Tippning herrar division 3 södra

DM helgen närmar sig och så även seriestart, förbundet har släppt det preliminära spelschemat och vad passar då inte bättre än att börja inleda med lite tippningar kring herrserierna?

Först ut är Herrar division 3, en serie med många intressanta lag där undertecknads hjärta, klappar lite extra för två av dem.

Innebandymagazinet börjar alltid med ettan, så vi börjar underifrån och kom ihåg att tippningen är subjektiv och jag blir gärna motbevisad, så er som jag tippar i botten, skriv ut tipset, häng upp det på väggen i omklädningsrummet och motbevisa mig.

Division 3 södra är i år en väldigt svårtippad serie, Sickla tex kom förra året trea i division 3 norra samtidigt som den södra trean har varit starkare, Huvudstaden gick upp från fyran och Daniel Thorsson som senaste två åren öst in poäng, har tidigare spelat i Djurgården och sågs då som allsvenskans bästa back. Vendelsö och Ingarö har gått upp från fyran, båda med unga lag som har framtiden för sig. Sköndal har pendlat mellan divisionerna och frågan är om de klarar sig kvar i år?

Oavsett vad är bottensegmentet väldigt svårtippat och det kan sluta hur som helst, men sett till spelarmaterial bör det finnas en klar vinnare.

10. Huvudstadens IBK

Huvudstaden i all ära men skillnaden mellan division 4 och 3 är stor. Offensivt sätt kommer Huvudstaden vara ett roligt lag att se på, men frågetecken för det defensiva. De släppte ändå in 88 mål på 15 matcher trots sin serieseger, men gjorde 116 mål framåt. Det går inte att komma undan Daniel Thorssons succésäsonger, men bakom honom ser det tunt ut.

9.Västerhaninge IBK

Det är magstarkt att tippa Västerhaninge så långt ner absolut, men VH hade en tuff fjolårssäsong och i år kommer division 3 var riktigt stark. Fredrik Stålstiernna har lämnat för nya Haningelaget Andino United och det är svårt att sia om truppen. Gröndal i målet är en av lagets viktigaste spelare samtidigt som Hampus Skattman och Johan Eriksson ska stå för produktionen framåt. Fått in juniorer som Lukas Soinjoki och Christoffer Viklund från Tyresö Trollbäcken och rykten placerar Sebastian Andersson, nu i allsvenska Djurgården, i Västerhaninge på dubbellicens. Kan komma allt mellan placering 8-10.

8. Sköndals IK

Presenterat en ny tränare i form av Jimmy Andersson som ska lyfta laget, där långvarige coachen Lasse Pettersson återfinns som assisterande tränare. Har en spännande mix av spelare som alla kan leverera på denna nivå. Sköndal är ett lag som inte gör så mycket mål men släpper heller inte till så avsevärt mycket. Frågan är hur länge den evigt unge Benny Sätterström kan dra laget, kan Joakim Zackrisson spela? Pontus Johnsson och Jonathan Andersson är två riktigt vassa offensiva spelare men där bakom måste flera spelare kliva fram. Jahn Ivar Nesse är en vass målvakt och säkerligen en av de bättre i serien, Adam Roos en av seriens bättre defensiva backar, men hur mycket kan han spela i år? Endast fem matcher förra säsongen. Kan Precis som som VH komma allt mellan 8-12.

7. Vendelsö IK

En ren tippning med hjärtat som jag hoppas slår in. Ett ungt lag med mycket kvalité men som har haft tufft i det fysiska spelet. Satsat mycket på sin försäsong för att klara av att möta det avsevärt tuffare spelet i herrtrean jämfört med fyran. Offensivt kryllar det av kvalite. Forwardssidan är riktigt stark med Heimdahl, Abbate, Wensberg Sahlin, Alvin, Zettervall och underskattade Hampus Wiking. Mål kommer Vendelsö göra men försvaret måste sitta. Ett Spännande målvaktspar i Elliot Veid och Linus Berggren. Håll koll på Elias Carlén, han kan blir årets sensation i herrtrean. Frågetecknet ligger på backsidan, rent defensivt och fysiskt är den stark, men det saknas en riktig poängback även om tex Simon Wensberg Sahlin har potentialen att bli det.

6. FBI Tullinge (B)

Alltid svårt att bedöma ett reservlag, men Tullinge B är farliga och har några riktigt vassa spelare där förra årets poängligavinnare Jonas Nyqvist återfinns. Även Mikael Forsell är en reslig och stark poängspelare som förra året kom fyra i totala poängligan med 28 poäng. Har dessutom fått in en fin förstärkning från Tullinges allsvenska lag i form av backen Axel Ekström.

5. Ingarö IF

Ingarö eller Team GS som de kallar sig själva består till stor del av Ingarös starka JAS lag från säsongen 2017/2018. Ett offensivt lagt lag som egentligen bara spelar för att det är kul men har ändå gjort några fysträningar. En duktig lagbyggare i tränaren Jonas Öhman. Första kedjan med Max Wallin, Acke Ulltin och Oscar Forstadius är klass rakt igenom och kommer vara en mardröm för flera lag, fråga bara rivalerna Vendelsö. Svårbedömda dock innan hela truppen har satt sig, men har fått in Samuel Sundman från Älvsjö AIK och han kommer kunna spika igen ordentligt.

4.Sickla IF

Kom trea i division 3 norra  och fått in ett fint nyförvärv i Alexander Ulriksson som är duktig på att göra poäng och sitta i utvisningsbåset ( 33 minuter förra året) . Marc Andersson är en avig back som är stark i försvarsspelet. Men viktigast är Karl Andrén som förra året gjorde 31 poäng och Andreas Holmér som gjorde 21. De två måste leverera och med nyförvärven är det mycket möjligt att Sickla kan hota  om kvalplats. Har en ramstark defensiv och kan de få igång offensiven finns det mycket att hämta för Sickla.

3. Skogås-Trångsund IBK

Klart att hjärtat bankar för min moderklubb och många kommer nog tycka att jag, som tippar ett lag som på målskillnads koefficient blev kvar i trean efter fjolåret, kommer trea har en skruv lös. Så kan det vara, men faktum är att Skogås har ett avsevärt bättre lag än vad placeringen förra året visade. De var ett av seriens tajtaste lag och hade hela 8 (!) oavgjorda matcher, många där de inte kunde knyta ihop säcken. Försvaret var i klass med lagen på övre halvan men målskörden var för dålig. Nyblivna kaptenen Claes Norén är trots sina 36 unga år en av seriens bästa spelare och lägg därtill att Sebastian ”Batan” Pettersson, med förflutet i Farsta IBK, gör comeback. En riktig matchvinnare som kommer göra stor skillnad med seriens kanske bästa skott. Lägg därtill att Nicklas Staberg fortfarande är en av seriens bästa offensiva spelare.

Backsidan är riktig stark med poängspelare som Rickard Åhs, Filippinske landslagsmannen Christian Schoultze, och enligt mig seriens bästa defensiva back i Magnus Andersson. Frågetecknet ligger på målvaktssidan, klarar Ludwig Wahlgren av att vara förstamålvakt när Fredrik Arrehag lagt hjälmen på hyllan? Jag hoppas det.

2. Värmdö IF

Ramlade ner från division 2 på sämre målskillnad än Lidingö. Väl i trean lär Värmdö återigen vara ett topplag där spelartappen varit minimala. Jonathan Holmberg kan bli hela seriens poängkung och Pontus Engström kommer säkerligen producera mer i år. Lägg därtill att Värmdö fått in många juniorer från Ingarö som säkerligen kommer få en del speltid även i herrtrean. En kvalplats är fullt rimligt!

1. Huddinge IBS

Huddinge IBS har sjunkit som en sten i seriesystemet senaste åren och det känns fortfarande konstigt att se Huddinges herrlag i division 3. En stor generationsväxling genomförs där Huddinge har fantastiska kullar i åldrarna P02, P03,P04. Nu kommer kanske de bästa 02:orna fokusera på JAS och Djurgården, som HIBS har samarbetsavtal med. Men oavsett det så är det en fantastisk trupp som bör vinna division 3. Juniorer som Axel Frank, Peter Rosendal, Alexander Lennström, Tim Sundström och Alexander Dahlberg kommer vara i framkant, om de spelar. Ser vi till de lite äldre spelarna så finns det mycket kvalité även här. Det går inte att komma ifrån att Daniel Strandberg som kommer från allsvenska FBI Tullinge är en av seriens bästa spelare. Även spelare som Douglas Lundberg, Axel Lindell Nilsson och i synnerhet Marcus Broby håller absolut högsta klass på denna nivå.

// Henrik – InnebandySTHLM

En kommentar på “Tippning herrar division 3 södra

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: