Idestål, Eriksson och Schalin inför DJ Invitational 20 – DJ17

DJ invitational som arrangeras av Åkersberga IBF och Täby FC står för dörren och vi påbörjar vår nyhetsbevakning med att ta tempen på en spelare från de tre Stockholmslagen Åkersberga, Täby och Bele. Från Bele Barkarby IF har vi med oss Alva Idestål, från Åkersberga har vi Emelie Eriksson och från Täby Sara Schalin.

Snart dags för DJ Invitational, hur är känslan hos er och era lag?

Idestål: Känslan är otroligt bra då våra träningar har haft hög intensitet och väldigt bra kvalite. Vi som lag kan inte bli mer taggade och jag personligen ser verkligheten fram emot denna turnering då jag nu är helt återställd från min korsbandsskada. 

Eriksson: – Känslan är superbra, det var ju ett tag sen jag spelade riktigt spännande matcher och vi fick ju aldrig möta dessa lag i början av året så därför ska det bli superroligt, alla är taggade.

Schalin: -Det ska bli riktigt kul att äntligen spela match med tjejerna och göra det vi är bäst på. Jag har fysat en del i sommar och känner mig väldigt peppad för match. Kul att träningarna är igång och att vi har samlats och tränar mot ett gemensamt mål. 

Cupen består av många riktigt bra lag, vilka ser ni som det starkaste laget och varför?

Eriksson:Jag skulle säga att alla lag är värdiga motståndare, men de som kanske sticker ut skulle jag säga är GS86 och RIG med tanke på deras prestationer förra säsongen.

Schalin: Det är några riktigt tuffa motståndare som kommer hit nu i helgen. Alla lagen kommer vara där för att fajtas och vinna så det kommer vara riktig bra matcher oavsett vilket lag vi möter. De har gått vidare av en anledning så alla är riktigt bra motstånd. Men sen finns det såklart vissa som sticker ut mer än andra. RIG har några riktiga vassa spelare, bland annat Moa Dynefalk som spelade med oss förut, så det blir spännande att spela mot varandra istället för med varandra. 

Idestål: RIG är självklart en toppkandidat med några av Sveriges vassaste innebandyspelare. De har en otrolig spets och bredd som är svår att slå. Ackers tror jag är tätt därefter, de visade förra säsongen att de är ett bra lag med mycket fart. Tror även deras nyförvärv stärker truppen ytterligare. Självklart finns det även andra lag som kommer utmana.

I premiären möter Bele Barkarby RIG Umeå, Åkersberga går upp mot Landvetter från Göteborg och Täby får stifta bekantskap med Sundsvalls IBF, vad tror ni om era respektive premiärmatcher?

Schalin:Det är klart vi är lite ringrostiga när det gäller att spela match men vi kommer såklart gå in för att vinna och göra vårt bästa så det ska bli riktigt roligt.

Idestål:Jag tror att det kommer bli en väldigt tuff och utmanande match samtidigt som det kommer vara otroligt roligt då de är ett av Sveriges bästa JAS-lag. Vi kommer att behöva sätta försvarsspelet och våga utmana i alla lägen. Vi går in med inställningen att ge allt. 

Eriksson:Jag hoppas och tror att den kommer gå bra. Känslan och stämningen är bra i laget, vi ska bara ha kul och köra på.

Hur tror ni det går för era respektive lag?

Idestål:Vi är ett ungt lag med många talanger och vi har även fått in nya spelare som stärker truppen. Vår grupp i cupen består av väldigt bra lag men jag tror absolut att vi kan ta oss vidare till slutspel och sen kan allt hända. Jag tror att med våra duktiga spelare och god sammanhållning kan vi ta oss långt.

Eriksson:Vi är ett jättebra lag, som alltid har kämpar och framför allt har kul på planen och det brukar gå bra så jag hoppas och tror såklart på guld.

Schalin:Som sagt är det skillnad på att bara träna och spela match så det kommer bli spännande att spela, det gäller att vara med från början när motståndet är så pass skickligt.

Ni är tre Stockholmslag i cupen, hur tror du det går för de andra två lagen?

Eriksson: Jag tror det kommer gå bra för Stockholmslagen, både vi, Täby och Bele är bra lag.

Schalin: Det är jättesvårt att veta när det har varit så långt matchuppehåll. Men alla lag har säkert hållit igång bra under sommaren med fys, så de är nog starka och lika taggade som oss på att äntligen få spela match. 

Idestål:Som jag tidigare nämnde är Åkersberga ett av topplagen och ett lag som jag tror kommer gå långt men jag tror även att Täby har bra chanser. De är ett väldigt bra och samspelt lag. Jag tror alla Stockholmslag är att se upp för.

Till sist, vem tror ni blir MVP i ert lag?

Schalin:- Vi har ett väldigt bra lag med skickliga spelare så att utse en är väldigt svårt. Men namn som Alicia Berggren, Adna Hasanagic och Ida Boman är några spelare som kommer utmärka sig under turneringens gång. 

Idestål:Vi har som sagt många duktiga spelare men en talang jag tror kommer få sitt genombrott under denna cup och kommande säsong är Moa Lundh. Hon är en grym back med bra blick, spelförståelse och offensiva kvaliteter. 

Eriksson:Jag tycker alla spelare i vårt lag är grymma och förtjänar en MVP, men om jag måste välja en så skulle jag vilja säga vår grymma Hanna Nordstrand som alltid levererar! 

Ingen publik kommer finnas, men alla matcher kommer livesändas, för mer information om hur ni går tillväga, klicka på denna länk.

Här hittar ni spelschema för respektive grupp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: