InnebandySTHLM tippar: Damer division 2 södra

Tips damer division 2 södra

I helgen startar alla Stockholms seniorserier och vi på InnebandySTHLM varvar upp inför detta med att tippa herrarnas division 3-1 och damernas division 2 och 1. Vi har tidigare presenterat vår tippning gällande division 3 södra nu har vi kommit till damernas division 2 södra. Som vanligt svårt att tippa, men vi ska göra ett försök i vart fall.

9. Ingarö IF

Hade det tufft redan förra året och lyckades precis undvika nedflyttning. Ett av de många äldre lagen i serien kryddat med några yngre förmågor, men hade det tufft redan i årets DM. Svårt att veta var de står i förhållande till nykomlingarna Värmdö och Högalid.

8. Älta IF

Gjorde en överraskande stark fjolårssäsong i tvåan men tillhörde ändå ett tydligt bottenskikt. Nykomlingarna i år är starka och Ältas chanser att hålla sig kvar känns minimal.

7.Vendelsö IK (B)

Vendelsös B-lag är ändå en ganska häftig historia. Från början ett flertalet mödrar till Vendelsös F98/F99 kull som ännu håller ihop och utgör en stark stomme tillsammans med ett gäng yngre spelare. Ett lag med stark sammanhållning och inställning, som tenderar att göra många bra och överraskande resultat. Det är en tuff tvåa i år, men jag tror att Vendelsö kommer klara sig kvar.

6 .Högalids IF

En av nykomlingarna i serien efter att förra året slutat som klar tvåa i division 3 bakom Värmdös B-lag. En spännande mix av flera äldre spelare och några yngre. Med den säsongen Högalid kommer ifrån bör de rimligen klara sig med god marginal kvar i tvåan.

5. Djurgårdens IF IBS

Kom på en tredje plats i Division 3 Norra men fick en plats uppåt i systemet när flertalet lag försvann. Har en spännande trupp med spelare som har erfarenheter högre upp i systemet och en riktigt bra målvakt. Det kan bära långt, fråga är hur långt?

4. Värmdö IF (B)

Vann Division 3 södra förra säsongen framför Högalid och ställde även upp i årets DM. Att jag sätter Värmdö så högt som fyra är för att säsongen är beroende på hur många av deras duktiga juniorer som kommer spela med deras B-lag. Där finns det en hel drös med starka spelare.

3. Hammarby IF IBF (B)

Imponerade stort i DM och var inte långt ifrån att kunna ta sig vidare till slutspelet där de mötte idel division 1 motstånd. Det vittnar ändå om att det finns en hel del kvalité i Hammarby och här finns det utrymme för flera spelare att visa framfötter. Känslan är att Hammarby är angelägna om att få upp deras B-lag till division 1.

2. FBI Tullinge (B)

Tullinges andralag har genomgått en stor makeover till kommande säsong med ett tydligt mål om att vara redo att ta klivet upp i division 1 när A- laget (förhoppningsvis) i sinom tid kliver upp. Har ett gäng spelare som håller hög division 2 klass där flertalet juniorer med mycket fart kommer hjälpa till. Melina Rand har potential att vinna hela poängligan i damtvåan samtidigt som junioren Emma Almström kan få sig ett riktigt genombrott i tvåan. Sitter på högre kvalité än många av lagen och bör hamna topp 3.

  1. Sköndals IK

Efter många år av precis överlevnad i division 1 åkte Sköndals damlag ur och får ta ny sats i division 2. Det behöver inte vara en smärtfylld väg att ta, snarare tvärtom. Nu får de chansen att spela in sina duktiga juniorer i A-laget samtidigt som de kan arbeta mer med de etablerade damlagsspelarna. Ny tränare i Mathias Björkman som även tränar Sköndals DJ/JAS lag med fina framgångar. Jag tror på en snabb återkomst till ettan för Sköndal.

Andra tippningar:

Här hittar ni vår tippning av herrarnas division 3 södra

– Henrik InnebandySTHLM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: