Säsongssummering Herrar Division 3 Södra

Då ska vi även ta en titt på hur den södra serien slutade, där jag kanske hade lite bättre känsla på hur det skulle sluta än i den norra åtminstone. Viktigt att påtala är att det inte kommer gås igenom så mycket vilka som tillkommit eller lämnar lagen utan det blir innan säsongen i någon form troligtvis om det finns sådan info att tillgå från lagen.


SP = Slutplacering

SPLagnamnMitt tips
1Huddinge IBS1
2Skogås/Trångsunds IBK7
3Ingarö IF2
4Hammarbyhöjden IBK3
5Sköndals IK 4
6FBI Tullinge6
7Värmdö IF 5
8Huvudstadens IBK8
9Västerhaninge IBK9
10Vendelsö IK101. Huddinge IBS
Som sagt inför säsongen så hade allt annat än förstaplatsen varit väldigt orimlig, Skogås lås tätt ikapp och hade väl även förstaplatsen någon gång om jag minns rätt. Huddinge löste det sedan galant och Daniel Strandberg samt Marcus Broby visade hur man gör poäng. Ungtuppen Per Sundgren (född 2004) visade upp fint spel i division 3 – Oliver Ryrström samt Eliaz Eriksson gjorde det godkänt också.
Det blev endast 9 matcher för Rickard Rydell dessvärre men på dessa hann han göra 20 pinnar. Dennis Blomberg kom in under slutet på säsongen om jag minns rätt och gjorde 5 matcher där han sprättade in 14 poäng på dessa. Har ett bra målvaktspar i Fredrik Stach och Ossie Owen – viktigt för Huddinges del nu att behålla kärnan av spelare som varit med och gått upp så de kan fortsätta utmana lite i division 2.

2. Skogås/Trångsunds IBK
Gjort en fantastisk säsong men avslutade den i kvalet på ett mindre bra sätt där de inte lyckades att gå upp. En person involverad i laget bad mig tippa de lägre så de fick lite tändvätska och minst sagt så gick det an vill man säga, nog för att min frågeställning var dock när detta lag skulle kunna kliva högre då jag vet att de har kapacitet för det.
Sebastian Pettersson gjorde en riktigt bra säsong tills flyttlasset gick över till Farsta IBK där det inte blev alltför mycket speltid och troligtvis nu så vänder han tillbaka till Skogås/Trångsund. Som väntat gjorde Nichlas Staberg det också bra tillsammans med b.la Claes Norén och snipern Joakim Olsson – Theodor Hörnell fick det inte riktigt att lossna men visade upp fint spel många gånger, hade även en stabil pjäs bakåt i Johnny Rylin.
Fick till ett samarbete med Farsta IBK under säsongen där Farsta t.ex kunde slussa vidare lite juniorer som inte riktigt tog plats i herrlaget och där anslöt Hjalmar Bergfeldt och Leon Ljungfelt som gjorde det riktigt bra. Ryktas om att flera bra nyförvärv är på väg in i laget och nog borde de kunna göra en lika bra säsong om inte bättre nästa år.

3. Ingarö IF
Ingarö gjorde en stabil säsong och landade slutligen här på en tredjeplats, en plats bakom från vad jag tippade. De brukar höra till de högre regionerna och har gott om rutin för denna serie.
Axel Ulltin som vi på förhand visste skulle göra det bra gjorde det också men fick bäst uppbackning i poängligan av Kim Kallio och Eddie Moberg!
Förväntar mig något liknande nästa säsong, kan gissa på att de gärna går upp till div 2 återigen och bör inte sätta i någon handbroms utan bara gasar och kör på. Vi får se vart vi håller ”Team GS” nästa säsong.

4. Hammarbyhöjden IBK
Det såg riktigt tungt ut i inledningen av säsongen men sedan repade man sig och började vinna matcher, vissa mer självklara än andra. Det är fantastiskt kul att se Hammarbyhöjden spela trots åldern i laget och det är fint att se att de ändå har kapacitet att ligga såhär högt även om de också tidigare år tillhört division 2 väldigt länge.
Anton Lithén smällde in lika många poäng som sin ålder, nämligen 34! Richard Forsberg jagade därefter men hamnade på 31 poäng, inte dåligt för en vid en ålder om 44.
Stannar alla kvar i laget och de kanske kan få in någon till rutinerad herre eller yngre förmåga så lär man vara med och tampas högt upp igen vid en möjligen bättre start på säsongen.

5. Sköndals IK
Hade en hejdundrande fin avslutning på säsongen, där man inte förlorade en match sedan omgång 13.
Var orolig ett tag att laget skulle långt bort från min tippning på fjärdeplats men visade sig sedan ha lite krut kvar trots att säsongen var avgjord ändock, däremot med en till vinst i bagaget hade de kanske kunnat placera sig på en tredjeplats t.o.m med bra målskillnad.
Ser dock mörkare ut på fronten där man hade duktiga juniorer i laget då William Thyselius blivit värvad av Nacka och Harald Brännström och Alfred Bergander anslutit till Farsta HJ och lär säkert försöka konkurrera i föreningen högre upp än så då de flesta vet att Farsta ofta satsar ungt på lovande juniorer.
Kan man täppa igen poängtappet efter Thyselius och få in några spelare till med spets/rutin i sig kan man hålla sig kvar här – annars tycker jag Sköndal kommer få kämpa ordentligt nästa säsong.

6. FBI Tullinge
Var lite svårplacerade inför säsongen men jag hade slutligen rätt på en 6:e plats, lagets stora stjärna blev såklart Jonas Nyqvist och Mikael Forsell kom igång lite tillslut, fick lite backning i poängspelet av Patrik Andersson och Adam Nyqvist Nilsson.
Jesper Gribe är ingen dålig kille det heller med tidigare rutin från exempelvis division 1, spelade dock bara 9 matcher. Tullinge rör sig bra på kanske tio man, men behövs absolut mer om de ska utmana högre – kanske kan klättra någon placering nästa säsong om allt vill sig väl och faller på plats.

7. Värmdö IF
Vi är vana att se Värmdö lite högre upp än detta men som sagt klarar de sig inte på bra poäng från vissa spelare bara. Petter Ericsson Hållén gjorde självklart sitt med fina assister där Jonathan Holmberg kan snipra in en del som t.ex. 33st mål. Det blev dock bara 9 matcher för Petter och kanske hade man vunnit lite fler matcher med honom i laget än utanför inget snack om den saken.
Oklart hur Värmdö kommer stå sig nästa säsong dock men herrlaget går bra och kanske det kan slussas ner några spelare som inte får all tid i division 1 för att hjälpa detta lag vidare till bättre placering nästa säsong. De försöker hålla bra liv i HJ sidan åtminstone och kanske kan man få några talanger att medverka här?

8. Huvudstadens IBK
Att vara med eller utan Daniel Thorsson var frågan, och som han gjorde det – några serie för lågt för honom och han visar upp sig från sin bästa sida med hela 66 poäng (43+23) och poängbäst i hela serien.
Sista matchen avgjorde ödet och här visade de klart och tydligt att de ska stanna kvar i serien och Västerhaninge får lämna tillsammans med Vendelsö, två åtminstone klassiska lag runt dessa serier.
Troligtvis lär det vara samma historia nästa säsong men kanske kan man kliva någon placering? Allt beror ju såklart på Thorsson!
Robin Landberg går ju dock inte av för hacker och gör sitt strå till stacken också, med t.ex. Lukas Kvarnsjö och Andreas Landberg likaså.

9. Västerhaninge IBK
Orolig var jag inför säsongen och nog besannades mina tankegångar, trots lite nyförvärv mitt under säsongen ungefär så räddades inte laget kvar trots det och får ta nya friska tag i division 4. Den något för tunna truppen mäktiga inte med hela säsongen men hade trots det några fin matcher stundtals, spiken i kistan blev som sagt sista matchen mot huvudantagonisterna Huvudstadens IBK.
Vi får se om klubben väljer att behålla både laget i div 4 samt div 5 eller om de satsar friskt på ett lag kommande säsong.

10. Vendelsö IK
Om jag var orolig för Västerhaninge så var det inte alls i närheten av hur lika orolig jag var för Vendelsös existens i division 3. Tufft för Vendelsö som förening att det går tungt i de flesta serier och Haninge Kommun har mycket att jobba för att kunna ha en ordentlig förening värdiga att ställa bra innebandylag på banan, förr om åren fanns föreningar som Handen IBK, Vendelsö IK och Haninge IBK t.ex.
Troligtvis kanske minst på banan men gladast i poängen Linus Ocken-Ek för Vendelsös del dock och spelare som var tänkta att kunna bidra var inte med något knappt, så som Lucas Ribbestad, Gabriel Silvernäs samt även Albin Abbate som efter halva säsongen gick på en dubbel till Hammarby i division 1.
Andreas Franke har mycket innebandy i sig förr om åren och kan Vendelsö satsa om ordentligt i division 4 är han en viktig kugge att bära med sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: