Stockholms bästa DJ lag- Åkersberga IBF – JAS grupp C

Intervju DJJAS Grupp C – Åkersberga

Förra säsongen dominerade Åkersberga damjunior innebandyn. De vann sin JAS grupp i överlägsen stil,vann DM-Guld i juniorklassen, vann Storvretacupen och Gothia Cup. Ackers hade även många av sina JAS Spelare i det damlag som kom tvåa i Stockholms dam DM. Förvånande nog kom Ackers enbart tvåa i Damjunior division 1, men en snabb överblick visar att många av de bättre spelarna inte spelade i DJ1. Ackers gick även till Innebandyfesten i DJ18 SM och hade tt bra läge att göra det i JAS.

Hade inte säsong fått ett så snabbt slut hade Ackers haft goda möjligheter att gå till den åtråvärda Innebandyfesten, många trodde  till och med att de skulle kunna störa RIG. Men svaret på det kommer vi aldrig få. Vi lider med Åkersberga som inte fick det avslut på säsongen de förtjänade, men nu ska vi blicka framåt. Idag har vi med oss Ackers förra tränare i JASlaget, men som nu är ansvarig för den övergripande JAS satsningen, Andreas Berglind. 

-Hej Andreas och tack för att du vill snacka lite Ackers med oss här på InnebandySTHLM, vem är Andreas Berglind och hur länge har du tränat Ackers?

-Flesta känner mig som Ante och är från Haninge och hållit på med innebandy sedan jag började spela i Vendelsö IK vid 7 års ålder och sedan var med och startade Svartbäcken IBK ett gäng ”härliga” lirare mest från Brandbergen , lirat också i IK Malmen , Haninge IBK , Fornudden IB och flyttade upp till Åkersberga och började träna min sons lag P96 som var framgångsrika och vann Stockholmscupen , men varit i Ackers i ca: 15 år.

-Förra säsongen var en fantastisk uppvisning av er och enligt oss var ni Stockholms bästa DJ lag förra året, hur ser du på föregående säsong?

-Man får ju inte säga i Sverige att man är duktig , men vi var överlägset Stockholms bästa lag och visade det med vinst i DM finalen och i DjSM där vi vann region Öst och kvalificerade oss till Innebandyfesten i Dj18 och vann för andra året i rad Storvreta Cupen som vi nu har vunnit 3 ggr , samt även veckan efter vann Gothia Cup.

-Ni vann er JAS grupp överlägset, hur såg du på gruppens kvalité på förhand förra året och vad tycker du nu? 

-Trodde på förhand att vi skulle vinna med dom kvaliteterna vi hade i vårt lag , men kanske inte så stort och att gå obesegrade genom hela serien trots mycket matchande med alla cuper och också tuffa Allsvenska matcher för vissa i laget , men gruppens kvalitet var nog helt klart den tuffaste gruppen i Sverige och det brukar Stockholms serierna vara på tjejsidan och det ser man inte minst i Stadslags SM där Stockholm vinner varje år på tjejsidan. Nu i efterhand är det roligt att vi får till den cup som jag påbörjade direkt efter att förbundet la ner den och att vi kör vår egen fest här hemma tillsammans med Täby där samtliga topplag i JAS kommer ner och den häftigaste cupen på länge.

-Ni hade redan tagit er till ”festen” i DJSM klassen, hade ni gått dit även med JAS-laget?

-Vi hade troligtvis fått möta Bele Barkarby som är ett bra lag , men dom har nog sin pik nästa år då dom kommer vara en av favoriterna och kommer att vara väldigt farliga i år också , men då vi slog deras Dj/JAS lag med 7-0 så är jag övertygad att vi skulle gå till festen och tror även vi hade vunnit guldet i  Dj17 SM med det här laget då vi har mött många av lagen tidigare med mycket goda resultat , samt RIG inte hade en sån bred trupp i Dj17 då dom tappat spelare under året och är starkare i Dj18 klassen.

-Hur kommer det sig att ni roterade på många spelare i damjuniordivision 1?

-Först och främst var ju inte den serien klar och vi hade Täby FC kvar att möta och vid vinst med ett par bollar så hade vi även vunnit den serien.

Men vi vill utveckla spelare och i Dj1 är det många som får utveckling och det kommer dom få detta året också , våra unga tjejer då dom även kommer att få spela med våra Damlags spelare och på så sätt få en grym omgivning runt sig i Dj1  som leder till utveckling , och med våra duktiga tränare som finns hos oss så kommer det också påverka deras utveckling.

-Vi har en riktigt grym tränare på gång in som presenteras inom kort.

-Till kommande säsong kommer du inte vara tränare men ansvarig för JAS-satsningen, hur skiljer sig dessa roller åt i Ackers?

-I vår JAS/Dj satsning kommer jag också hjälpa till vid vissa träningar och även Jonas Delshammar och alla andra i vår ledarstab så vi får ut det mesta och bästa hos tjejerna, men som tidigare sagt så får vi in en mycket rutinerad tränare som kommer vara helt perfekt för vårt JAS/Dj lag och jag kommer eventuellt att hjälpa till även med coachningen.

-Ni har tappat bland annat Alicia Berggren till Täby men fick in Fredrika Dohlwitz i ”utbyte”, hur ser du på er Silly season hittills?

-Det ser mycket bra ut då vi även fått in 3 st till förutom Fredrika Dohlwitz till laget ,och ser att det finns ett stort intresse att spela i Stockholms just nu bästa juniorlag.

-Men i Alicia tappar vi lite i defensiven , men det får vi in i Fredrika Dohlwitz som vi i henne även får in mycket i vår offensiv. Fredrika Dohlwitz tillhör Damlagstruppen och vi ser redan nu väldiga framsteg hos Fredrika som man också får naturligt då hon får hårdare träningar och tuffare motstånd när man tränar och spelar på seniornivå.

-Vilka andra nyförvärv/ spelarförluster har skett?

-Vi har tappat hela vår fina 02-kull som inte får spela JAS i år som pojkar 02:or får göra som jag tycker är helt galet och faktiskt diskriminering då alla andra sporter som fotboll , hockey , handboll , m.m har samma ålder för dom båda könen.

-Nyförvärv har vi fått in 3 st som går in i vårt JAS lag direkt och vi har ett intresse från flera tjejer som vill spela med oss vilket är otroligt roligt.

-Hur ser du på Truppen? Om vi får leka med tanken att Hanna Nordstrand, Fredrik Dolhwitz och Emelie Eriksson spelar ihop, då har ni serien bästa första kedja, håller du med om det? 

Tittar vi på om Fredrika Dohlwitz spelar back med Vira Moberg som måste komma med i Stockholms Stadslag 04:or och sedan Alva Filander som center och enligt mig är given i Stockholms Stadslag tillsammans med Piff & Puff Emelie Eriksson & Hanna Nordstrand som tackade nej till RIG och är en av Sveriges bästa: Jag säger inte 04:a utan jag går bredare och säger junior , så har vi nog Sveriges bästa förstafemma och det visade dom redan förra året då dom var dom mest tongivande spelarna i både Dj17 & Dj18SM.

-Många tror att detta är året Täby kommer före er i tabellen igen, vad tror du själv om det? 

-Ingen har någonsin trott på oss , men som jag ser det så är vi fortfarande regerande Dj1 mästare och nu senast DjDM mästare och regerande DM mästare , regerande Storvreta mästare , regerande Gothia Cup mästare , vann JAS serien och som många lag runt om i Sverige också trodde vi skulle vinna , men ändå inga experter skrev eller trodde på oss.

-Men när det gäller Täby FC som gjorde en fantastisk prestation förra året med sin 2:a plats i JAS serien efter oss som jag inte trodde då jag trodde Bajen & Huddinge skulle vara före ,Tror jag får det tuffare i år med tappet av Moa Dynefalk som gick till RIG och var deras absolut bästa offensiva spelare och med tappet av Fredrika Dohlwitz som var deras bästa center och back , samtidigt som Sveriges bästa 03 målvakt i Ida Boman vad jag hört inte ska spela med dom så är det tunga avbräck. 

-Hur skulle du beskriva rivaliteten med Täby?

-Alltid häftiga matcher mot Täby och ska vara en rivalitet på planen mellan lagen , men inte utanför och det är det inte heller då många av tjejerna känner varandra privat.

-Jag har ett mycket bra samarbete med deras sportchef och även med deras sportgruppsordförande som vi nu gemensamt anordnar vår JAS cup i augusti.

-Vad tycker du om JAS Grupp C även kallad ”Dödens grupp”?

-Alltid Dödens grupp när det kommer till Stockholm då det finns så många bra lag med , men tror topp 4:a kommer vara Åkersberga IBF , Värmdö IF , Bele Barkarby , Täby FC och vilken placering är svårt att säga då det kommer att bli jämt i toppen , men vi har vunnit denna serie två år i rad. , så varför inte nu igen 😉

-Om du fick välja en spelare att ta till Ackers JAS, vem skulle det bli och varför?

-Då skulle jag säga ett tvillingpar 😉

Fem snabba:

Vem utvecklas mest?

Skulle våra fotbollstjejer fokusera mer på innebandy som dom säger att dom ska i år så kommer dom utvecklas enormt , annars får tjejer en bra utveckling hos oss som vi nu har sett dom senaste åren.

Vem skjuter bäst?

Hanna Nordstrand

Vem är tuffast att möta?

Mig efter en torsk!

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

Ackers vinner SM Guld i Dj17 & Dj18SM och har roligast som är ledordet i år!

Vem är mest underskattad?

Vira Moberg!

Här hittar ni våra andra itnervjuer för C-gruppen:

Täby FC ( Victor Johansson) https://innebandysthlm.com/2020/06/26/taby-fc-dj-jas-redo-att-kliva-ur-akersbergas-skugga/

Hagunda IF ( Johan good) : https://innebandysthlm.com/2020/07/06/hagunda-damjunior-jas-c/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: