Victor Ferraresi – ” jag blir alltid så välkomnad av spelarna och deras trashtalk”

I dagens andra intervju träffar vi en notorisk poängspelare. Med erfarenheter från SSL med både Mullsjö och Warberg går han nu in på sin fjärde säsong i Älvsjö varav den andra som lagkapten. En kapten som vågar säga vad han tycker och delar gärna ut en gliring eller två. Vi presenterar Victor Ferraresi.

-Hej Victor, för de som inte vet, vem är Victor Ferraresi hur skulle du beskriva dig som innebandyspelare? 

-Hej! Jag är nog för de flesta en “gubbe” numer i dessa sammanhang,en 35 åring som spelat innebandy längre än vad många i laget och serien levt. I 28 år har jag kört denna fantastiskt roliga sport och hoppas få några år till då jag tycker det fortfarande är så sjukt kul. Men jag tackar min fina sambo Mathilda och min dotter Nova för att dom låter mig få köra på. Annars är jag en gubbe som gillar golf och padel när jag inte lirar plast. Som spelare ser jag mig mest som en offensiv spelare med sköna handleder och sköna lösningar på planen. Har haft bäst plus minus i laget sista två säsongerna, så ska väl tacka dem jag spelat med för att de har hållit tätt bakåt och låtit mig köra där framme. Sen har jag nog en vinnarmentalitet och skalle som jag tar fram,som driver mitt spel och hjälper laget. jag ogillar att förlora om vi säger så.

-Du ska påbörja din fjärde säsong i Älvsjö, vad är det som gör Älvsjö till en så bra -förening att spela i?

Ja vart ska jag börja… det är många saker, men det som jag fastnat för är att vi är en skön familj med individer som får vara sig själva. Älvsjöfamiljen som det kallas och som välkomnade mig på det finaste sättet när jag kom för 3 år sen drygt. Killarna i laget och människorna runt  omkring laget och föreningen har varit fantastiska. Du har alltid känt dig välkommen, en grymt bra förening som vill utvecklas och komma uppåt.

-Du har tonvis med erfarenhet från SSL med olika klubbar, men hur kom det sig att det blev division 1 och Älvsjö efter din sejour i Djurgården? 

Jag kände att det inte funkade i Djurgården just vid det tillfället. Det var rörigt runt omkring, men nu ser det väldigt mycket bättre ut i DIF, så all heder till dem och framförallt Micke Öhman som vill utveckla och driva DIF framåt. Sen hade jag möjlighet att spela på en högre nivå men tackade nej. 

Att det blev Älvsjö hade nog inte hänt för några år sedan. När du mötte just Älvsjö i diverse tränings- och seriematcher var det ett lag du ogillade starkt. Med kapten Jocke Wiklund i spetsen som spelade tufft och hårt och mycket trashtalk under dessa matcher. Så det var inte helt självklart på långa vägar, men när sportchefen Rickard Hagås och dåvarande tränaren Micke Öhman fick över mig så har jag trivts kanonbra i Älvsjöfamiljen sen dess! 

-Många kritiserar Västertorpshallen, vad är din Ärliga åsikt om den? 

-Då säger jag till dem- sluta gnäll! Alla har samma förutsättningar när du kliver ut på planen och klarar du inte att spela överallt och skyller på golv och hallar så får dem väl träna mer teknik, eller börja med pingis istället. Om ungdomarna idag skulle spelat för 25 år sen på tiden när du lirade med spett till klubbor i hallar med olika underlag och storlekar på hallarna, hade dem aldrig klarat det. Dagens ungdomar är bortskämda haha, kör bara. Med det sagt så välkomnar jag mer hallar till Stockholmsområdet då detta behövs för att lyfta innebandy i Stockholm, som behöver ett lag i högsta ligan. Politiker skärpning tack! 

-Du är lagkapten för Älvsjö, hur ser du på ditt ledarskap och vad är en bra kapten? 

-Jag ser mig kanske inte mig själv som den perfekte kaptenen på långa vägar. I början tog det mycket fokus från mitt eget spel att stå och prata med domare och spelare vilket är roligare utan bindeln ändå, haha. Handlar mycket om att lugna spelare i hetsiga situationer på planen eller att pusha laget, vilket kan ta energi om du inte hanterar det rätt. Men jag tror att jag lärt mig att balansera det bättre och jag vill mer vara kaptenen som visar på planen med mitt spel och  min vinnarskalle. Jocke Wiklund som var kapten i en massa år, lärde mig mycket i att älska läget och vara en pådrivare på och utanför banan, att dra på sig uppmärksamhet så att andra kan fokusera på spelet. Han saknas kanske inte alltid för sina handleder, men han saknas för sitt slit och vilket hjärta och driv han besatt. Bara kärlek där. 

-Förra säsongen var en stark prestation av er och ni hamnade på en andra plats. En poäng bakom Täby FC, hur skulle du summera er säsong? 

-Jag summerar den med stolthet. Vi genomförde säsongen nästintill perfekt och att jag tycker vi var det bästa laget, oavsett hur tabellen nu slutade, så är jag helt säker på att vi hade vunnit kvalet. Jag ger en stor känga till förbundet som gjorde bort sig inför sista omgången när många lag HADE allt att spela för, men förbundet gav oss inte rättvisa förutsättningar. Enligt mig är det en skandal och dom brister nått det grövsta. Med det sagt så tar jag inte ifrån Täby att dem vann serien och då ska dem såklart gå upp. Täby gjorde en stabil säsong och grattis till dem.

-Om vi tittar på din egna insats så vann du interna poängligan på 60 poäng och en andra plats i den totala poängligan, en fantastisk siffra, hur ser du på din egna säsong? 

– Jag är absolut nöjd med säsongen för egen del. Tyckte inte att jag var så bra i början av säsongen, men det kan främst bero på att jag är lite  äldre och har då längre startsträcka en de unga, fräscha och hungriga spelarna. Men det rullade på bra och samtidigt hittade jag balansen i att var ny som kapten och kunna fokusera på planen, det rullade bara på. Dumt att säga som en poängspelare att det inte spelar roll att jag producerar, för det ska jag göra, men i år så är jag mest stolt över laget och vad vi presterade, det var sjukt kul att se spelare ta ytterligare steg i sin utveckling.

-Vilka Utropstecken tar du och sedan laget med sig från den gångna säsongen? 

Jag tar nog med mig att vi aldrig är uträknade i någon match vi spelar, för vi vet och kan vända på matchen blixtsnabbt. Vi har en växel till oftast att lägga in om vi skulle behöva det. Sen är det kul att se spelare som varit med ett tag i Älvsjö, höja sig ett steg till, som Simon Lundin tex.han stod för en fantastisk säsong och kom högt i poängligan. Sjukt imponerad. 

-Vad ser du måste utvecklas eller behållas för att fortsätta vara ett topplag i ettan? 

Vi måste fortsätta utveckla vårt spel och implementera nya saker, men samtidigt behålla det som faktiskt fungerat väldigt bra. Vi kommer vara ett jagat byte kommande säsong så vi måste vara ödmjuka och någonstans kasta förra säsongen i papperskorgen, för du är inte bättre än din förra match klyschigt nog, men det ligger mycket sanning i det. 

-Ni har en väldigt lång försäsong men nu närmar sig seriestart, hur förbereder ni er? 

-Någosntans gick luften ur efter det som hände och vi behövde landa i hela situationen och vila, då besvikelsen blev stor. Efter det har vi sen kört på bra och fått in lite sköna spelare som kan göra skillnad och är hungriga. Jag tror att hela laget har en sjuk revanschlust och vill visa att vi fortfarande är att räkna med. Nu har vi en period med lite sköna träningsmatcher mot blandat motstånd som kommer hjälpa oss att spela ihop laget på ett bra sätt, så det känns bra. 

-Ni har haft några spelare som lämnat men också fått in ett par nya spelare, hur ser du på Älvsjös trupp 2020/2021 hittills? 

-Vi har tappat spelare som var väldigt duktiga på planen men också sköna att ha i omklädningsrummet, så dem kommer vara extremt saknade. Men vi har fått in lite nytt blod som breddar och tillför truppen andra spelartyper. Tänker först på Albin och Pontus, men vi har ett gäng junisar som också kommer fightas om platserna kan jag lova. 

-Hur kommer Älvsjö att kännetecknas på  planen? 

-Lite som förra säsongen egentligen, med ett offensivt spel där vi som spelare får vara kreativa vilket Danne och Fahlman verkligen låter oss vara, även om det kanske varit för konstruktivt emellanåt. Vi ska vara starka bakåt i defensiven, men som danne sa-” vi lär inte vinna många matcher med 1-0” . Vi ska fortsatt vara ett starkt fysiskt lag som väller in som en tung våg gång på gång och gör det jobbigt för motståndarna. 

-Många ser er som favoriter i år men vad tror du om era chanser? 

-Det vet jag inget om, skulle nog själv sagt Tyresö som starka favoriter eller Rosersberg kanske, finns många som kan blanda sig in i toppen. Vi vill bara komma topp 4 sen är det nya spelregler som gäller. 

-Vad tror du generellt om serien? 

-Den känns mer oklar än någonsin och en riktig vilda västern/ high chapparall serie där det kommer röras runt i grytan en hel del. Väldigt oklart….. 

-Vilket lag ser du framemot lite extra att möta? 

-Alltid kul att möta mitt gamla gäng Tyresö, jag blir alltid så välkomnad av spelarna och deras trashtalk, som jag fick höra redan på min tid då dem sprang runt med blöjan och tugga knopp på den tiden det begav sig, haha. Sen är alltid Farsta matcherna ett kul inslag och Värmdö som också brukar vara hetsiga möten. 

-Du är med i Robinson och får välja fyra personer till ditt lag, vilka och varför? 

-Niklas Pilati ska med för att han är så otroligt snabb och bra att ha i tävlingsmoment där du ska göra snabba vändningar, plus att han är italienare, det gillas. 

-Sen blir det nog Danne Bron Sundbom, så har du alltid en diskussion igång….dem som vet, dem vet! 

Jonas Agnepil för han lär var bra på att bygga saker, typ trall. Då det enda han sagt innan sil träningarna i ett halvår är att han fortfarande bygger den och inte kan komma. Hoppas han är klar nu? 

Sen blir det Mia Antilla vår lagledare som styr skutan och har koll på allt, she is daa boss.

-Vem röstas ut först i Örådet? 

Troligtvis Danne bron Sundbom då han har snackat hål i huvudet på hela laget, som bara vill ha lugn och ro haha.

Fem snabba: 

Ta första eller sista straffen i en straffläggning? 

spelar ingen roll, jag sätter båda…. 

Vem tar du med dig till en öde ö? 

Min bror Marcus Ferraresi som har alla prylar man kan få tag på på biltema, så han löser en en båt på två röda så kommer vi därifrån. 

Vinna med 10-9 eller 1-0? 

Har någon vunnit en innebandy match med 1-0? säger 10-9 helt klart 

Drömrubrik 2020/2021? 

Älvsjö spelar i allsvenskan nästa år! 

Vem får sitt genombrott i Älvsjö i år? 

-Ville säga Oskar Lundborg som är långtidsskadad men som var grym i slutet av säsongen och hade vart en grym kandidat. men då säger jag nog Robban Karlsson, hoppas det släpper för dig snart…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: