Sillykollen division 1

Senaste tiden har flera lag släppt sillynyheter och därför tänkte vi göra en liten uppsamling av vilka värvningar som gjorts senaste tiden.

Först ut har vi Teknologerna i herrarnas etta som i veckan landade ett meriterat namn till sin tränarkår. Det handlar om den föredetta förbundskapten Peter Kokocha. ”Kokocha kommer närmast från ett tvåårigt uppdrag hos Lokomotiv Grillby i division 2. 1996-1999 var han assisterande förbundskapten för svenska landslaget men under 1999 tog han över som förbundskapten i landslaget. Den rollen hade han fram till 2004. Under sin period med svenska landslaget var han med och vann fyra VM-guld.

Sportchef David Eriksson lämnade följande kommentar till teknologernas hemsida:

 Först och främst helt fantastiskt stort att kunna få in en sådan person, ledare och profil som Peter Kokocha hos oss! Han är en sann legendar inom sporten och jag hade själv nästan aldrig kunnat drömma om att vi skulle få detta att gå i lås men är väldigt glad att det nu är klart.

Läs teknologernas nyhet i sin helhet här

Järfälla har även dem hunnit presentera två nyförvärv från grannföreningen Hässelby SK. Det rör sig om Johan Pettersson och Joakim Renner. Johan har tidigare spenderat tid i Järfälla och väljer nu en återkomst till Spiders, en modern tvåvägsspelare som kan använda både som back och center. Renner är en kvick forward med en fin offensiv upsida samtidigt som han kan hantera det defensiva jobbet på ett föredömligt sätt.

Sportchef Norrman kommenterar till Järfällas sida värvningar så här

Vi vet redan vad Johan går för och vi såg att tiden i grannföreningen gjort honom gott och att han har utvecklats ytterligare sen hans tid hos oss – och Joakim har vi kikat på en tid eftersom han är både snabb i fötterna samt arbetar hårt i defensiven,

Ni hittar Spiders nyhet här

Balrog har även de varit i farten igen, denna gång har de värvat in en ny målvakt. Det rör sig om Daniel Snellman som förra säsongen var första målvakt i allsvenskan Salem. En rörlig och kvick målvakt som bör hålla hög division 1 klass. Har tidigare representerat Balrog i SSL.

Läs Balrogs nyhet här

Vendelsös damer har haft en tuff silly season där flertalet spelare lämnat, men nu börjar detkanske vända när de i dagarna först presenterade Rebecca Levander från Tungelsta IF och Moa Lindell som flyttas upp från deras damjuniorer och fler värvningar verkar vara på gång.

Rotebro IS IBK Dam har även dem gjort en ledarrekrytering där Hässelbys förra tränare Anders Schough har presenterats. Han kommer gå in och komplettera distriktslagstränaren Mårten Storm som enligt rykten kommer få ytterligare uppdrag än damlaget i Rotebro. En kreativ tränare som älskar att hitta nya övningar och lösningar i spelet.

Ni kan läsa mer om honom här på Rotebros hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: