Erik Bengtsson – ”De tror helt klart att de är mycket bättre än vad de är.”

I dagens andra intervju träffar vi en utpräglad målskytt av rang. Kanske besitter division 1s nästa avslut. Har Kungsängen som moderklubb men anslöt från Bele Barkarby för två säsonger sedan. Vi presenterar stolt prickskytten och interna poängligavinnaren Erik Bengtsson.

-Hej Erik och tack för att du ställer upp på en intervju, för de som inte vet, vem är Erik Bengtsson och hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

-Hej, jag heter som sagt Erik Bengtsson, är 22 år gammal och kommer från Kungsängen. Jag har spelat innebandy sen jag var 6 år gammal och skulle beskriva mig själv som en målskytt. Jag gillar de farliga ytorna där man kan göra poäng och vänsterfickan är helt klart mitt andra hem. Jag jobbar mycket hårdare både defensivt och offensivt än vad folk nog tror och tänker, men i slutet av matchen är det i poängprotokollet jag vill synas. 

-Du har nyss avslutat din andra säsong med Rotebro efter att ha anslutit från Bele/Barkarby, hur kommer det sig att du gick till Rotebro från början?

-Jag kände att min tid i Bele var slut och att jag behövde något nytt. Rotebro gav mig ett väldigt bra intryck direkt och jag kände verkligen att det var en förening som kunde hjälpa mig att utvecklas som innebandyspelare. Rotebro är också en förening som vill framåt och verkligen gör allt de kan för att vi spelare ska få så bra förutsättningar som möjligt, både på och utanför planen.

-Du har helt klart potential att ta en tröja i allsvenskan, har du någon gång funderat på att söka dig till en högre nivå?

-Självklart lockar spel på högre nivå samtidigt så måste jag erkänna att man varit riktigt kall på sillymarknaden. Nej men jag trivs extremt bra i Rotebro och har just nu inget behov av att försöka söka mig uppåt i seriespelet.

-Förra säsongen slutade ni återigen på en åttonde plats i tabellen på 24 poäng, hur skulle du beskriva er säsong`?

-Vi hade en generationsväxling inför förra säsongen då mycket rutin försvann och nya unga förmågor fick fylla in, så vi får helt klart se en åttonde plats och 24 poäng som godkänt. Sen hade vi utan tvekan slagit Tyresö i sista matchen så vi kan nästan räkna det som att vi fick 27 poäng. 

-Säsongen var mycket upp och ner, ibland märktes det tydligt att vi saknade rutinen och kollapsade totalt (Farsta hemma), samtidigt hade vi några riktiga ljusglimtar då vi slog topplag och visade att vi helt klart kan vara med och slåss mot alla lag. 

-Säsongen får godkänt med bud på mer.

-Du är en riktig målgörare och gjorde 21 mål förra säsongen och vann interna poängligan, hur ser du på din egen säsong?

-Precis som med laget tycker jag min säsong har gått upp och ner. Jag fick svanskotan förstörd redan i andra omgången och missade 2 månader och det tog ett tag att ta sig tillbaka från det. Poängen har rullat in men jag hade helt klart hoppats på att det skulle vara några fler, samtidigt gör jag nog en utav mina bättre säsonger defensivt och är inte inne på många mål bakåt. Men jag har helt klart högre förväntningar på mig själv och vet att jag kan göra mycket mer och hoppas jag kan visa det nästa säsong. 

-Vilka utropstecken tar ni med er från säsongen?

-Hemmamatcherna mot Värmdö och Älvsjö, 2 väldigt bra insatser samt att vi lyckades hålla nollan 2 gånger under säsongen och visar att vi kan vara riktigt svåra att göra mål på.

-Vilka utvecklingspunkter tar du och laget med er från förra säsongen för att lyfta i tabellen?

-Vi måste lyckas hålla en jämnare nivå under en hel säsong men även under en hel match. Vi har haft alldeles för många dåliga perioder och tappat poäng på grund av det. Man måste inse att vi saknar rutinen med vårt unga lag och måste göra vår bästa match varje match, oavsett vilka som står på andra sidan.

-Vårat PP spel har även varit helt under isen hela säsongen och det måste verkligen bli bättre. Det är så många fler mål vi kan göra om vi får det att funka.

-Säsongen fick ett abrupt slut, men hur förbereder ni er för seriestart?

-Det blev ju lite av ett påtvingat uppehåll på någon månad direkt efter att säsongen avbrutits så det har ju gällt att hålla igång själv, men vi har även haft en del gemensamma träningar.

-Vi börjar tidigt med träningsmatcher och kommer knappt hinna ha ett pass inomhus innan det är dags att dra på sig matchtröjan, så man kommer ju inte kunna dra några slutsatser efter de första träningsmatcherna direkt… 

-Hur ser du på er trupp och den mixen ni har?

-Jag tycker vår trupp känns extremt spännande, vi har flertalet spelare som kan ta stora steg nästa säsong och visa hur bra de verkligen är. Vi hade även ett par 03or som redan förra säsongen fick göra sina första matcher och de ska bli väldigt spännande att se hur stora steg de kan ta. 

Mixen känns bra mellan lite äldre spelare med mer rutin som kan hjälpa de nya och yngre som kommer upp och ska ta en tröja. Många börjar även nu etablera sig mer och mer på nivån och börjar inse vad som krävs för att spela i division 1.

-Hur kommer Rotebro herr kännetecknas på planen?

-Vi kommer vara extremt jobbiga att möta, vi kommer ligga tajt i försvaret och dra direkt på kontringar. Ingen kommer få något gratis av oss.

-Vad tror du om era chanser i ettan nästa säsong? Det blir inte en åttonde plats igen?

-Jag tycker våra chanser känns bra och jag tror helt klart att vi kommer kunna komma bättre än en åttonde plats nästa säsong. Kval känns nog lite högt redan till nästa säsong men vi borde helt klart undvika att vara med i någon bottenkamp. Vi kommer helt klart kunna överraska många.

-Vad tror du generellt om serien?

-Känner generellt att jag har dålig koll på serien med en del Uppsala lag som kommer in, men jag tror att serien kommer vara väldigt jämn och att det inte kommer finnas något tydligt topplag. Känslan är att det kan bli en serie där alla tar poäng av alla.

-Finns det någon spelare du tror kommer få sitt genombrott i år?

-Alexander Brown tror jag kommer bli att räkna med. Han var bra redan förra året men nu kommer poängen börja rulla in på riktigt.

-Hur ser samarbetet ut neråt med eventuellt reservlag och juniorlag?

-Det fylls varje träning på med juniorer som snart kommer kunna utmana om startplatser. Det är även de som spelar regelbundet med herrlaget som går ner och hjälper till på juniormatcherna. 

-Rotebro känns verkligen inte rädda för att flytta upp unga spelare och ge dem chansen och tror det kan vara en anledning att många unga spelare väljer Rotebro.

-Finns det något lag du ser framemot extra mycket att möta?

-Det känns att det finns lite historik med Rosers så de matcherna blir lite speciella, men jag ser fram emot att möta Järfälla och sätta dit dem. De tror helt klart att de är mycket bättre än vad de är.

Fem snabba: 

Vem tar du med dig till en öde ö?

Ingen, kan behöva lite lugn o ro.

Vinna med 10-9 eller 1-0?

10-9, så länge jag får göra poäng.

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

Rotebro kniper fjärdeplatsen i sista omgången.

Vem skjuter bäst du eller din brorsa Isak Bengtsson ( spelar i Hagunda)?

Jag skjuter bättre, tror inte ens han säger emot.

Vem är mest underskattad i laget?

Jesper Johansson, tror knappt någon i serien utanför Rotebro vet vem de är men alla borde lägga det namnet på minnet för han är helt felfri defensivt.

En kommentar på “Erik Bengtsson – ”De tror helt klart att de är mycket bättre än vad de är.”

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: