Topp 15 Nyförvärv division 1 -Silly Season 2021

Sommaren är uppe i sitt högvarv och de varma dagarna avlöser varandra, det har dock inte hindrat sportcheferna i division 1 att arbeta. Förutsättningarna är speciella med tanke på att det bara hanns med 4 omgångar av division 1 och de flesta spelarna som tex fick känn på Herrallsvenskan återfinns nu där på heltid. Samtidigt för damlagen är det en svår situation där varken allsvenskan och division 1 inte var igång nämnvärt och där många spelare är osäkra på fortsatt spel.

Men det finns ändock en hel del spännande nyförvärv och här presenterar vi de bästa rekryterna för herr och dam division 1. Listan är som vanligt subjektiv och även om tidigare meriter väger tungt så har jag även tagit i beaktning betydelsen nyförvärven kommer ha för deras nya lag.

15. Jenna Tonnert – Forward – FBI Tullinge

Efter en tuff skada för två säsonger sedan är Jenna Tonnert nu fullt redo att bli en bärande spelare för Tullinges damlag. Skyttedrottningen Josefine Ekerhov har lämnat för Telge SIBK, en plats som är Tonnerts att ta. En avig spelare med bra teknik, ett superbt handledsskott och framförallt mycket fart. Talangen går inte att förneka och nu är det hennes tur att division 1 med storm. Ett av årets genombrott när vi summerar säsongen? Med största sannolikhet!

14. Andreas Svensson – Tränare – Värmdö IF

Svensson (höger) Foto: Värmdö IF

Johan Svahn lämnar Värmdö och kan se tillbaka på fina resultat, ersättaren? Andreas Svensson som senaste fyra säsongerna varit i Tyresö/trollbäcken och med tidigare bakgrund i Värmdö. En etablerad och beprövad tränare i division 1 som gjort fina resultat med Tyresö i kombination med den generationsväxling som pågått där. Jag tror Andreas kommer till Värmdö i ett perfekt läge där det är många unga spelare som står och knackar på dörren. En spelidé som passar många av Värmdös spelartyper där försvaret kommer bli en nyckelfaktor.

Intervju med Andreas på Värmdös hemsida

13. Melvin Alm – Forward – IBK Uppsala Teknologer

Född 02 som tränat och fått göra sin debut i SSL för Storvreta, även om speltiden var närmat obefintlig i övrigt i SSL. Det ändrar dock inte faktumet att detta är en en riktigt bra innebandyspelare. En tekniskt skolad forward med ett vasst avslut och bra klipp i steget. Att gå ner två divisioner visar också på en mogenhet gällande sin utveckling och att man vill ha en större roll, i Tekno kommer konkurrensen fortsatt vara benhård, men här har vi kanske nästa säsongs stora genombrott. Även fått testa på U19-landslaget och det här är en kommande SSL spelare. Väl valt Melvin!

Intervju med Melvin på Teknologernas hemsida.

12. Miranda Nilsson – Center – Rotebro IS IBK

En starkt tvåvägscenter som stått för flera fina säsonger i Allsvenskan med Åkersberga. God för en hel del poäng och kommer bli en viktig del i ett fortsatt ungt Rotebro lag. Som spelare hårt arbetande center med bra blick för spelet, kanske kan utmana om topp 5 i poängligan om Rotebros offensiva spel klaffar.

11. Nicklas Ackefelt – Forward – Tyresö Trollbäcken IBK

Ackefelt Foto: TTIBK

Nicklas ansluter till Tyresö efter ett års paus ( Inga registrerade matcher säsongen 2020/2021) och det är en rutinerad spelare med rutin från allsvenskan som ansluter. Gjorde så sent som 2019/2020 18 poäng på 13 matcher i division 1 för spiders och kommer kunna bidra med en del poäng även här. Bra blick och fina handleder gör att Nicklas kommer bli en viktigt spelare för Tyresös fortsatta utveckling, lär också passa väldigt bra under nya coachen Söderström som känner Ackefelt väl.

10. Daniel Söderström – Tränare – Tyresö Trollbäcken IBK

Söderström Foto: TTIBK

Daniel Söderström kommer in i Tyresö efter 1 års frånvaro och känslan är att Tyresö ändrar kurs i sitt sätt att spel här. Tyresö har alltid präglats av en stark defensiv och Söderström lär säkert vilja sätta en mer offensiv prägel på spelet. Anfallspelet såg lite trögt ut de få matcher som spelades förra säsongen och kan han lösa det utan att göra för stora avkall på ett stabilt försvar, är mycket vunnet. Starkt att få in ett rutinerat namn på bänken som säkert kan fortsätta arbeta med den potentialen som finns i Tyresö. Kommer vilja utveckla TTs anfallsspel.

Intervju med Daniel på TTs hemsida finns här

9. Johanna Johansson – Center – AIK IBF

Johansson Foto: AIK DAM

Johansson är en av två SSL förstärkningar AIK har landat. Efter många år i Warberg flyttar hon nu till Stockholm och AIK för en ny utmaning. En taktiskt välskolad center som har kunnat användas på olika sätt i Warberg. Inte varit den starkaste poängspelaren i SSL men kommer säkert öka på det rätt rejält i ettan. Har också en nyttig erfarenhet i att kvala och spela för uppflyttning vilket går i linje med AIKs satsning.

Intervju på AIKs hemsida hittar ni här

8. Eric Kjellerstedt – Back – IBK Uppsala Teknologer

Kjellerstedt Foto: Adam Troy

Kjellerstedt är tillbaka i Tekno efter ett allsvenskt äventyr med Hagunda och det är ingen dålig förstärkning. Senaste Kjellerstedt spela i ettan blev det 29 poäng på 20 matcher från den poängfarliga backen. Den produktionen hade han inte i Hagunda då speltiden från och till var ganska skrall, men att det är en högklassig division 1 back råder det inga tvivel om. Potentiell vinnare av backarnas poängliga? Absolut!

Mer om Kjellerstedts återkomst hittar ni här

7. Ida Örnqvist – Back – AIK IBF

Örnqvist Foto: AIK Dam

Det andra av AIKs nyförvärv från SSL och Warberg. Örnqvist flyttade till Halland efter att Tyresö blev degraderade från SSL och varit en starkt defensiv back för ett Warberg som fått kämpa i botten av SSL. Kommer stärka upp AIKs förvar rejält och är, trots att hon inte är en poängspelare, mest troligt en spelare som kommer bidra starkt även offensivt på den här nivån.

En intervju med Örnqvist på AIKs hemsida finns här

6. Adam Bertilsson – Forward – Älvsjö AIK IBF

Bertilsson Foto: Nordgrensfoto

Den förlorade sonens återkomst! Älvsjöfostrade Bertilsson gör comeback i Moderklubben efter att ha gjort sin kanske bästa säsong i Allsvenskan för Tullinge. Här får Älvsjö in ännu mer offensiv kraft, Bertilsson som både kan agera som playmaker och utpräglad målskytt, men den största utvecklingen enligt mig är att han blivit en betydligt bättre tvåvägsspelare i Tullinge och det kommer Älvsjö har stor nytta av. Ger lite ungdomlighet till laget tillsammans med Oscar Lundborg.

En längre presentation av Adam hittar ni på Älvsjös hemsida.

5. Daniel Wadberg – Center – Björklinge BK

Wadberg Foto: Björklinge BK

Ett riktigt fynd av Björklinge att knyta sig Wadberg med mängder allsvensk rutin från sina år med Hagunda. En stark tvåvägsspelare som i första hand nästan alltid förknippats med sitt hårda defensiva jobb, men gör ändå en hel del poäng. Wadberg kommer bidra med rutin och stärka ett redan starkt kollektiv, men kan bli den tungan på vågen som behövs för att Björklinge ska ta sig till en kvalplats.

En längre intervju hittar ni på Björklinges instagram

4. Joakim Alvinder – Forward – IBK Uppsala teknologer

Alvinder lämnar Sirius och SSL efter många fina säsonger. En poängspelare som verkligen har levererat i SSL. Väljer nu att trappa ner sin satsning för att fokusera på familjen, men det är en klasspelare som Teknologerna får in här som i allra högsta grad kan utmana om första platsen i poängliga. En avig spelare som främst är en offensiv drivkraft.

Ni hittar vår intervju med Alvinder här

3. Daniel Gonzalez Palm – Forward – Älvsjö AIK IBF

Gonzales Palm Foto: Daniel Viklund

Plats 3 kanske är lite lågt för Gonzalez Palm egentligen men han hamnar här på grund av att Älvsjö redan innan hans intåg hade en väldigt stark trupp som enligt mig var den överlägset bästa på förhand förra säsongen och inte sämre i år. Med det sagt är det en spelare med mångårig rutin i SSL, både med Tyresö, Karlstad och senast Visby IBK, som han också ansluter ifrån. Går in och stärker en redan stark forwardsuppsättning. Kommer spela som en av Älvsjös mittspelare och tanke är att han ska stärka Älvsjö på mittplan, både med sin defensiva skicklighet och utpräglad playmaker förmåga. Älvsjö får poänggaranti och rutin i massor, vilket kommer vara en viktigt faktor i deras resa mot Allsvenskan.

En längre presentation hittar ni på Älvsjös hemsida

2. Rebecca De land – Forward – Vendelsö IK

Liten skräll för många att jag sätter De Land som tvåa? Visserligen, men det finns många faktorer som påverkar. Hon kommer förstärka en Vendelsö offensiv, som var ganska slät förra säsongen på de matcher som spelades, avsevärt och bli lagets främsta poängspelare. En avig spelare som lever mycket på sin fart och målsinne. Gjorde 20 poäng för Vendelsö senast hon spelade i division 1. Utöver det är hon en Vendelsöspelare sedan barnsben och symbolvärdet att få in en spelare som betytt så mycket för klubbens damlag kan ge ringar på vattnet. Det finns få nyförvärv som kommer ha en sådan påverkan som De Land kommer ha för Vendelsö och därför är det inget snack om att hon är en av ettans bästa nyförvärv.

1.Jakob Drews – Forward – IBK Uppsala teknologer

Drews Foto: Micael Raak

Fönstrets bästa värvning är ofrånkomligt Jakob Drews. Drews har under flera säsonger i SSL varit en tongivande spelare som kastat in poäng för både Storvreta och Sirius. Säsongen 2018/2019 Gjorde han hela 66 poäng på 31 matcher varav 43 mål. I grunden är Drews en riktig prickskytt, men har de senaste säsongerna kombinerade det med en playmaker roll. Var instrumental för Hagunda förra säsongen när de gick hela vägen till SSL där 10 poäng på 7 kvalmatcher imponerade. Vill fortfarande hävda att han är i sin ”prime” och hade nog platsat i flera SSL lag.

Här hittar ni en intervju med Drews på teknologernas hemsida

Bubblare: Ebba Jonsson – Rotebro IS IBK , Johan Schantz – Tyresö Trollbäcken IBK, Anna Ringström – Älvsjö AIK IBF

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: