Hagunda Damjunior JAS C

Nu tar vi nästa intervju i tjejernas JAS C grupp eller dödens grupp som den kallas. Vi har inte bara Stockholmslag med här utan även lite bekantskaper från Uppland. Ett av dessa lag är Hagunda som senaste säsongen tog en vinst de första tolv omgångarna, men avslutade starkt och hamnade på en sjätteplats. En stor anledning till att säsongen blev som den blev ar mycket att truppen kanske var den yngsta i grupp C. I år är de ett år äldre och ska gå upp mot våra tungviktare från Stockholm. Från Hagunda har vi med oss Tränare Johan Good som har fått svara på lite frågor.

Hej Johan och tack för att du ställer upp på en intervju, vem är Johan Good?

-Jag är en 28 årig boråsare som efter studier på Bosön utanför Stockholm landade in i Uppsala där jag bott i nu 5 år och trivs kanon. I höst så blir det fjärde säsongen som tränare i HIFen.

-Jag ska ge dig chansen till reklam, du är grundare och konferencier för Coachpodden, hur skulle du beskriva podden och varför ska man lyssna?

-Det tackar jag för, reklam är alltid trevligt 😊 Coachpodden är en innebandypodd av tränare för tränare, jag intervjuar olika innebandytränare där vi diskuterar deras syn på taktik, ledarskap, träningsmetodik mm. Några tränare som medverkat är Niklas Nordén , Oscar Lundin, Niklas Pålsson och nu senast Mikael Jeppsson!

-Måste också passa på att tipsa om avsnitt 9 med Henrik Jitelius en av grundarna av denna blogg!

-Coachpodden finns på spotify, poddcaster samt vi har ett instagramkonto @ibcoachpodden

Johan Good med en klassisk coachposition Foto: Adam Troy

Nu till Hagunda JAS, ni hade en tuff säsong förra året, vad är din analys?

-Vi hade en tuff höst följt av en vår där vi började prestera på en nivå som bättre representerar den kompetens/kvalitét som finns i truppen. Vi kom igång ganska sent inför säsongsstarten så tog ett tag innan allting satt sen, sen spelade vi i fjol med ett väldigt ungt lag och det var många spelare som gjorde sin första säsong i JAS så känns som att vi behövde hösten på oss att växa in i kostymen. Sen i december så fick vi in några som varit skadade/bortresta under hösten som betydde väldigt mycket för oss spelmässigt under våren så det bidrog givetvis också. När vi väl började sätta grejerna och vinna matcher så växer självförtroendet och vi vågade spela ett större spel och göra vår grej!!

Många i Stockholmstrakten har inte koll på Hagunda DJ, vad är ni för typ av lag?

-Vi från uppland tenderar jämfört med lag från Stockholm att spela med lite mindre kontroll och mer tuta och kör mentalitet, det gör lagen från Uppland svårlästa och luriga. Den bilden passar väl ganska väl in på oss, jag försöker jobba med en modell där vi kan spela olika i olika skeden av matchen. Ibland är vi uppe och pressar och spelar med någon som kan liknas en variant av att back/center följer sin spelare för att i nästa skede spela en mer klassisk 2-1-2

Vilken/vilka spelare kommer utvecklas mest?

-Cornelia Höglund, tog stora kliv och växte enormt spelmässigt under fjolåret. Vi jobbar mycket med att våra spelare försvare som anfallare ska våra vara kreativa, göra sin spelare, unna sig att få spela med små marginaler. När vi mötte Väsby borta så hade vi en period i matchen när vi var ganska tillbakatryckta och Cornelia fångar upp ett missat väsby-avslut strax bakom eget mål för att direkt sätta fart upp i banan, några sekunder senare så har hon dribblat bort 3 väsby-spelare och utökat vår 1-0 ledning till 2-0. När vi summerar matchen så är den sekvensen en av nycklarna till att vi vann den matchen, tack vare 2-0 målet fick vi lite arbetsro och lite marginal. Fler vågade spela ett stort spel och vi öste in ett par mål till.

-Cornelia var en av de som gick i bräschen och vågade tidigt spela det spelet, så fortsätter hon på samma linje kommer hon utvecklas enormt mycket kommande säsong.

Cornelia Höglund, Foto: Adam Troy

Hur ser ett trupp läge ut? Några nyförvärv?

-Alicia Karlsson som i fjol spelade i JAS-laget blir nu för gammal för spel i JAS, född 02 så hon kommer stärka upp ledarstaben. Hon bidrog med många kloka tankar/funderingar redan i fjol, väldigt sällan man stöter på spelare som har så hög kunskap om spelet/taktik mm så det ska bli ruskigt spännande att se vad hon kan bidra med som ledare.

-Cirkus 95% av truppen vi spelade med i fjol är födda 03 eller yngre så vi kommer kunna gnugga på med den trupp vi har. Grunden för vår JAS-verksamhet är att det finns väldigt många spelare i Hagunda, som är en av upplands största föreningar på flick-sidan och har i väldigt många år varit duktiga på att starta upp nya lag varje år.

-I stort sett hela vår trupp har spelat ungdomsinnebandy med Hagunda innan de tog klivet upp i JAS, så grunden om vi behöver fler spelare så är planen initialt att lyfta upp fler spelare underifrån som kommer få vara med och kriga om platserna.

Hur ser du på truppen?

-Jag är relativt nöjd med den truppen vi har. Helt nöjd blir man aldrig, finns alltid delar man går och funderar kring men det är lite charmen med JAS kan jag tycka.

Hur ser du på er JAS grupp i år jämfört med förra säsongen?

-I fjol spelade vi i en liknande grupp med lag från Uppland, Västmanland och norra stockholm, årets serie blir ”bara” Uppland, Stockholm. Jag gillar att spela mot Stockholmslag, kul när många matcher kan spelas fredagar och det är alltid bra drag kring JAS hos er down under, brukar vara kul och sevärda matcher.

-Vad tror du om Hagundas chanser?

-Vi är taggade som attan, nyckel för oss är att våra äldsta spelare steppar upp och visar vägen!!

Vilka tror du vinner serien?

-Åkersberga

Vad ska till för att Hagunda tar sig till playoff?

-4,5 mål framåt per match och under 3,0 bakåt samt att vi plockar minst 20 poäng i grundserien.

Om du fick välja en spelare att ta till Hagunda JAS, vem och varför?

-Kajsa Johansson i Västerås IBS, hon var ruskigt bra i fjol. Vill minnas att hon var rätt vass även på SDF-sm för Västmanland.

Fem snabba:

Stockholms bästa hall?

– Tomtberga (Jag va ledare i Huddinge IK parallellt med att jag pluggade i Stockholm och vi hade storängshallen som hemmaplan med allt vad det innebär… så varje gång man fick chansen att spela i tomtberga var som en skänk från ovan)

IFU arena B,C,D eller E?

IFU Arena D – B och C har inga omklädningsrum så det är typ 150 meter till toalett/vattenkran. E är lite offside, D ligger precis vid ingången så blir mest publik där då man måste gå förbi den planen.

Vem vinner interna poängligan?

Vera Törnqvist och Saga Levinsson delar på den

Vilket lag ser du mest framemot att möta?

Åkersberga

3 vs 3 eller 5vs5 på träning?

-Givet 3 vs 3

Tack för att du medverkade Johan.

Stort tack för att jag fick medverka, trevlig sommar 😊

Här kan ni läsa om Täby FC från DJ JAS grupp C: https://innebandysthlm.com/2020/06/26/taby-fc-dj-jas-redo-att-kliva-ur-akersbergas-skugga/

En kommentar på “Hagunda Damjunior JAS C

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: