InnebandySTHLM förstärker

InnebandySTHLM bjuder nu på lite egna silly nyheter. Vi har valt att utöka vår duo till en trio. Vi är glada att kunna få med Erik Laine på tåget. Laine som till vardags är fystränare i Farsta HJ och Balrogs division 1-lag. Vi passade på att intervjua Laine om hans ”övergång” till oss på InnebandySTHLM.

-Hej Erik. Du sitter här som ny redaktör på InnebandySTHLM, en klassisk och trött sportfråga – hur känns det?

Det känns självklart spännande och även inspirerande att försöka vara med och bidra till mer och förhoppningsvis bättre innebandy och framförallt för Stockholm.

-För de som inte vet vem är Erik Laine?

-Jag är en kille född 1993, som har varit aktiv inom innebandyn från runt 16 års ålder. Pappa spelade länge så jag har självklart sett en hel del i yngre dagar och varit med på träningar osv, men började inte spela seriöst i en klubb förens vid 16 års ålder, då i Handen IBK.
Jag har även utbildat mig på Bosön och deras tränarlinje, där har jag tagit med mig mycket kunskap till innebandyn. Jag har även varit ledare på t.ex Sweden Floorball Youth Camp samt World Talent Camp. 

-Hur ser din Innebandybakgrund ut?

Ja, ni fick en liten del innan, men för de som ej vet, är jag i grund och botten målvakt och det var så jag började det hela, först i Korpen, sedan i SIL och slutligen i Handen IBK, och följde med på resan tills det blev Haninge FBC och tränade som junior två säsonger i Allsvenskan lite till och från. Sedan dess har det blivit spel i diverse olika klubbar efter det, men kom på allt eftersom att det var mest ”Coach-Laine” jag kan få ut mer av inom innebandyn.

Som tränare har jag varit med lite smått med Haninge FBC och de yngre leden medans jag var där själv som junior. Det blev en tripp över till Farsta IBK säsongen 2014/2015, första året där kom vi på en fjärde plats i slutspelet i Juniorallsvenskan, då var det bara semifinal+final. Tyvärr klarade vi inte av Partille i den semifinalen, och dessvärre inte Huddinge IBS i bronsmatch. Men det var en häftig resa att vara med på och som jag tagit med på min fortsatta karriär som coach. Efter det har det fortsatt med olika slutspel med Farsta, DM Final vinst, Storvreta Cup vinst, men även självklart förluster i stora matcher tyvärr. Men allt är goda erfarenheter som är med mig än idag.
Jag är kvar än idag och har nu axlat en ny roll som fystränare för herrjuniorverksamheten, men har även också till min sambos förtvivlan tagit mig an jobbet som fystränare i Balrogs Herrlag i Division 1.

Hur kommer det sig att du går in i InnebandySTHLM?

-När jag fick frågan fick jag självklart fundera t lite på hur tiden ska räcka till, men kommer göra mitt bästa för att leverera något läsdugligt!
Jag vill självklart vara med och bidra till ett mer intressant innebandystockholm, och förhoppningsvis dela med mig av de erfarenheterna jag har.

-Vad kommer du fokusera på när du skriver?
Mitt största fokusområde kommer att vara juniorallsvenskan och främst herrdelen.
Men det kan säkert slinka in en del annat också. 

-Vad tror du att du kommer bidra med?


-Förhoppningsvis intressanta och läsvärda artiklar om JAS, genomgångar, intervjuer osv. Sen får vi se vart framtiden tar oss. 

-Om du får tänka stort, vad tror du kommer hända under innebandysäsongen 2020/2021?


-Först hoppas jag pandemin avtar så vi kan ha våra fantastiska föräldrar och supporters på matcherna som kommer spelas denna säsongen. Nog för att innebandyn inte alltid drar hundratals människor till många av matcherna men den skaran som kommer vill man gärna ha där.
-Sedan så hoppas jag att vi kan få en stor ändring i hallfrågan, och att ett bygge planeras för något som liknar IFU Arena i Stockholm, gärna fler än en.
Stor förhoppning är även att förbundet får till bra utbildningar framöver för tränare, vet att det finns en planering och jag hoppas slutresultatet av dessa blir kanon.

-Om du får ge ett tips till våra unga spelare i distriktet, vad skulle det vara?


-Stressa inte fram din ”karriär”, ta vara på dina juniorår, de kommer aldrig mer tillbaka.
Jag har sett alldeles för många ”talanger” ha en stress över att komma så högt upp som möjligt så snabbt som möjligt, sen när det ej funkar så slutar de istället och ger upp.
Idrotta så länge du bara kan, det kommer att ge dig mycket i livet framöver. 


Fredrik brukar köra frågan om Robinson, så vilka fyra tar du med dig till Robinson och varför?
Ja tanken med Robinson är ju att vinna och det hade jag nog enklast gjort om Maximilian Hermundstad, William Hedlund, Max Bruce och Henrik Jitelius hade varit med. 


Vem blir utröstad först i örådet och varför?
-Max Bruce, för att han tjatar om att han inte kan sova någon annanstans än i Ormingehallen.

Fem snabba: 

Stockholms sämsta och bästa hall?
Tomtbergahallen är nog det som kommer upp först i huvudet som sämst.
Bästa kan nog vara Tyresöhallen, även fast omklädningsrummen kunde blivit byggda på ett lite bättre sätt, och även haft yta bakom bänken hela vägen så det finns lite att ”jobba” på.
Självklart är parkeringarna lite jobbiga ibland också. 

Vem tar du med dig till en öde ö?
Lukas Nyberg i Farsta IBK, för han hade kunnat orka simma till vilken närliggande kontinent som helst med mig på ryggen. 


Mest underskattade spelaren du tränat?
Finns nog en del namn att plocka av, men ska jag välja en så kanske vi kan ta en kille vid namn Andreas Franke, en väldigt stabil back som var viktig i Juniorallsvenskan 2014/2015, vet inte riktigt om han var underskattad men vet inte direkt hur många som hade koll på honom då. Idag huserar han i Linköpings Universitets AIF IBK så vitt jag vet, då han studerar i Linköping. 

Går Huddinge IBS förbi play off 1 i JAS?
Beror väl alltid på motståndare kanske, men med deras trupp borde de ha chansen. Jag antar att de har planerat att gå väldigt långt så annars borde det nog ses som ett misslyckande.

Beep eller Cooper test?
Då blir det nog Beep.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: