Halvtidsanalys: Täby FC

Vi har fått oss en pratstund med Robin Andersson, sportchef i Täby FC kring hur han ser på första halvan av säsongen:

Ni har haft en tuff höst, men lyft er i december. Vad beror er tuffa start på?

Tyvärr är det så enkelt att vi inte varit tillräckligt bra under långa stunder. Stundtals har vi gjort bra insatser samtidigt som vi blivit otroligt hårt straffade när vi gjort mindre bra insatser. 

I våra artiklar så har vi varit lite försiktigt skeptiska till ert försvarsspel… Har det spelat in att ni kanske hade det lite för enkelt i division 1 (även om Älvsjö var nära er i grundserien förra säsongen)?

Så är det! Under dom två föregående säsongerna i ettan har vi många gånger kunnat presentera ganska mediokra insatser och ändå vinna matcherna, i allsvenskan har vi inte råd att ha djupa dippar då vi blir straffade direkt. Skillnaden är enorm och lagen vi möter är för bra för att slarva mot. 

Är det någon i truppen som du skulle vilja lyfta som trots den tuffa starten gjort riktigt bra ifrån sig?

Jag tycker att Stefan Odebring i målet överlag gjort det riktigt bra trots att vi släppt in mycket mål. Även Filip Rönnkvist tycker jag gjort bra ifrån sig långa stunder. 

Det var riktigt kul att få se Harsem igen! (han skadade sig i come backen tyvärr) Får vi se mer av honom eller är säsongen redan över?

Vi är såklart väldigt glada över att han är tillbaka även om han olyckligt drog baksidan i comebacken. Tanken är att han ska vara tillbaka i träning denna vecka och förhoppningen är att han ska kunna spela igen så snart det bara går. 

Är det slagsmål på träningarna om vem som ska få nöjet att lira med Fredrik Nyholm?

Verkligen! Jag tror att alla vill spela med Fredrik då han är en fantastisk innebandyspelare. Han är en stor bidragande orsak till att vi presterat bättre på slutet i serien. 

Salem hade 6 poäng vid nyår förra säsongen, men klarade sig kvar. Vad talar för att Täby lyckas med en liknande bedrift i år?

Väljer vi att fokusera på det vi kan påverka och jobbar hårt varje träning och varje match är det fullt rimligt att vi kan klara oss kvar. Jag tror på det vi gör och hoppas att det ger effekt på planen när serien drar igång igen. 

Du teasade oss på er hemsida för ett par dagar sedan om att ni har ett nyförvärv på gång. När kan vi se fram emot att höra mer om detta?

Alla papper är klara och vi kommer presentera en spelare på lån från en av toppklubbarna i SSL närmsta dagarna…

Vi tackar Robin Andersson för att han tog sig tid och önskar honom och Täby lycka till under resterande del av säsongen

InnebandySTHLMs kommentar:

Täby är nykomlingar, men stora delar av truppen var med när Täby var ett etablerat lag i allsvenskan innan de åkte ur för tre säsonger sedan. Så rutin av allsvenskt spel finns. Nyförvärven är helt klart intressanta; Filip Rönnkvist (forward, Värmdö), Patric Ring (back, AIK) och Fredrik Blom (back, Åkersberga). Dock så tappades det en del spelare; Schedin och Hedengran slutade och Liam Perry gick till AIK. Dessutom har Dunvret inte spelat några matcher denna säsong. Så truppen som helhet kanske inte har blivit starkare tyvärr.

Det har inte varit någon kul höst i K-rauta arena. Tränaren tog över damlaget i SSL och ny tränare fick plockas in och dessutom så har resultaten varit allt annat än tillräckliga. Täby har varit väldigt dominanta båda säsongerna de låg i division 1, vilket kanske har gjort laget lite för bekvämt. För de som har följt vår bevakning av allsvenskan vet att vi med skräckblandad fascination har följt Täbys “försvarsspel” denna säsong, vi kan lugnt säga att det inte varit välorganiserat. Just försvarsspelet är den primära anledningen till att Täby ligger där de ligger. 

Täby befinner sig nu i ett tufft läge, det är 5 poäng upp till lagen som befinner sig ovanför strecket och Täbys totala kollaps i försvarsspelet i många matcher gör att laget har sämst målskillnad i serien. Offensivt finns egentligen inga större bekymmer, laget har gott om poängspelare och har dessutom värvat Fredrik Nyholm under december månad. Nyholm är en helt fantastisk spelare som vilket lag som helst i allsvenskan skulle kunna ha stor nytta av. Dessutom gjorde Anton Harsem come back, vilket är en stabil back på allsvensk nivå vilket är otroligt välbehövligt. Jag hade lite frågetecken kring vilken form han skulle vara i efter att ha haft ett längre uppehåll från innebandyn, men han såg förvånansvärt bra ut i comebacken mot Bele Barkarby. Kommer han bara tillbaka efter skadan så blir det en viktig förstärkning av truppen. Och nyheten att Täby har en SSL-spelare på ingång är naturligtvis en otrolig förstärkning, även en bredd-spelare i en SSL trupp kan göra mycket nytta i kampen om ett nytt kontrakt för Täbys del.

Får nog ändå säga att i dagsläget så är Täby favoriter tillsammans med Strängnäs att åka ur, även om det sett bättre ut under december. Salem visade förra året att det inte alls är omöjligt att hänga kvar trots en katastrofal höst, men Täby kommer behöva ha en lika imponerande vår som Salem hade förra säsongen om det här ska gå vägen för världens största innebandyförening. Men får Täby ordning på försvarsspelet så kan det absolut gå vägen!

Bästa spelare:

Filip Rönnkvist. Gör sin debutsäsong i allsvenskan men det syns inte på något sätt. En fysiskt stark spelare med både bra avslut och fint öga för framspelningar. Otroligt nyttig för Täby.

Bästa insats:

Vinsten mot Strängnäs. Enda matchen där försvarsspelet var klanderfritt.

Säsongen utropstecken:

Jag tror jag har gjort tillräckligt många syrliga kommentarer om försvarsspelet vid det här laget, så jag säger Fredrik Nyholm. Inte var att det är oväntat att han är grym, men det är alltid trevligt att skriva ytterligare en rad om en så bra spelare.

Intern poängliga:

Total placering   Namn       MS     M A        P

8.Filip Rönnkvist10101121
10.Marcus Ström1016420
32.Rikard Carlsson-Stiernspetz107512
36.William Westerholm105712
52.Tobias Compier93710

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: