Hanna Zetterlund – ”Självklart ska vi hänga kvar – det bara är så”

I dagens första intervju träffar vi en spelare som är en av Sundbybergs mest trogna spelare. Hon har varit med på resan från division 3 upp till division 1. Hon är en av lagets bästa poängspelare men hade hoppats på mer förra säsongen. Vi presenterar Sundbybergs IKs Hanna Zetterlund.

-Hej Hanna och tack för att du ställer upp på en intervju med InnebandySTHLM, vem är Hanna Zetterlund?

Hej, jag hör till den äldre skaran i laget som 2014, då Sumpan inte hade något damlag, var en av dem som drog ihop ett gäng och startade upp damlaget.

-Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

Är väl en typisk taktisk spelfördelare med hett temperament (som dock blivit svalare med åren)

-Ni kom trea i division 2 norra förra året, hur skulle du beskriva säsongen?

-Resultatmässigt räckte det ju för avancemang och det ska vi självklart vara nöjda med men i övrigt fanns mer att önska enligt mig. Några toppar men tyvärr lite för djupa dalar där vi fick kämpa för varje poäng. Vi nådde inte riktigt dit vi ville spelmässigt och tappade poäng där vi borde ha vunnit. En hel del skador gjorde att vi saknade bredden och möjligheten att laborera och forcera i avgörande lägen.

-Vilka utropstecken har du identifierat som är viktig att behålla inför er resa i division 1?

-Starkt att vi ändå lyckas helt okej tabellmässigt trots svårigheter och mycket skador. Vi är inget lag som viker ned oss när det går dåligt och det tror jag blir viktigt att ta med oss, de där klyschorna att motgångar stärker och att tillsammans är vi starka.

-Du gjorde själv 9 poäng på 14 matcher, hur ser du på din säsong?

-Tror min säsong speglade lagets mycket med en hel del frustration över att det inte riktigt lossnade. Jag var nog rätt stabil defensivt men nådde aldrig upp till önskad nivå offensivt. Samtidigt har jag haft väldigt roligt också och tycker det varit särskilt kul att få spela med våra yngre förmågor som kommit upp från flickor 02/03.

-Alla lag har en lång försäsong, men hur har ni förberett er för kommande seriestart?

-Vi har främst tränat utomhus tillsammans med vår fystränare Erica som är bra på övningar som vi har nytta av på innebandyplan. Mycket intervaller, rörlighet och styrka som till och med jag som inte gillar att träna utan boll tycker är kul.

-Du har varit trogen Sundbyberg länge, vad är det som gör Sumpan till rätt lag att spela i?

-Mycket handlar ju om personerna i laget såklart men jag tror det bottnar i en bra förening med en tydlig värdegrund. Alla är välkomna i Sumpan, förutsatt att du är schysst och kan ställa upp på de grundläggande värderingarna. Vi har självklart haft upp- och nedgångar men de senaste åren har vi haft ett gott klimat i laget vilket jag tror är en förutsättning för att det ska fungera på planen också. Sumpan är också en breddförening vilket jag tror vi vinner på i längden, att vi dels har en bra återväxt och dels att fler kan hålla på längre. Det skapar förutsättningar för att kunna satsa på spets också.

-Hur kommer Sundbyberg kännetecknas på plan?

-Vi kommer vara ett hårt arbetande lag som aldrig viker ned oss. Troligtvis kommer vi inte kunna styra spelet lika mycket som i division 2, utan istället jobba tufft i försvar och komma på vassa kontringar.

-Vem kommer bli årets utropstecken i Sundbyberg?

Håll utkik efter Tove Hjortzberg, nr 30. En offensiv back som har framtiden för sig bara hon fortsätter att våga. Hon har dessutom sett jäkligt stark ut på försäsongen.

-Förra säsongen kom Sundbyberg på en tredjeplats i Division 2 norra, men fick kliva upp i division ett efter att Duvbo tackat nej och AIK inte fick flytta upp, är ni redo för att konkurrerar i ettan?

Säsongen 18/19 vann vi division 2 men tackade nej till division 1 för att vi inte riktigt kände oss redo. Nu när vi avancerade igen bestämde vi oss för att ta chansen och köra på – det får bära eller brista. Det blir helt klart en utmaning med tuffare motstånd men det är vi beredda på.

-Hur ser du på era möjligheter att hålla er kvar i ettan? 

Självklart ska vi hänga kvar – det bara är så.

-Finns det något lag du ser framemot lite extra att möta?

-Det ska bli kul att möta AIK igen. Det var längesedan, men förr var det alltid heta matcher mellan oss, lite som derby. Nu är de ett annat lag med en mer meriterad trupp, men några gamla rävar finns nog kvar.

-Vad tror du generellt om damettan nästa säsong?

Det kan nog bli relativt jämnt i mitten och slutet av tabellen. Ett par tre lag kommer dra iväg sedan kommer det vara en tight fight om vilka som håller sig ovanför strecket.

Fem snabba:

Bästa/sämsta hall?

Hallonbergshallen/Prästängshallen i Sigtuna

Drömrubrik 2020/2021?

Nykomlingen Sumpan slår underifrån – vänder och vinner

Vem vinner interna poängligan?

Laura Tan

5vs5 eller 3vs3 på träning?

Kan inte välja, det är ju kombinationen som är grejen!

Vinna med 1-0 eller 10-9?

1-0 alla gånger i veckan.

Här kan ni läsa våra genomgång av Sundbyberg med coach Fredrik Lindahl

En kommentar på “Hanna Zetterlund – ”Självklart ska vi hänga kvar – det bara är så”

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: