Saga Emtell – Stockholms nya bidrag i Landslagströjan

Under gårdagen släppte förbundskapten Camilla Granelid sin trupp till U19 landslaget, ett landslag bestående av tjejer födda 2002-2003 trots att VM har flyttats fram ett år. Anledningen är att 03 kullen ska påbörja sin resa mot VM i år vilket innebär att Granelid har tre kullar att fokusera på.

I denna trupp är Nacka Wallenstams Matilda Ekenlinde uttagen men även Huddinge IBS produkten Ellen Hansson, till vardags i RIG. Båda dessa är väletablerade i detta sammanhang så det som vart mest spännande när truppen släpptes var debutanten från Hammarby IF IBF Saga Emtell, född 2003.

Saga hade en hissnande fjolårssäsong. Hon kom femma i Allsvenskan östras poängliga, var en stor del av Stockholms Distriktslag, kom med i SDF-SMs allstar lag, vann poängligan i DJ1 och kom tvåa i JAS Ds poängliga. Nu börjar hon denna säsong med att bli uttagen till U19.

Hej Saga, först och främst grattis till att ha blivit uttagen till Sveriges U19 landslag, hur är känslan?

-Hej! Tack så mycket, Såklart känns det väldigt roligt och spännande.

-För de som kanske inte har koll, hur skulle du beskriva dig som spelare?

–Jag skulle vilja beskriva mig själv som en allaround spelare som kan spela alla positioner. En av mina styrkor är min spelförståelse och jag gillar fysiskt tuffa matcher och snygga spelmål.

-Trodde du själv att du skulle komma med eller kom allt som en överraskning?

-Jag vet ju att konkurrensen är jätte tuff bland 02 och 03 tjejerna så det var verkligen en glad överraskning att jag blev uttagen.

-Vad tror du om dina chanser framåt?

-Jag är en person som lever i nuet och tar en dag i taget men jag hoppas ju såklart på att få vara skadefri och fortsätta lira innebandy och ha kul.

-När vi ändå pratar med dig behöver vi fråga lite om kommande säsong. Du kom femma i Allsvenskan östras poängliga förra året, vad tror du om din och Hammarbys kommande säsong?

-Jag tror det kommer bli en rolig och tuff säsong. Det är flera nya lag vilket alltid är roligt att möta. Jag tycker vi känns starka och väldigt taggade vilket mycket väl kan leda till en topp placering

-Varför tror du att Stockholm är starkare på tjejsidan just nu än killsidan för bara en spelare från Sthlm kom med i U19?

Det kan bero på massa olika saker. Svårt att veta exakt varför. Men nästa år kanske det är tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: