Tippning Dam division 2 norra

Det närmar sig seriestart för seniorserierna i distriktet och med det kommer vi här publicera våra tippningar av serierna. Näst på tur Dam Divison 2 norra.

En serie som senaste året vanns av Duvbo IK, där Tureberg och Järfälla fick tacka för sig i tvåan och neddegraderades till division 3. Nykomlingar till denna säsong är Sollentuna från Division 1 samt Vallentuna och Väsby som tar steget upp från division 3.

9 – Vallentuna IBK

Vallentuna kommer få kämpa i de nedre regionerna. De gjorde ett helt okej DM och var sånär på att ta poäng mot div.1 lagen Hässelby och Sundbyberg.

8 – Åkersberga IBF (B)

Senaste säsongerna har Ackers harklat sig kvar med blotta förskräckelsen. I år är det en väldigt tuff serie och Ackers kommer återigen få det kämpigt. De inleder också med ett tufft spelschema där Vaxholm, Täby och Hässelby står för motståndet i de tre första omgångarna.

7 – Sigtuna IF IBK

Sigtuna är ett ungt lag med mestadels juniorer som kommer få det svårt mot de mer rutinerade lagen. Hade under förra säsongen många gånger väldigt tunn trupp till matcherna, kommer det ändras i år?

6 – Vaxholms IBF

Ett Vaxholm som överraskade starkt i DM och tog 6 poäng, men föll på målsnöret i striden om en plats i slutspelet. Amanda Lööf Wretborg vann poängligan i fjol och kommer hon igång så kan hon lyfta laget flertalet placeringar i tabellen.

5 – Hässelby SK IBK (B)

7-4-5 är lagets placeringar senaste tre säsongerna och mycket talar för att det blir något liknande denna säsong. Saknar spetsen och de där lilla sista som krävs för att utmana toppen men håller ett starkt avstånd till bottenlagen.

4 – Väsby AIK

Väsby AIK som storsatsade i fjol med en ny satsning i både Dam och DJ, utfallet blev sådär. DJ laget är i stort sett upplöst och de tjejerna somblev kvar i laget gick upp i damlaget, annars så flyttade många till Åkersberga och några till Bele, de övriga juniorerna tillhör nu ett samarbetslag med Järfälla. Gjorde ett svagt DM och kommer inte ha något med toppen att göra här men borde kunna hamna på övre halvan.

3 – Sollentuna IBF

Sollentuna som fick respass från ettan i fjol och snabbt kom tillbaka till tvåan. Bör tillhöra de övre skiktet men frågan om de har vad som krävs för att gå upp igen?

2 – Täby FC (B)

Det ryktas att Täby ska spela med sina äldre juniorer (02-03). Kan vara den största utmanaren till Duvbo om serievinsten. Med tvillingarna Hasanagic och Isabella Chopard Sjögren i spetsen så kan de ösa in poäng.

1 – Duvbo IK

Laget som vann serien i fjol men tackade nej till uppflyttning. Stora favoriten att vinna i år igen. Har rutinen och erfarenheten som krävs. Gjorde flest mål förra säsongen , vilket kommer vara en stor anledning till serievinsten även i år spår vi.

Daniel – InnebandySTHLM

Ni hittar våra övriga tips här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: