Ove ”Skägget” Lindberg – Mr Älvsjö

Vi avslutar vår Älvsjövecka med stil. Idag har vi med oss han som blöder blått, som alltid är på plats i Västertorp, närmast en legend i Stockholms innebandyn och som fostrat många av dagens duktiga spelare. VI ger er legenden, Mr Älvsjö, med Skägget, Ove ”Skägget” Lindberg.

-Hej Ove, för de som på något märkligt sätt missat vem du är, berätta gärna vem Ove ”Skägget” Lindberg är?

Vem är skägget? Ja en innebandynörd på 53 år, 2 barn, Alex och Jossan. Inflyttad till huvudstaden 1988 från Kristinehamn. Jobbat hela livet med människor på psykvården nattetid och innebandyn dagtid. I idrottsväg så spelade jag fotboll och basket och även innebandy när jag flyttade upp hit till Stockholm. 

-Har du några fina innebandyminnen att bjuda på?

Minnen finns det en uppsjö av men jag är ju lite som jag är och vill lyfta inte bara det resultatmässiga utan händelser som glädjer och hedrar. Ett sådant är när mitt P92 är ute och spelar GAIK cupens final. Killarna är inte så gamla och motståndarnas ledare gör inget annat än skäller och gnäller på sina spelare, så jag börjar hylla och peppa båda lagen. När prisutdelningen börjar så kommer cupgeneral Anders Granvald fram till micken och berättar att de instiftat ett nytt pris för bästa tränare för både hemma och bortalaget. Stort Anders. Eller när killarna på tåget ner till Göteborg  rycker fram ett paket som de skramlat ihop och visar sig vara den beryktade rosa onepiecen som blev en följetong på många cuper. Sedan självklart alla kvalmatcher i västertorpshallen mm.

-Vi avslutar nyligen vår Älvsjövecka, vad har du tyckt hittills? Har de som blivit intervjuade skött sig bra och givit en bra bild av Älvsjö?

  De har  gett en bra bild av Älvsjö. Vi är ju ganska stora så det är många olika förutsättningar som spelar in. Men vi(jag) hyllar engagerade människor som investerar sin tid oftast i sina barn

-Du är synonym med Älvsjö, vad är det som gör Älvsjö så fantastiskt i din bok?

Vad gör älvsjö fantastiskt är ju det jag skrev tidigare att du vill vara med på dina och andras barns resa uppåt i åldrarna. Att inte glömma dessa resor blir mer och mer viktigt då vårt samhälle blir hårdare och inte minst mera av en egotripp, så våra lagsporter är nog viktigare än vad många förstår. 

-Vad skulle du säga är Älvsjös kärnvärden?

Så många som möjligt, så länge som du vill och kan. Kamratskap och omtanke.

-Du har varit ledare för otaliga lag och spelare i Älvsjö, finns det något som sticker ut lite extra?

Åh detta är en väldigt svår fråga för mig för alla i min Älvsjöfamilj har ju sina egenskaper och fullträffar. Måste lyfta Janne Gustafsson som tog våra herrar till allsvenskan. Ove Siewer och Stefan Ålander som under ett antal år kört våra damer. Jonas Gafvelin som tog våra herrar till ett antal helt oförglömliga kval. Spelar att nämna.. ja listan kan bli lång som f.. men att inte nämna Jonas Örnefalk, den stora profilen i Älvsjös mål, är oförlåtligt samt den helt enkelt bästa backen vi haft Daniel Torson. 

-Älvsjö är en av Stockholms största föreningar, varför tror du så många söker sig till just er?

Vi är stora för vi gör det från grunden dvs vi startar lag varje år för så många vi får plats med och har tider till. Detta är en av anledningarna till att vi köpte den gamla sjukhus anläggningen, så att vi ska kunna erbjuda barnen i söderort innebandy,simning och gymnastik.

-Hur ser du på Damlagen och Herrlagen i föreningen? Vad kan vi förvänta oss av dem i år?

Ja vi i Älvsjöfamiljen längtar till att det drar igång igen och ser med ödmjukhet fram mot en mycket tajtare säsong både på herr som dam. 

Dam har ju Storvreta i första hemmafajten och om inte Storvreta är favoriter till att kliva upp så ska jag nog inte försöka tippa något mer. Vi jobbar på med vår stege med dam allsvenskan, div 1 och ett div 3 där vi inkluderar våra DJ tjejer. 

-Herr är mer svårtippat men Rosersberg blir svåra samt TT. Vi kommer vara jagade efter vår helt grymma säsong med 204 mål gjorda. Vi jobbar också här med vår stege herr 1,3,5. 

-Ni kan som vanligt när vi spelare, vänta er en fartfylld och kraftfull innebandy med förhoppningsvis mycket mål framåt och lite mål bakåt.

-Herrjuniorer har haft det motigt i ett par säsonger, men det känns som att ni är på rätt väg där igen?

HJ var under många år med och ledde innebandyn i Stockholm men av olika faktorer haft en lite mer tillbakadragen roll, men nu med den nya organisationen med Pierre Iversjö i spetsen kommer det sätta sig bra. 

-Älvsjö kommer nästa säsong även ha ett DJ JAS lag igen, ytterligare ett tecken på att Älvsjö mår bättre även på damjuniorsidan?

DJ i älvsjö tar också nya tag. Först den befintliga gruppen som med Chrille och Sara spelar i DJ 2 samt dam 3. Tror det blir en grym resa för dem. Sedan har vi DJ Vit, de kom som en hel grupp till oss och kommer spela DJ 2 samt JAS. Åsa med kollegor kommer att få en utvecklande och rolig resa i Älvsjöfamiljen. 

-Vad kan vi förvänta oss av Älvsjö som föreningen i framtiden, vart är ni på väg enligt dig?

Vi jobbar som vanligt med våra långa och korta mål men om jag får önska, herr och dam i allsvenskan, våra juniorer i div 1 på tjej och killsidan, två bra jas lag  och att vi byggt ut vår långbrohall. 

-Vart ser vi Skägget om 5 år?

Har lyckats fläta samman Stockholms innebandyn till en stark aktör i innebandysverige med lag i SSL, allsvenskan och neråt. Eller så sitter jag i högdalshallen och kollar Ibk Bandhagen och så blir det Västertorp samt Sjöstadshallen. 

-Vad älskar du mest med Västertorpshallen?

Vi som lirar och tillbringar tid i västertorpshallen får ju den känsla av att det är vår borg, vårt hem, men det brukar ju bli fullt på läktaren samt att Johan kör intro och bra puls i högtalarna. 

-Du är med i Robinson och får välja fyra personer till ditt lag, vilka och varför?

-Esa karvonen, en som kan hålla vakt för han sover aldrig och är väldigt liten i maten 

-Magnus Alpmyr (sopornas riddare)kan bygga slott av småpinnar

-Tomas Ledin så man får lite underhållning

-Amanda Lind så jag har tid att förklara och övertyga om idrottens betydelse för alla våra barn och ungdomar

-Vem röstas ut först i Örådet?

Först ut Amanda jag kan vara ganska snabbt övertygande.

Fem snabba:

Mest underskattade spelaren du tränat?

I herr Fredrik Bergman en gubbe med större hjärta får man leta efter länge. 

Dam Bea en sådan tävlingsskalle är unik.

Den bästa spelaren du tränat?

Bästa herr Anton Sundin en grym spelare som med sitt spelsinne gör alla han spelar med bättre

Dam blir för mej en kombo i systrarna Montan Cicci och Anna som när de lirar ihop får ett spelflyt som är grymt. 

Om du får välja en förening utom Älvsjö att representera, vilken?

Alla vet att jag är hammarbyare. 

Stockholms bästa hall förutom Västertorp?

Västertorpshallen 

Vem har du haft eller har som förebild?-

Förebild för mig i Älvsjö var den som var med och startade Älvsjöfritid, Nigge Nygren en som haft fler älvsjöbarn under sina vingar än mig och då har jag haft väldigt många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: