Ranking: Bästa JAS spelarna – Målvakter

På vår Instagram fick våra följare komma med förslag kring vilken typ av rankinglistor vi skulle göra. En majoritet av följarna ville ha någon ranking som hade med JAS att göra. Ett av dessa förslag var att göra en rankinglista över de bästa spelarna på varje position. Därför gör vi nu en sådan ranking.

Vi har bollat spelare mellan oss, och inte alltid varit helt överens. Det är kanske inte så konstigt när chefredaktören är en liberal fjant med Pride-nyckelband medan redaktören är en konservativ ”Sverige-vän” som gnäller mest och bäst på allt som är Sverige 2020. Men, lite förutsättningar: Rankingen är precis som alla andra vår subjektiva ranking, och alla kommer inte bli nöjda. Vi kommer säkert att ha missat någon blivande stjärna i ”Lenet”. Med det sagt har vi även en situation på tjejsidan där vi inte kommer ta med några Flickor 04:or. Detta då vår skribent Henrik är coach för Stockholms distriktslag för den årskullen – F04. Det kan bli lite fel om liberalen är liberal i sina åsikter. Men alldeles oavsett det att F04 kan glömma att rankas så är rankingen är uppdelad i fyra olika delar. Vi rankar målvakter, backar, centrar och forwards ur Stockholms uppsjö av JAS-lag.

Samtliga spelare kommer presenteras utan inbördes ordning. Det innebär att vi inte rankar spelarna 1 till 5. Dagsformen kan vara avgörande. Hur mycket pasta har Mauro lyckats trycka i Ivo? Hur många muskelbristningar eller lätta frakturer har Axel Frank fått det senaste dygnet? Det är sådant som vi ICKE tar hänsyn till i vårt rankande.

Först ut är målvakterna:

Alexander Westerholm (2002) – Åkersberga/Täby FC

Ett fyrtorn och mur till målvakt som har en stor fördel av sin storlek i målet. En placeringssäker målvakt som besitter en mycket hög lägsta nivå. Gör sällan en dålig match och styr sitt försvar väl. Tillhör enligt Ibis Täby FC, men står ännu inte med på deras hemsida. Spelade alldeles oavsett det i Åkersberga ifjol.

Marcus Antonsson (2003) – Salems IF

Det känns som att Antonsson har varit med i en evighet och det har han väl. Med sin hoodie har Markus de senaste två säsongerna varit en given förstamålvakt i Salems JAS-lag och lär vara så även i år. En extremt reflexstark och kvick målvakt med mycket pondus. Det var en rejäl överraskning när Antonsson ”sidesteppades” i SDF-SM ifjol. Gör nästan aldrig en dålig match och har kapacitet att stänga matcher. Lär få träna en hel del med Salems A-lag och kan då få lära sig något av Orrmo.

Ivo Rogione Löwencrantz (2002)- Farsta IBK

Ivo från Enskede och spelandes i Farsta är kanske den av samtliga målvakter på denna lista som stått i mål kortast tid. Men vilken utveckling denna kille har haft! Fick förra året känna på spel i herrettan – och kommer säkerligen att konkurrera om speltid i år. Fick en värdefull erfarenhet i en tuff JAS-serie förra året. Ivo är en placeringssäker målvakt, som med sin spelintelligens kan läsa spelet och se vart avsluten kommer ifrån. Kvick i sidled med ett bra utkast. Väldigt träningsvillig.

Markus Leijon Göransson (2002)- Bele/Barkarby IBF

Leijon gjorde förra året sin första hela säsong för Bele, som vann sin JAS-grupp. Leijon Göransson har även meriter från Stockholms Distriktslag. Markus hade en tuff SDF SM-turnering, men såväl kapacitet som potential finns där. En välskolad målvakt med bra positionering och aggressiv spelstil. Markus har en hög högstanivå och kan han bara få en lite högre lägstanivå är detta en framtida målvakt i Bele Barkarbys A-lag.

Sebastian Svensson (2003) – Huddinge IBS

Vendelsö-produkten Sebbe Svensson anslöt till HIBS redan under förra säsongen efter att slitit extremt hårt i Vendelsö-buren. Sebbe har nu haft mer än ett halvår på sig och där han har acklimatiserat sig till Huddinges spel. Svensson är nu redo att ta hand om förstaspaden. Träningsvillig, seriös och mentalt stark är tre signum för Sebastian Svensson. Han tummar aldrig på sina förberedelser, alldeles oavsett om det handlar om utkast eller piano. Sebbe är en snabb och smidig målvakt – som är något av en straffspecialist. Svensson har genom åren haft problem med sin lägsta nivå, men alltid haft en hög högsta nivå. Med Huddinges förstärkta defensiv framför sig kommer han att få sitt genombrott i år.

Utmanare:

Albin Hillbom – Tungelsta/Västerhaninge.

En målvakt som har haft fördelen att ha haft ett rätt kasst försvar framför sig. Hillbom har utan tvekan varit räddningen för Tungelsta/VH i många JAS-matcher. Har ett extremt bra utkast, vilket har gjort honom attraktiv bland andra och mer ambitiösa klubbar på Södertörn.

Sascha Fridebäck- enligt IBIS Ingarö, menhögst sannolikt i TTIBK den kommande säsongen…

Fridebäck var under alla ungdomsår Vendelsös förstaval i buren, där han allt som oftast var rena muren. Sascha har ett antal matcher i allsvenskan på meritlistan, med Djurgården. I Djurgården fick Sacha Fridebäck stort förtroende av sin coach Jonas Gafvelin, och många såg då en mycket ljus framtid framför den stora målvakten med en riktigt bra högsta-nivå. Efter en relativt tung säsong i Ingarö letar nu Fridebäck efter ny hunger, vilket han säkert kommer få i TT – om det är där han hamnar…

Tjejer:

Moa Höglin Sjöberg (2003) – FBI Tullinge

En av två målvakter i Stockholms distriktslag som vann guld senast. En placeringssäker målvakt med en hög lägsta-nivå och ett grymt utkast. Vågar hon bara tro mer på sig själv och hennes kapacitet kan Moa nå långt.

Felicia Nurmi (2003) – Värmdö IF

Felicia är en stark och aggressiv målvakt som alltid äger sitt straffområde. Hon tvekar inte på att gå ut och utmana skyttar. Felicia har höjt sin lägsta nivå avsevärt det senaste halvåret efter mycket förtroende i Värmdös A-lag. I år kan genombrottet mycket väl komma.

Ida Boman (2003) – Täby FC

Ida är Stockholms bästa juniormålvakt på tjejsidan. Så enkelt är det. Hon har en pondus i målet som få och ett utkast som är kanske det bästa sett över både dam och herr-JAS. Rykten florerar om att det bara blir en hockeysatsning nästa säsong, men så länge hon inte själv hävdar motsatsen är hon med här.

Thea Hopfgarten (2003) Älvsjö AIK

Lite oklart om Thea kommer spela i JAS, men alldeles oavsett vad så är det en talangfull målvakt som är duktig på att göra sig stor i målet. Thea är stark på skott utifrån och duktig på att sätta igång spelet snabbt. Samtidigt är hon positionsstark och med en hög nivå – men som behöver höja sin lägsta-nivå. Hon kan komma att få värdefull erfarenhet från Älvsjös Division 1-lag.

Felicia Nordin (2003) – Åkersberga IBF

Nordin ansluter till ett starkt Ackers efter att förra säsongen spelat Väsby AIK. Tog sig nästan hela vägen till Distriktslaget men vart tredje målvakt. Placeringssäker och snabba reflexer, gör sällan misstag och har hög kapacitet. Med lite mer pondus och styrning kommer Nordin leverera för Ackers.

Utmanare:

Matilda Jennersjö (2003) – Bele/Barkarby IF

Matilda har en hög lägsta nivå, och är bra på att hantera skott utifrån. Hon sätter igång spelet snabbt och är duktig på att styra sitt försvarsspel. Matilda har höjt sin högsta nivå och kommer att bli en väldigt stabil sista utpost för ett starkt Bele.

3 kommentarer på “Ranking: Bästa JAS spelarna – Målvakter

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: