Spelare med stadslags meriter klar för Hässelby

Hässelby SK har gjort klart med Molly Malmqvist från Väsby AIK. Molly med meriter från Stockholms stadslag har tidigare även representerat Vallentuna och Bele-Barkarby. Vi ställde några frågor till Molly om hennes övergån till ”Hawks”

-Hej Molly, tack för att du ställer upp på en intervju med oss på InnebandySTHLM, för de som inte vet, kan du beskriva dig själv som spelare?

Jag är en snabb och placeringssäker back som gillar täta matcher med många närkamper och ger alltid 100%, går även gärna iväg offensivt.

-Du sitter här och har blivit presenterad som Hässelby spelare, hur känns det?

– Det känns otroligt bra och det ska bli spännande. Hawks har ganska många nya spännande spelare och spelare som varit i klubben länge, så det känns som en bra mix. Hässelby Hawks har varit ett topplag i D1 nu i flera år så det känns som ett bra steg att ta.

-Du lämnar Väsby AIK, ett Väsby som många, oss inkluderat, trodde skulle vara ett topplag i damtvåan samt ett starkt lag i JAS, hur kommer det sig?

-Det var ett bra och kul år i Väsby AIK där jag spelade JAS, DJ och även i D3. Det kändes som om att vi hade något bra på gång men nu i början av sommaren så lämnade några spelare laget. Truppen var lite tunn redan innan, så nu känns mitt val helt rätt.

-Innan du gick till Väsby tillhörde du Bele/Barkarby, var det någon gång aktuellt med en comeback där?

-Nej det funderade jag inte på. Jag har pratat med några klubbar nu efter säsongen/under sommaren men med det intryck jag har fått av Hawks lag och förening när jag varit där så var valet lätt. Sportchefen Lasse Hellman och tränaren Tompa Åström får verkligen massa tummar upp av mig och jag har alltid känt mig välkommen när jag varit på träningarna.

-Vad kommer du bidra med till Hawks?

-Det är ju alltid en svår fråga innan man har börjat spela ordentligt med laget men jag gillar att tävla i alla situationer på match och träning. Jag vill alltid vinna och jag hoppas att min speed kommer till sin rätt och erfarenheten som jag fick med stadslaget där vi mötte de bästa 03 spelarna i Sverige.

-Vad tror du om säsongen som kommer?

-Först så hoppas jag att bli frisk från min skada i ryggen (2 stressfrakturer i ländryggen). Jag hoppas få klartecken från ortopeden att börja träna igen den 8 september, sen så hoppas jag självklart att vi gör en bra säsong och fortfarande tillhör toppen av D1.

-Hawks har inget JAS-lag, men kommer du spela något med Juniorlaget?

-Det är inte något som vi pratat om.

-Varför väljer du att inte köra ditt sista JAS år?

-Eftersom truppen i Väsby tunnades ut så kändes det helt rätt när jag fick frågan från Hässelby även om jag ”missar” sista JAS året.

-Till sist, du var en del av Stockholms Stadslag F03, hur skulle du beskriva den resan och vilka erfarenheter tog du med dig därifrån?

-Den resan skulle jag inte byta bort mot något för det var otroligt kul och mycket lärorikt, att vinna guld är ju alltid kul. Erfarenheten jag tar med mig därifrån är först och främst att innebandy är ett lagspel där alla måste göra sitt bästa för att lyckas som lag, med ledorden: Laget före jaget.

-Har du något tips till de spelare som nu ska kämpa om en plats där?

-Att du ska komma till träningarna och ge allt du kan,suga i sig all kunskap som ledare och medspelare delar med sig av.

Fem snabba:

Stockholms bästa och sämsta hall?

Bäst : Hägerneholmshallen tycker jag är riktigt bra.- Sämst: Väsbyskolan ligger nära tillhands

Dragskott eller handledsskot?

Handledsskott

Drömrubrik 2020/2021?

Hässelby Hawks vinner D1 och går upp i Allsvenskan

Bästa spelaren du spelat med?

Då måste jag nog säga Saga Emtell i Hammarby som jag fick spela med i stadslaget,

Mest underskattade spelaren du spelat med?

Det är många man skulle vilja säga här så jag kör ingen nämnd ingen glömd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: