Silly Season, topp 11 värvningar hittills

Vi har en silly season tråd för division ett som uppdateras löpande med bekräftade värvningar. Nu presenterar vi våra topp 11 värvningar hittills. Notera att den kommer domineras av herrspelare, mestadels för att damlagen inte har presenterat lika många värvningar. Vi vill även poängtera att listan är subjektiv utifrån vad vi tror. En uppdatering av listan kommer ske när transferfönstret är stängt med fler namn.

11. Lina Walll (2003), Hässelby SK Från Bele/Barkarby IBF DJ

En underskattad spelare som är så pass flexibel att hon klarar av flertalet olika positioner, potential finns där och är odiskutabel. Kanske inte kommer vara den bästa poängspelaren i Division ett men hennes flexibilitet kommer gynna Hässelby. Styrkorna ligger i hennes fart, det finns inte många spelare som är snabbare än Wall. Var en del av Stockholms Distriktslag F03 som vann guld senast, där hon spelade back.

Lina Wall i distriktslaget Foto: FOD photo

10. Melker Klingström Adelmor (2000) Balrog Oilers från Strägnäs IBK

En offensiv fläkt som kommer bli viktig för ett Balrog som siktar högt. En målgörare av rang men som inte riktigt fick till spelet i Strägnäs förra året i allsvenskan. Nu går han ner en nivå men med flertalet erfarenheter rikare. Går Balrog bra kommer Klingström vara i toppen av skytteligan när säsongen summeras. Säsongen 2018/2019 gjorde han 36 mål i division 2 för Ekerö.

Melker Klingström Adelmor presenteras som Balrog spelare. Foto: Balrog Oilers

9. Linus Jonsson Mosbaek (1997) Rosersbergs IK från IBF Västerås

Här har Rosersbergs IK gjort ett kap om Jonsson kommer igång. Missade delar av förra säsongen av privata skäl men är nu redo att hjälp Rosers mot toppen. En tekniskt välskolad forward i kombination med ett spelsinne av klass gör att vi tror på en stark säsong av Jonsson. Har erfarenhet från Allsvenskan med Djurgården. Så sent som 2018/2019 gjorde han 31 poäng för Telge SIBK i division 1, det vittnar om kvalitén denne herre besitter.

Linus Jonsson Mosbaek Foto: Rosersbergs IK

7.Nils Göthberg (1990) Björklinge BK från Hagunda IF Allsvenskan

Göthberg anländer till Björklinge efter flera säsonger för Hagunda i allsvenskan. En Poängspelare av rang som gjort 81 matcher och 86 poäng för Hagunda i Allsvenskan. Kan betecknas som en avig spelare med mycket fart under fötterna. Hatar inte att göra oväntade saker på planen. Ska bli intressant och se om Göthberg kan fortsätta levererar i division 1 Östra Svealand!

Nils Göthberg Foto: Björklinge BK

6. Henrik Wahlström IBK Uppsala Teknologer Från Hagunda IF Allsvenskan

Poängskörden kanske inte var så imponerande i Hagunda, men i division ett har Wahlström bevisat att han är en poängspelare av rang. Det var tungt för Teknologerna att tappa honom inför säsongen 2019/2020, men att nu få tillbaka honom inför 2020/2021 måste ses som en drömvärvning. Kan Teknologernas spel och kommer inte behöva en inkörsperiod. Räkna med att se Wahlström i toppen av poängligan. Har även rutin från SSL med Storvreta IBK.

Henrik Wahlström Foto: IBK Uppsala teknologer

5.Daniel Schmidt (1991) Rosersbergs IK – haft paus, men dessförinnan Järfälla IBK

En av seriens bästa offensiva backar har Rosers fått in här. Med rutin från SSL med Järfälla ( samt yngsta lagkapten någonsin i SSL) är Schmidt en spelare som vet vad som krävs för att vinna. Har haft uppehåll två säsonger så det kan vara lite rostigt i början, men kvalitén går inte att snacka bort. Besitter ett vansinnigt skott och bli inte förvånade om han är bästa offensiva back i år!

Daniel Schmidt ( till Väsnter) med sportchef Fredrik Raschke Foto: Rosersbergs IK

4. Jimmy Risberg (1994) – Tyresö/Trollbäcken IBK – Från Värmdö IF

Tyresö/trollbäcken släppte en riktig bomb när det stod klart att Jimmy Risberg hämtats in från rivalen Värmdö IF. Här får TT in en av seriens starkaste tvåvägs centrar som direkt kommer kunna gå in och göra skillnad. En spelare som kan användas i flera olika formationer och spelsystem. Som spelare gillar Risberg att dra upp farten på anfallen och äga bollen i kombination med ett tufft arbete i försvaret. Har även rutin från Team Thorengruppen i Allsvenskan.

Jimmy Risberg Foto: Tyresö/Trollbäcken IBK

3. Fredrik Gustafsson (1992) Balrog Oilers – Från FBI Tullinge

Balrog hade stora problem med försvarsspelet förra säsongen, vad passar då inte bättre att ta in en urstark back som både kommer lyfta det offensiva men framförallt att det defensiva spelet för Balrog? Fredrik Gustafsson kommer från Allsvenska FBI Tullinge som en stark tvåvägs back. Han kanske inte kommer vara i toppen av poängligan, men betydelsen som Gustafsson kommer ha för Balrog spel göra att vi ser detta som en topp tre värvning hittills.

Fredrik Gustafsson ( Till höger) Foto: Balrog Oilers

2. Jenny Gustafsson ( 1991) AIK IBF – Kommer från Paus men dessförinnan Täby FC.

Precis som Schmidt har Gustafsson haft paus en längre tid, men hennes meriter talar sitt tydliga språk: 8 säsonger i SSL med Dalen, IKSU, Djurgården och Täby, två SM-guld, två SM-silver, 42 landskamper och vunnit två VM-guld. Med de meriterna hade vi trott att Råsunda skulle vara nästa anhalt men det blir AIK och det här är en spelare som kommer kunna dominera i många matcher. Blir enormt viktig för detta unga AIK.

Jenny Gustafsson Foto: AIK Innebandy Dam
  1. Christian Edderborn (1991) Hammarby IF IBF – Från Djurgårdens IF IBF

Då har vi kommit till den värvning vi anser är den bästa hitills. Det är aldrig lätt för en nykomling, men Hammarby ger sig själva definitivt chansen till att klara sig kvar i division ett genom att förstärka med rutinerade Christian Edderborn. En av allsvenskan bästa målvakter, som haft ett litet otacksamt jobb i Djurgården bakom deras offensiva spelare. Här får Hammarby in en matchvinnare som säkert kan vara Division etts bästa målvakt när säsongen summeras. Som vi förstår det handlar övergången i första hand om ett lån, men klart står det att Edderborn kommer vara instrumental för nykomlingarna Hammarby.

Christian Edderborn Foto: Kjelle Svensson

Bubblare:

Daniel Gabrielsson – Rosersbergs IK

Markus Nordlindh – IBK Uppsala Teknologer

Dennis Lindblom – Järfälla IBK

3 kommentarer på “Silly Season, topp 11 värvningar hittills

Add yours

    1. Absolut kunde han varit det 🙂 vårt resonemang var så här: när vi gjort rankingen har vi även utgått ifrån effekten värvningen kommer ha för laget. TT var innan Risbergs intåg ett potentiellt topplag med mycket kvalite . De som vi satt förre ser vi mer som spelare som kommer att vara extremt viktiga för sina lag.

      Framtiden får utvisa om vi satt fel eller inte 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: