Stockholms Distriktslag – Alexander Veztman

I helgen börjar uttagningarna till Stockholms Distriktslag för pojkar och flickor födda 2004. Det blir en tuff process och tuffare konkurrens än någonsin när trupperna ska sättas på rekordkort tid, och det samtidigt som det är rekord i antalet nominerade. Vi träffar sportchef Alexander Veztman som berättar mer.

-Hej Alexander. Vi börjar intervjun med en klassisk fråga – Vem är Alexander Veztman, och hur ser din innebandybakgrund ut kortfattat?

-Jag är en 35 år gammal lärare på fritidshem. Jag är full av energi och är oftast glad. Jag bor i Stureby med min sambo Hanna och vår hund Kelbo. Är Fulham-supporter och älskar allt som har med mat att göra. Min innebandybakgrund börjar i Tyresö Trollbäcken IBK, där jag spelade fram tills jag var 18 år. Sedan blev det 3 korsbandsoperationer på rad och tränarkarriären satte fart. Nu har jag varit tränare i 17 år och har typ varit med på alla nivåer som går. Det är den korta versionen… haha.

Du är sportchef för Stockholms Distriktslag. Vad innebär den rollen?

-Min roll är att ta hand om distrikslagstränarna, och att se över framtida alternativ och ta hand om sportsliga frågor.

-Hur ser processen ut kring distriktslaget, det vill säga från uttagning till SM?

-Till att börja med så nominerar alla föreningar spelare som de tror är redo för distriktslaget. Sedan blir det 3 uttagningshelger, där det till slut skapas en träningsgrupp. Där ifrån så är det några veckor framåt tills man skapar en SM-trupp som sedan har yttligare några veckor på sig fram till SM att bli ett lag.

-Stockholm har varit dominanta på tjejsidan, men har haft det tyngre på killsidan men där P03 ändå tog medalj förra året. Varför är vi mer dominanta på tjejsidan?

-Allt går i cykler. Det har vi sett tidigare. Det går upp och ner helt enkelt. Vi har haft bra årgångar på tjejsidan just nu helt enkelt, därav har vi varit dominanta.

-Hur vill du som Sportchef att Stockholm ska uppfattas på sidan av planen men även innanför?

-Till att börja med vill jag att vi på och utanför planen alltid agerar med respekt för alla. Vi ska alltid ge positiv energi, och vi ska alltid stå upp för gemenskap.

-På planen vill jag att vi ska vara de som agerar. Vi ska vara som vågar och visar mod. Vi ska spela med fart och energi.

-Utanför plan vill jag att vi alltid ska uppfattas som proffsiga, positiva och fulla av energi.

-Du har tillsatt samtliga tränare som ska leda distriktslagen och om vi börjar med killarnas ledare… Hue skulle du kunna beskriva dem för våra läsare lite kort?

-På killsidan har vi till att börja med Adam Hellström, tränare och spelare till vardags i Rosersbergs IK. Jag skulle säga att Adam är framtidens tränare, full av ungdomligt entusiasm. Han är grym på att se individen och att göra individen bättre. Sedan har vi rutinen i Dennis Ericsson Frej som, till vardags är huvudtränare för AIK. Han kommer in med rutin i massor. Dennis är fantastisk på att motivera och ge energi. Han är grym på att få ihop gruppen.

-För tjejerna är det samma ledare som föregående säsongen. Hur skulle du beskriva dessa ledare och vad tror du kring deras andra resa i ordningen?

-Till och börja med har vi två tränare som verkligen kompleterar varandra fullt ut. Denna duo har nu också ö ett års rutin tillsammans från förra årets SDF-SM. Först har vi Mårten Storm som till vardags tränar Rotebros damlag. Mårten är superbra på att dra upp linjer i spelet, och han har oftast helheten klar för sig. Analytisk tränare och lugnet själv. Henrik Jitelius är till vardags i Tullinges damlag. Grym på att motivera och få spelarna med sig i sina idéer. Full av energi i alla lägen, och vill verkligen utveckla innebandyn framåt.

Jag tror att de tar med sig sina tidigare erfarenheter och fortsätter att utveckla Stockholm framåt.

-I helgen drar allt igång för distriktets ungdomar födda 2004, vilka tips skulle du vilja skicka med dig till dem?

-Ta för dig, lämna ditt hjärta på och utanför planen. Ge 100% i alla moment och se till att du hörs. Ge energi, och ta ingen energi.

-Hur många spelare deltar i uttagning 1 för killar respektive tjejer?

-Det är rekord många detta år och det är ju fantastiskt roligt. Är över 120 tjejer anmälda och över 150 killar anmälda.

-Vilka fördelar finns det med att ta sig in i Distriktslaget?

-Största fördelen är ju att du får representera vår fina stad Stockholm. Du får även uppleva hur det är i en proffsig miljö där kravbilden är högre än vanligt. Alla som är med på uttagningarna får även med sig, vad som krävs på en högre nivå .

-Det är få platser till distriktslaget för ett så stort distrikt som Stockholm, vad skulle du säga till dem som inte kommer med?

-Förhoppningsvis så tar de tills sig det som görs och sägs på uttagningarna till att börja med. Fortsätter de sedan att träna hårt för att utvecklas vidare och det är många, många spelare som inte spelat Distriktslaget som blommar ut senare. Alla har vi olika utveckligskurvor helt enkelt. Fortsätt älska innebandy och motivera dig själv att bli den bästa innebandy-spelaren som du kan bli.

-Till sist hur tror du det går i Nyköping?

-Jag tror alltid på Stockholm och får vi alla pusselbitar på plats så går vi långt på båda sidorna. Stockholms publiken leverar i vanlig ordning också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: