Spelarintervju: Philip Wiss – ”Om vi ska kunna vinna serien så krävs det glädje, fotboll och uppslutning under försäsongen samt innebandypassen.”

Nu har turen kommit till ett av TT:s nyförvärv förra säsongen. Det handlar om en tekniskt välskolad center, som också kan spela forward. Talangen har Tungelsta som moderklubb och representerade Vendelsö IK innan övergången till Tyresö Trollbäcken. Han är född 2002 och har även representerat Stockholms Stadslag för P02. Han bär nummer 6 på ryggen, vi ger er en viss Philip Wiss!

Du går nu in på ditt andra år som TT-spelare efter att ha anslutit från Vendelsö inför förra säsongen. Hur skulle du beskriva din första säsong i Tyresö? 

– Mitt första år har varit väldigt roligt, men framförallt lärorikt. Jag kom till Tyresö förra året och målet var att ta sig till innebandyfesten med JAS-laget och försöka slå sig in i A-laget. I A-laget har jag fått sitta och tugga knopp för det mesta och försökt ta in farten och spelsystemet så gott det går. I JAS gick det bra, vi skulle spela playoff och kvala för festen men tyvärr så bröt Corona ut… Och ja, läget är ju som det är.

Förra året slutade ni på en fjärde plats, 1 poäng framför Järfälla på femte plats, hur skulle du summera hela lagets säsong? Vilka utropstecken tar ni med er och vad ser ni måste fungera för att bibehålla denna placering eller högre upp?

– Jag tycker att vi inleder säsongen starkt och plockar mycket poäng de första matcherna tills vi möter Älvsjö. Matchen mot Älvsjö spelas på hemmaplan i Tyresö, och vi för matchen i två perioder för att sedan tappa den och förlora. Det var början på en liten svacka tidigt in på säsongen. Men vi återhämtar oss, och genomför resten av säsongen på ett bra sätt. Utropstecknen vi tar med oss från förra säsongen är väl att när vi väljer ”glädjen” och utför vår gameplan som vi ska så finns det nog inget lag i serien som slår oss. Om vi ska kunna vinna serien så krävs det glädje, fotboll och uppslutning under försäsongen samt innebandypassen.

Ni har en mix av många unga spelare och en hel del spelare som ändå får anses rutinerade trots att de fortfarande är unga. Vad får du för roll i detta lag och hur ser du på den?

– Jag tycker bara det är jävligt kul att vi har ett rätt stort spann mellan åldrarna i laget, och att alla kan vara med varandra och skratta tillsammans. Men jag tillhör ju såklart jullarna, som vi kallas. Vi jullar är ett helt fantastiskt gäng med de yngre killarna i laget och vi är ju även det bättre laget i fotbollen, konstaterar Wiss.

– Min roll i laget på planen den gångna säsongen har väl varit att bjuda på lite skön halvtidsshow för publiken… Haha. Sedan har jag ju även varit med på träningarna och bidragit med lite fart.

Corona pandemin slog hårt mot idrottsvärlden och innebandyn var inget undantag, hur tränar ni idag och hur gör du dig er redo för seriestart?

– Idag kör vi i fys tillsammans med laget två gånger i veckan, och lite fotboll på det. Sedan tränar även vi yngre med HJ/JAS en gång i veckan. Jag själv, utanför dom här passen, gymmar och tränar på min snabbhet så mycket jag bara kan.

Hur ser du på kommande säsong och Vad är ditt men även lagets mål kommande säsong?

– Mitt personliga mål är såklart att ta en startplats i truppen, och få speltid för att sedan kunna bibehålla den platsen säsongen ut – och etablera mig som en division 1 spelare. Laget har inte satt några mål ännu men det kommer nog vara rätt likt förra säsongens mål och det var att ta sig till kval”

Hur kommer Tyresö Trollbäcken att kännetecknas på innebandyplanen? 

– Vi kommer att kännetecknas som ett fantastiskt gäng! Alla som ser våra matcher kommer känna till den så kallade ”Mattisborgen” som vi kör innan varje match… Haha! Skämt åsido. Vi kommer att kännetecknas som ett starkt defensivt lag, som är duktiga på omställningar.

Hur ser samarbetet ut neråt med eventuellt reservlag och juniorlag?

– Jag skulle säga att det ser väldigt bra ut. Det är ofta som tränarstaben lyfter upp yngre killar från HJ/JAS och låter dem vara med på träningarna. 

Finns det något lag du gillar att möta lite extra mycket?

– Oj… Svårt för mig att svara på då jag inte har spelat mot så många lag. Men vi brukar ha tajta matcher med Värmdö och Älvsjö, så får väl säga de lagen.

Fem snabba: 

Mest underskattade spelaren?

– Måste säga Goa Wiregård.

Vem har bäst teknik i laget?

– Jamen, det är Goa Wiregård här med…

Vem är mest träningsvillig?

– Min käre vän Jesper Lagemyr

Vem har bäst ”hook”?

– Gribe har en rätt go’ böj, men får nog säga att Elliot Gordons är snäppet bättre.

Vem kommer utvecklas mest?

– Helt klart Jesper Lagemyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: