Spelarintervju: Clara Dahlberg- ”Kommande säsong vill jag se att vi vågar ta mer plats – och vågar spela som det spelförande laget.”

Nu är det dags för vår första intervju med en spelare i Rotebros damlag. Om Rotebro tidigare har varit mest känt för den misstänkta Palme-mördaren Christer Pettersson och drinken ”Dräparen” så finns det sannolikt ett annat namn redo att ta över… Hon är född 2001 och kan nu påbörja sin tredje säsong på seniornivå. Hon har representerat ”Rotan” under hela sin karriär, och kan betecknas som en avig forward som kan leverera bra med poäng. Hon missade en del av förra säsongen, men är nu redo för en hel säsong. InnebandySthlm kan inte utan stolthet lyfta fram Rotebros Clara Dahlberg!

– Clara, du har Rotebro som moderklubb, och har spelat där hela din karriär. Vad är det som har gjort att du har valt att stanna så pass länge?

– Rotebro har allt det som jag söker i en innebandyförening – och så har det varit hela tiden. Mårten gör ett superjobb som coach, och jag trivs väldigt bra i laget. Det har alltid funnits de förutsättningar som jag har behövt för att utvecklas, och det har gjort att jag inte har känt att det har funnits något annat alternativ för mig än ”Rotan”.

– Förra året slutade Rotebro på en åttonde plats, bara en enda poäng före Nacka Wallenstam som låg på negativ kvalplats. Hur skulle du summera hela lagets säsong? 

– Jag skulle absolut säga att vi har höjt oss om man jämför med föregående säsong. Vi fick mer utdelning resultatmässigt för våra bra prestationer – och det märkes att vi hade mer rutin. Vi hade en dipp efter ungefär halva säsongen, och det gjorde att vi tände till extra inför slutet av säsongen. Där leverade vi flera bra matcher.

– Vilka utropstecken tar ni med er från årets säsong, och vad ser ni måste fungera för att börja lyfta i tabellen under säsongen 2020/2021?

– Framför allt tycker jag vi ska ta med oss första delen av säsongen. Då spelade vi några riktigt bra matcher på rad – som vi dessutom vann. Sedan måste vi bli bättre på att vara det styrande laget på planen för att kunna börja klättra i tabellen. Vi spelar alltid som sämst när vi sjunker ner till motståndarnas tempo, och inte har den rätta inställningen.

– Ni har väldigt som de flesta damlagen väldigt många unga spelare, tjejer som ändå har gjort många matcher på seniornivå. Hur ser du på Rotebros trupp?

– Ja, vi har en väldigt ung trupp – vilket jag mest ser som en fördel. Vi är pigga och snabba, men sedan märktes det ju tydligt vår första säsong i damettan att vi hade mycket mindre erfarenhet av en så pass hög serie jämfört med de andra lagen med lite äldre spelare. Vi har en bra sammanhållning, då många av oss spelat tillsammans sen knatteinnebandyn.

– Du gjorde 5 poäng på 12 matcher förra säsongen i division 1. Hur skulle du beskriva dina insatser under förra säsongen?

– Jag är rätt nöjd med min säsong19/20. Men inte poängmässigt kanske – haha. Men i övrigt var det en bra säsong. Jag känner själv att jag har utvecklat mitt positionsspel, vilket känns kul. Dock missade jag de första matcherna då jag var bortrest i fem veckor, vilket var tråkigt. Men jag har iallafall haft väldigt roligt under säsongen och har känt mig mycket mer motiverad i och med att vi som lag – men också jag som spelare – fick mer utdelning för prestationerna.

Säsongen 2020/2021:

– Corona pandemin slog hårt mot idrottsvärlden och innebandyn i ”Lenet” var naturligtvis inget undantag. Hur tränar ni i Rotebro idag, och hur gör ni er redo för seriestart?

– Till en början var det utefys som gällde, men nu kör vi försäsongsträning inomhus. Vi kör styrka och snabbhet – men också mycket smålagsspel, 3 mot 3 eller 4 mot 4 där fokus ligger på kondition.

– Vilka förändringar har skett i Rotebros damlag sedan förra säsongen?

-Två av våra tidigare spelare har valt att byta lag, samtidigt som vår korsbandsskadade lagkamrat Fredrika äntligen har dammat av klubban och kört ett par träningar nu.

– Hur ser du på kommande säsong och vilka är dina mål kommande säsong?

– Den kommande säsongen vill jag se att vi vågar ta mer plats och vågar spela som det spelförande laget. Förhoppningsvis vinner vi fler matcher på det sättet, och kan klättra i tabellen. Mitt personliga mål är att kunna göra lite fler poäng.

Hur kommer Rotebros damer att kännetecknas på innebandyplanen?

– Vi i Rotan kommer att kännetecknas på planen genom att vi är ett spelskickligt lag med många olika spelartyper – där tempot är högt och där är väl medvetna om vad vi ska göra på banan.

– Hur ser samarbetet ut neråt i klubben, med ert eventuella reservlag och juniorlag?

– Vi har ju en plats i DJ1 – där några av oss har hjälpt till. Vi hoppas på att kunna värva några nya juniorer, så att vi kan få DJ-laget att fungera lite bättre.

– Finns det något lag som du gillar att möta lite extra mycket?

– Råsunda är ju alltid roliga att möta. De är sjukt duktiga, men de har också en skön attityd.

Vad tror du om damettan i år?

– Jag tror damettan bara kommer att bli jämnare och jämnare. Jag tror att många lag är revanchsugna – och kommer att ha mer rutin på grejerna.

Fem snabba:

Mest underskattade spelaren?

– Kajsa Alexandersson, helt klart! Hon gör aldrig bort sig och du kan skicka in henne både som forward eller som back – och hon gör ändå jobbet.

Vem vinner interna poängligan?

– Sandra Lundblads skott är ju något helt annat, så hon lär ju sopa hem den.

Vem är mest träningsvillig?

– Sara Hekkelstrand dyker alltid upp och kör också monsterpass på gymmet.

Vem har bäst ”hook” i Rotebros damlag?

– Nora Jönssons ”hook” är inte så dålig.

Vem kommer utvecklas mest?

– Jag tror att Jossan Lundström kommer att kunna visa framfötterna den här säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: