Spelarintervju: Sandra Litzén- ”Vi kommer att kännetecknas som ett lag man ej ska underskatta, och där vi alltid ger 100%.”

I den andra intervjun bjuder vi på ett snack med en mycket talangfull spelare som precis har avslutat sin första säsong i Rotebro – efter att ha anslutit från Täby FC. Vi intervjuar en spelare som kom in och bidrog med en hel del poäng i sin nya klubb. Med en näsa för mål och ett riktigt bra skott kommer hon att bli en viktig pjäs i Rotebros resa uppåt! Spelaren heter Sandra Litzén!

– Vem är Sandra Litzén, egentligen?

– Jag är född 1999 och har spelat innebandy sedan jag var en liten skit. Jag har spelat i Rotebro en säsong nu, och har tidigare spelat i Täby – under hela mitt tidigare liv. Om någon skrattar kan det ha varit jag som har dragit ett roligt skämt. Ni hittar mig även på högerforwarden eller flåsandes på bänken – 🙂 

– Förra året slutade ni på en åttonde plats, en poäng före Nacka Wallenstam som låg på negativ kvalplats. Hur skulle du summera hela lagets säsong?  

– Jag skulle nog summera lagets säsong som upp och ner – men samtidigt lärorik. Vi var i en dipp under mitten av säsongen. Men vi fick ett bra avslut, skulle jag säga, där vi spelar bra och tar viktiga poäng i matcher som många kanske hade att trott vi skulle förlora.

– Vilka utropstecken tar ni med er från årets säsong – och vad ser du måste fungera bättre för att Rotebro skall kunna börja lyfta i tabellen under säsongen 2020/2021?

– Vi tar med oss en jävla go’ lagkänsla – och de prestationer som vi gjorde och som var riktigt bra. Jag känner att vi under kommande säsong måste kunna och behöver hålla en mer jämn nivå under hela matcher – och inte gå ner oss i motståndarens tempo. 

– Rotebros damer har, precis och som många andra damlag, en trupp med väldigt många unga spelare – men som trots allt och ändå gjort många matcher på seniornivå. Hur ser du på truppen?

– Jag ser vår trupp som stark, där det finns mycket utvecklingspotential. Åldern har inte så stor betydelse längre, då många som sagt har skaffat sig erfarenhet på högre nivå. Vi har även en efterläntad comeback i höst av Fredrika som jag tror kommer stärka gruppen ännu mer – och kunna bidra med lite fler poäng.

Du kom inför säsongen 2019/2020 från Täby FC. Vad var det som gjorde att du valde Rotebro?

– Jag valde Rotebro då det är en seriös och jämställd förening, som jag har fått positiva vibbar av. Jag kände även några från laget innan – vilket gjorde att jag fått positiva intryck av laget, och som gjorde beslutet till en självklarhet.

Du gjorde 23 poäng på 17 matcher under förra säsongen – varav 15 mål i division 1. Hur skulle du beskriva din säsong?

– Jag skulle väl beskriva min säsong som helt okej. Jag känner väl inte riktigt att jag kommit upp i min högsta nivå under alla matcher. Det hade ju även varit roligare med mer poäng från min klubba – haha. Men det känns generellt som en bra första säsong i Rotebro för min del, då jag har kommit väldigt bra in i laget…

– Den pågående farsoten och coronapandemin har slagit hårt mot idrottsvärlden och innebandyn i Stockholms län har naturligtvis inte varit något undantag. Hur tränar Rotebros damer idag, och hur gör ni er redo för seriestart?

– Just nu har vi försäsong – och kör både med och utan klubba. Vi kör både styrka och kondition, där vi fokuserar mycket på 3 vs 3 spel.

– Hur ser du på kommande säsong och vilka är dina mål med kommande säsong?

– Under den kommande säsongen tror jag att vi kommer att kunna visa hur mycket mer rutin som vi fått – och jag hoppas på att vi kommer ta mer plats under matcher och styra spelet. Jag tror och vill att vi höjer oss i tabellen också. Mitt mål blir väl självklart att utvecklas som innebandyspelare – men kanske även att göra lite fler poäng. 

-Hur kommer Rotebros damer att kännetecknas på planen kommande säsong?

– Vi kommer att kännetecknas som ett lag som man ej ska underskatta, och där vi alltid ger 100 procent.

– Hur ser samarbetet ut nedåt i organisationen – med era eventuella reservlag och juniorlag?

– Samarbetet nedåt och med ett reservlag finns absolut hos oss i Rotebro – men då det är en ganska stor glipa gör det att vi inte tränar med varandra så mycket. Men, absolut det finns ett samarbete. Sedan är vi även en ganska bred trupp, vilket gör att vi alltid har spelare till matcher.

– Finns det något lag som du gillar att möta lite extra mycket?

– Råsunda är väl alltid extra roliga att möta. Då vet man att det kommer att bli en rolig men tuff match. Råsunda är sjukt sportsliga och med en skön attityd.

– Vad tror du om damettan i år?

– Jag tror att damettan säsongen 20/21 kommer att vara jämn – där många lag har skaffat sig mer rutin. Det gör att det inte kommer vara lika stora glipor i serien. Jag tror att säsongen kommer att bli jämn och rolig.

Fem snabba: 

Mest underskattade spelaren?

– Josefin Lundström. Kanske inte alltid en tjej som syns mest – men som alltid gör sitt jobb och nästan aldrig gör några fel på planen.

Vad föredrar du – 3 mot 3 eller 5 mot 5 på träning?

– Är det coach Mårten som har ställt frågan? Hahaha! Men, skulle nog föredra 3 mot 3.

Vem är mest träningsvillig?

– Sara Hekkelstrand alla dagar i veckan. Är inte Sara på en träning så skulle jag börja undra vad som hänt…

Vem har bäst ”hook”?

– Nora Jönssons hook är inte så dålig. 

Vem kommer utvecklas mest?

– Vilma Rydberg. Hon blir bara bättre och bättre – och jag tror att hon kommer utvecklas massor under den kommande säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: