Bästa Corona-värvningarna i Allsvenskan

I och med att division 1 har stängt ned så har en rad klubbar i allsvenskan passat på att lånat in spelare från div 1 för att förstärka trupperna under vintern. Här kommer en ranking av de bästa Låne-värvningarna. Hänsyn tas primärt till spelarnas förmåga att direkt göra skillnad i klubben under den korta tid de kommer vara i allsvenskan. Även om vissa spelare uppenbart plockats in för att visa upp klubben för en ung och lovande spelare i hopp om framtida permanent värvning. 

  1. Adam Zetterström, lånad till Visby IBK från Ledberg IBF

Med fyra säsonger bakom sig i SSL med Linköping är det här en minst sagt imponerande värvning. Zetterström har också levererat direkt, avgjorde bland annat mer eller mindre på egen hand matchen mot Tullinge. Att få in en poängspelare som kan avlasta Visbys förstakedja är också extremt välbehövligt för Visby i kampen mot de övriga topplagen. 

  1. Victor Ferraresi, lånad till Djurgården från Älvsjö AIK

Han är yngre än Patrik Markus, så har helt klart framtiden för sig, och vilken spelare han är! En otroligt smart spelare som får allting att se enkelt ut och sättet han direkt har leverarat på säger en hel del om hans kvalité. Jag menar det ser ut som att han har spenderat 2-3 år tillsammans med Gafvelin, inte 2-3 veckor. 

  1. Fredrik Nyholm, lånad till Täby FC från Vallentuna IBK

Ännu en spelare med flera säsonger i SSL i bagaget, men fortfarande ung även utan jämförelse med Patrik Markus. Nu är det kanske mer defensivt än offensivt som Täby haft problem, men inget lag i denna serie skulle tacka nej till Fredrik Nyholm. Han kan skapa någonting ur ingenting, han kan avsluta och skicka passningar rakt igenom en tight box med millimeter-precision. 

  1. Oscar Magnusson, lånad till Visby IBK från Tyresö Trollbäcken IBK. 

Oscar Magnusson är en disciplinerd spelare som bidrar med mer än bara poäng och har gått in och gjort skillnad direkt trots att det är hans första sejour i Allsvenskan. Har spelat tillsammans med Zetterström och det har sett riktigt fint ut. En ung spelare som inte bara går in och hjälper till under vintern utan kanske får smak för Visby som klubb inför framtiden, en riktigt bra värvning

  1. Hassan Hajo, lånad till Hudik/Björkberg IBK från FBC Bollnäs

På pappret den utan tvekan hetaste värvningen. Flera säsonger i Falun är självklart meriterande även om Hassan Hajo inte direkt var en av de stora i de laget. Det är uppenbart en spelare som bara ska leverera i allsvenskan. Och har gjort det godkänt i alla fall. 2 poäng på 4 matcher mot allsvenskt försvarsspel och 3 poäng i matchen mot Täby. Förväntade mig mer helt ärligt. Ändå en fin värvning som har gjort stor nytta för Hudik. 

  1. Daniel Strandberg, lånad till FBI Tullinge från Huddinge IBS. 

Absolut inte samma individuella kvalité som övriga på denna lista, men har bidragit otroligt bra i Tullinge under denna återkomst. Med tanke på Tullinges skadesituation så är det ovärderligt att kunna plocka in en spelare som kan fylla en plats i en 2:a kedja och göra det bra. Har bidragit fint med poäng dessutom. 

Honorable mentions; Jesper Lagemyr (Salems IF, från Tyresö Trollbäcken IBK) och Timmy Lindqvist (Visby IBK, från Ledberg IBF)

En kommentar på “Bästa Corona-värvningarna i Allsvenskan

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: