Spelarintervju: Oscar ”Kulan” Karlsson

”Kulan”, även känd under sitt verkliga namn Oscar Karlsson, är närmast en kultspelare för klubben och föreningen TTIBK. ”Kulan” har representerat Tyresö-Trolbäcken IBK sedan klubben skapades genom en sammanslagning av just Tyresö och Trollbäcken för sexton år sedan, år 2004. ”Kulan” tillhörde innan sammanslagningen Tyresö IBK. På meritlistan finns spel med klubben i såväl SSL som Allsvenskan, och nu i Division 1 Östra. Oscar ”Kulan” Karlsson symboliserar en spelare med klubbhjärta och stor lojalitet.

Hej, och Tack för att du ställer upp på en intervju med den nystartade innebandybloggen InnebandySTHLM. Vi ska ha full fokus på Stockholmsinnebandyn och där borde du ha koll… Du har ju varit ett konstant inslag i samtliga upplagor av Tyresö-Trollbäcken IBK genom åren. Vad är det som gjort att du har hållt dig kvar i en och samma förening så länge?

– Jag har alltid varit väldigt hängiven och lojal med de föreningar som står mig nära, både aktivt men även i mitt supporterskap. Jag har varit en del av TT sen föreningen startade, där bland annat min mamma var med och designade en del av loggan -bokstäverna TT. Moderklubben är faktiskt Tyresö IBK, som sedan slogs ihop med våra antagonister BK Trollbäcken. Sedan är väl den riktiga anledningen att jag har stannat personerna som byggde upp den här klubben, som Lalle, Håkan, Roos med flera. Det är något speciellt med den här föreningen då vi alltid lyckats få till en grym dynamik i gruppen, en grupp som även kan kika ner i glaset tillsammans då och då utanför planen.

Förra året slutade ni på en 4:e plats, 1 poäng framför Järfälla på femte plats, hur skulle du summera er säsong? 

– Det blev en ganska positiv säsong men med ett snopet slut, måste jag ändå säga. Ett riktigt “rebuild-år” med många nya unga spelare som kom in och växte mer och mer under säsongen och gjorde så att träningskvalitéen gick upp. Lite ojämna prestationer sett över säsongen med några riktigt bra och dåliga fighter. Tror dock att vi hade blivit ruskigt farliga i kvalet.

Vilka utropstecken tar ni med er, och vad ser ni måste fungera för att bibehålla denna placering eller högre upp?

– Lite som jag var inne på tidigare så var det flera spelare som blev bättre och bättre. Vi har en väldigt ung trupp, den yngsta jag varit med om i föreningen. Detta tyder på att vi bara kommer att bli bättre. Vi har fått behålla mer eller mindre hela truppen, som dessutom kanske kan kryddas med någon spelare – vilket inte många andra lag i serien kan säga detsamma om. Vi har fått in två nya tränare in i staben också där “Benji” – som faktiskt är den bästa spelare som någonsin kommit från klubben med utmärkelser som “Årets målvakt i SSL” och även landslagsplats – äntrar med grym seriositet. Jag tror att kompetensen som både ”Benji” och “Lagge Sr” kan bidra med kommer att göra att vi kommer att ta ytterligare steg.

Ni har en mix av många unga spelare och en hel del spelare som ändå får anses rutinerade trots att de fortfarande är unga… Vad får du för roll i detta lag och hur ser du på den?

– Man blir ju lite lagets farsa, tyvärr. Så uppfostran av kaxiga jullar står högst upp på agendan, som en viss Wiss. Skämt åsido, i och med att man har rutin både från SSL-spel och flera säsonger i Allsvenskan så hoppas jag att kunna fortsätta bidra med kompetens och utveckling av yngre förmågor. Men, framförallt hoppas jag att jag kan få vara skadefri – då kroppen känns bättre än på länge. Så lite pinnar framåt och nedstängning bakåt ska jag bidra med!

Corona pandemin slog hårt mot idrottsvärlden och innebandyn var inget undantag, hur tränar ni idag och hur gör DU dig redo för seriestart?

– Vi har faktiskt tränat sedan i början av april, ute i spåren. Detta kommer att gå till historieböckerna som världens längsta försäsong när vi summerar den. Jag försöker även komplettera den själv med mycket padel och lite egenträning. Tyvärr behöver kroppen det för att kunna vara hel.

Hur ser du på och vad är målet kommande säsong?

– Vi ska absolut vara i toppen, inget snack om saken. I ett kval kan sedan allt hända, så vi börjar med att ta oss till ett kval. Annars och rent truppmässigt hoppas jag att många spelare tar kliv i år.

Hur kommer Tyresö att kännetecknas på plan?

– Som ett hårt jobbande och gott gäng som oftast kanske inte tokdiggas av motståndarna. Vi får gärna vara lite extra vidriga i år, då vi ibland har varit lite för snälla.

Hur ser samarbetet ut neråt med eventuellt reservlag och juniorlag?

– Vi har ett HJ-lag och ett JAS-lag där stora delar av spelarna är herrlagsspelare. Där känns samarbetet väldigt bra. Föreningen har även ett reservlag, men det har de senaste åren kanske inte utnyttjats lika mycket – sen vi åkte ner från allsvenskan.

Fem snabba:

Mest underskattade spelaren?

-Goa Wiregård

Vem vinner interna poängligan?

– Oscar Magnusson

Vem är mest träningsvillig?

– William Linder

Vem har bäst ”hook”?

– Här är undertecknad faktiskt helt överlägsen.

Vem kommer utvecklas mest under säsongen 20/21?

– Philip Wiss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: