Patrik Jeppsson- ”Fortfarande ett väldigt ungt lag där jag och ett par spelare till höjer medelåldern”

Först ut i dagens spelarintervjuer har vi en spelare som varit med på hela Rotebros resa i systemet, upp till allsvenskan och ner i division ett igen. Där är han en av lagets äldsta spelare och stöttepelare i ett ungt Rotebro. Han är en av Rotebros mest spelskickliga backar och är säkerheten själv där bakom. Med Rotebro som Moderklubb presenterar vi Patrik Jeppsson.

-Hej Patrik och tack för att du ställer upp på en intervju, för de som inte vet, vem är Patrik Jeppsson och hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

-Nyss fyllda 31 år, till vardags jobbar jag som affärsanalytiker inom försäkringsbranschen.

-Som innebandyspelare är jag snabb med bra spelförståelse. Jag försöker maximera nyttan i spelet genom att minimera onödiga misstag och inte ta onödiga risker. Många tycker nog det är tråkigt, men jag tycker det är effektivt.

-Du har spenderat hela din karriär i Rotebro IS IBK, vad är det som gör Rotebro till ett bra lag att spela i?

-Rotebro är en familjär förening med många eldsjälar som gör väldigt mycket för att barn och ungdomar, men även seniorlag, ska kunna ha roligt och utvecklas. Föreningens styrelse gör ett kanonjobb och strävar hela tiden efter att utveckla föreningen. 

-Du har helt klart potential att ta en tröja i allsvenskan, har du någon gång funderat på att söka dig till en högre nivå?

Vi fick en säsong i Allsvenskan för några år sedan, vilket var kul att testa. Tycker vi hade lite otur i starten, men vi lyckades tvåla till ett par av topplagen i serien. Jag hade lite funderingar när jag var yngre, för 8 (?) år sedan, men det fanns annat vid sidan av som kändes viktigare och valde därför att spela kvar i Rotebro på den tiden i division 3.

-Förra säsongen slutade ni återigen på en åttonde plats i tabellen på 24 poäng, hur skulle du beskriva er säsong?

-Vi genomförde en stor generationsväxling inför säsongen med många nya yngre från juniorlaget som tog plats i truppen. Vi behövde höstsäsongen för att komma in i division 1-spelet, men runt och efter jul vara ett av seriens mest formstarka lag tills vi hade säkrat kontraktet.

-Du gjorde 15 poäng från din backplats men även 22 utvisningsminuter, hur skulle du bedöma din säsong?

-12 av dom 22 minuterna är felaktigt registrerade och inte mina (Värmdö i premiären).

-15 poäng är väl okej, tycker att jag borde kunna göra lite mer poäng egentligen.. Särskilt i Powerplay där vi hade en riktigt svag säsong. Totalt sett tycker jag att det gått bra för mig, tycker även plus-minus-statistiken visade på det (hade ca +12, trots att laget låg -15 i målskillnad).

-Vilka utropstecken tar ni med er från säsongen?

-Helt klart dom första matcherna efter jul där vi slog både Värmdö och Älvsjö som krigade i toppen av tabellen. Och kul att se hur dom yngre spelarna tog för sig mer och mer under säsongen.

-Vilka utvecklingspunkter tar du och laget med er från förra säsongen för att lyfta i tabellen?

-Vi behöver bli starkare och kunna hålla fokus hela matcherna. Vi ledde t.ex. mot Järfälla med 8-5 halvvägs inne i tredje perioden, men förlorade med 9-8 vilket såklart inte duger. Jag tror vi fått med oss mycket erfarenhet från den här säsongen och jag tror många av de som debuterade i division 1 har lärt sig väldigt mycket.

-Säsongen fick ett abrupt slut, men hur förbereder ni er för seriestart?

-Vi hade några veckors uppehåll och började sedan träna, mixat innebandy och fys. Nu under juli kör vi egen träning för att sedan dra igång tidigt i augusti med primärt fysträning.

-Hur ser du på er trupp och den mixen ni har?

-Fortfarande ett väldigt ungt lag där jag och ett par spelare till höjer medelåldern. Jag tror mixen är bra där vi kan bidra med erfarenhet, och de yngre med mer fart och spelglädje.

-Hur kommer Rotebro herr kännetecknas på planen?

-Vi ska vara ett defensivt stabilt lag som krigar hela matcherna.

-Vad tror du om era chanser i ettan nästa säsong? Det blir inte en åttonde plats igen?

-Jag tror och hoppas vi ska kunna kriga om platser högre upp i tabellen nu när fler i laget spelat till sig erfarenhet i division 1. Men vi är också medvetna om att det kommer bli en jämn och tuff säsong.

-Vad tror du generellt om serien?

-Serien ser tuff ut även nästa säsong med många bra Stockholmslag. Tror Älvsjö har favoritskapet nu när Täby gått upp i Allsvenskan. Ofta brukar nykomlingarna få det ganska tufft, men jag tror Vallentuna kan placera sig rätt högt i tabellen. Det är flera bekanta spelare där som tidigare spelat med oss som håller toppnivå i serien (t.ex. Nyholm).

-Finns det någon spelare du tror kommer få sitt genombrott i år?

-Skulle vara kul att se någon av våra duktiga 03:or kriga till sig en plats. För att nämna ett namn så säger jag att Di Meglio, som redan förra året gjorde en riktigt bra insats borta mot Rosersberg, kommer få sitt genombrott och kunna ta en ordinarie backplats.

-Hur ser samarbetet ut neråt med eventuellt reservlag och juniorlag?

-Tycker det fungerar riktigt bra, Felix som sportchef säkerställer att de vassaste juniorerna kontinuerligt får chansen att träna med herrlaget. Reservlaget är en bra möjlighet för de som är mellan junior och herrlaget att ändå kunna spela matcher för att hitta formen.

-Finns det något lag du ser fram emot extra mycket att möta?

-Nja, inte direkt. Om något så har vi har en stor revansch att ta mot Järfälla, så det är väl dom. 

Fem snabba: 

Vem tar du med dig till en öde ö?

Tim Lundström ska vara bra på att fiska, vilket borde vara en bra egenskap på en öde ö. Däremot får jag nog akta rygg med tanke på hans temperament.

Vinna med 10-9 eller 1-0?

1-0

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

”Unga Rotebro kniper playoff-plats”

Vem gillar/ogillar försäsong mest?

Brown älskar försäsongen och springer som en gasell, kanske snabbast på 1600m i hela serien?

Tror Holmberg ogillar försäsongen mest (om man bortser från målvakterna som ändå bara slappar under försäsongen).

Vem är mest underskattad i laget?

Jack Alexandersson, fick inte alltid så mycket speltid men försöker ändå alltid bidra. Han gjorde några otroligt viktiga mål under säsongen och bidrar väldigt mycket vid sidan av planen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: