffror: 2 – 0, 1 – 0, 0 – 0

Skott: 24-20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: