Säsongssummering Herrar Division 3 Norra

Fantastiska division 3 ska nu få sig en summering tillslut och vi börjar med den norra serien! Viktigt att påtala är att det inte kommer gås igenom så mycket vilka som tillkommit eller lämnar lagen utan det blir innan säsongen i någon form troligtvis om det finns sådan info att tillgå från lagen.

SP = Slutplacering

SPLagnamnMitt tips
1Danderyds SK IBF2
2Vaxholms IBF 1
3Runby IBK6
4Älvsjö AIK IBF3
5Hässelby SK IBK5
6IBF Offensiv Lidingö 9
7Salems IF4
8Rosersberg Arlanda IBK7
9Sundbybergs IK 10
10Erikslunds KF8

1. Danderyds SK IBF
De fick slutligen stå där som segrare tillslut av denna serie och självklart gjorde de sig välförtjänta av den platsen! Danderyd hade absolut inga problem med att hantera Vaxholm i drabbningarna de lagen emellan och det talar väl lite för att Danderyd är number uno av denna serie. Det ska bli spännande att se om de håller sig kvar i division 2 nästa säsong men jag tror det finns goda chanser för det.
Bröderna Borgqvist fortsatte att leverera och likaså Oscar Åsander till viss del, det finns även starka spelare bakom dessa som Jonatan Moen, Axel Linnala och Filip Naeslund för att nämna några.
Fin säsong Danderyd och grattis till segern!

2. Vaxholms IBF
Jag försökte tro på det och jobba in den lilla skrällen men Vaxholm orkade inte hela vägen och visst blev matcherna mot Danderyd hyfsat avgörande. Lukas Samuelsson som väntat ordentlig poängspelare som bidrog till mycket. Vaxholm visar sig sedan dock starkast i kvalet upp till H2 där de vinner kvalet före Tungelsta med målskillnad, men där Tungelsta stannar kvar i H2 i och med sin andraplats. Jag tror Vaxholm kommer få det något tuffare i division 2 än vad Danderyd får men det blir intressant vad man kan skapa för trupp inför nästa säsong, det finns en del tunna lag i division 2 som lätt kan se sig ompasserade om de har en dålig säsong.

3. Runby IBK
Jag hade nästan noll koll på Runby inför denna säsongen och hur väl de skulle stå sig i div 3 i år, men de har motbevisat vissa inklusive mig. Det räckte dock inte hela vägen och nu ryktas det om att Runby och Töjnan skall slå ihop sig och då förstod jag det som att Runby lämnar sin plats i div 3 och ingår i Töjnan som spelar i div 4, i skrivande stund är jag väldigt osäker på vad som är klart och inte och får gärna tas med en nypa salt. En endaste poäng bakom Vaxholm blev det tillslut och med mest mål gjorda i hela serien finns det ju något att hämta helt klart, Andreas Fridner, Johan Vestin och Jimmy Lundblad fortsatte att leverera till slutet. Jonas Ahlblom samt Fredrik Jigland gjorde det grymt också och för oss som följer DobbTV vet att Sabri Papalexi har ruskigt oanade innebandytalanger!

4. Älvsjö AIK IBF
Det blev slutligen en fjärdeplats och fullt godkänd säsong för Älvsjö, trots att de säkert ville mer än detta. Nya friska tag nästa säsong lär det bli nu när herrlaget tog klivet upp till Allsvenskan Norra så blir det än bättre med ett komplement som detta lag i division 2. Kan behöva lite mer spets till laget om det ska räcka hela vägen men det finns duktiga juniorer blandat med rutin som skulle kunna få det att fungera. Tim Persson (född 2004) stack ut ordentligt tillslut med sina 11 matcher där han ändå hann smälla in 23 poäng, med det belönades han även slutligen att få kontrakt med herrlaget, en vass straffskytt också har det visat sig.
Utöver det skötte sig Lukas Ferriera bra och Fabian Sundberg poängmässigt, finns andra viktiga stabila pjäser i laget som t.ex. Marcus Noté, Erik Jernström och Christoffer Thulin. Spelare som inte får så mycket speltid i herrlaget bör kunna vara med här och hjälpa laget uppåt, hur långt det räcker sedan får vi se nästa säsong!

5. Hässelby SK IBK
Egentligen mitt enda rätt denna tippningen om vi ska se till exakthet och Hawks blandade och gav genom säsongen. Jag hyllade försvaret runt halvtid men som senare såg lite blekare ut under vårdelen av säsongen men fullt godkänt. En bra bredd men kanske en avsaknad av spets och ordentliga poänggörare annars hade vi nog sett Hässelby på en högre placering.
Hässelby är annars en klubb på uppgång och ”A-laget” som tog steget upp i division 1 satsar ordentligt för att stanna kvar, lite ovisst hur detta laget står sig nästa säsong men det som sagt oftast en bra bredd inom föreningen, vi får se hur långt det räcker nästa säsong.

6. IBF Offensiv Lidingö
Även Lidingö förvånade mig slutligen och gick starkare än förväntat. Hyfsat stabilt lag med både en okej defensiv men en lite trögare offensiv, de lyckades dock vinna en del matcher på det som bevisat. Hemrin bröderna som jag anar att de är levererade bra tillsammans med Anders Friman. Anar att Kim Bäck är den som står i mål och stängde igen och även lyckades få till två sköna assistpoäng under seriens gång. Den spontana känslan just nu är väl att laget lär röra sig runt dessa regioner nästa säsong också.

7. Salems IF
Viktor Juote eller inte är ju en del skillnad i denna serien ibland. Vad ska man säga om herr Juote, 9 matcher spelade, alltså 8st färre än Lukas Samuelsson som hamnade på en andraplats i poängligan med 47 poäng där Juote hann smälla in 49st, Juote har alltså ett målsnitt på 3,1 och ett poängsnitt på 5,4 det talar lite för sig självt. Slutligen då så hamnade Viktor Juote i SSL med Djurgården och sedan dess blev inte riktigt Salem sig själva. Fredrik Salander och Linus Kjellberg gjorde en del framåt de med som väntat. Nya friska tag nästa säsong!

8. Rosersberg Arlanda IBK
Såg tunna ut inför säsongen utan registrerade spelare och det visade sig sen såklart att det mesta sköttes av juniorerna om jag förstått det rätt. Spelare som William Enquist, Viktor Forsberg och Gabriel Isaksen håller bra nivå i denna serie, även flera av spelarna. Höll undan för ”Sumpan” som jagade bakom och klarade sig kvar i division 3, beroende på hur laget formeras nästa säsong så håller man sig troligtvis kvar återigen.

9. Sundbybergs IK
”Sumpan” började som en tornado och föll sedan platt som en pannkaka dessvärre. Gjorde ruskigt stabila matcher fram till omgång 8 ungefär men sedan verkade musten gå ur dem. Hade länge slagläge på ”RA19” men kom inte ikapp slutligen. Filip Mathson, Daniel Eriksson, Anders Mörk och Tobias Franzén var heta i poängligan. Behåller man ungefärligt samma lag och kanske får in en eller två bra spelare till så kanske Sundbyberg studsar upp igen direkt från division 4, återstår att se dock och vi önskar trevlig försäsong så länge!

10. Erikslunds KF
Att Erikslund var lite ovissa på förhand hade jag magkänslan av men att det skulle gå såhär dåligt anade inte ens jag. Var lite som Sundbyberg, helt okej i början men sedan började det att mattas av. Man hade svårt att göra målen framåt men släppte åtminstone in mindre mål än Sundbyberg i slutändan. Dennis Hallander, Fredrik Elm, Victor Johansson och Johan Anton Fröström hetast i poängligan för Erikslunds del.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: