Kevin Ahlholm – ”Detta är väl lite av anledningen till att vi inte spelar div 1 kommande säsong”

Vi avrundar Nacka fokuset med att intervjua den nyutnämnda vice kapten Kevin Ahlholm. Den unga talangen från egna leden som haft en häftig utveckling senaste säsongerna. Har haft erbjudanden högre upp i systemet men väljer ändå att fortsätta i Nacka, vilket vi tycker är ett sunt beslut i dessa tider när juniorer ska rusa upp på för hög nivå för tidigt!

Hej Kevin, men för de som inte vet vem är Kevin Ahlholm?

Tja, Jo men Kevin heter jag, 20 år gammal och bor, jobbar och spelar innebandy här i Nacka.

-Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag som spelare är väll en snabb, hårt jobbande center som trivs bäst i offensiven och som har blivit någon form av målgörare sen förra säsongen.

-Du har nästintill varit synonym med Nacka i din karriär förutom en kort utflykt till AIK, varför har du alltid varit kvar i Nacka?

-Jo men jag trivs grymt bra i Nacka med både laget, ledare och allt runt omkring. Min utveckling har flutit på bra och jag har väll inte känt någon stress att lämna nacka och är väl lite hemmakär helt enkelt.

-Enligt er sportchef Kim har du varit ett hett villebråd bland klubbar högre upp i systemet, varför föll valet på en fortsättning i Nacka?

Jo men det stämmer att några andra klubbar har hört av sig och jag har varit och tränat med ett annat lag och snackat lite och så, men sen efter några samtal med mina tränare och Kim där dem berättade sina tankar och allt om säsongen 20/21 så kände jag att jag inte ville missa att få vara med och ta upp moderklubben till div 1.

-Du har inför säsongen 2020/2021 blivit utsedd till vicekapten ör laget, hur ser du på den utnämningen och vilken typ av kapten är du?

-Jo men det är ju självklart grymt kul att få det förtroendet av tränarna. Att få sätta på sig bindeln någon match och få vara kapten i ett lag med gubbar som jag sett upp till när jag var lillgrabb och satt sargvakt till, känns grymt kul. Jag som kapten sticker väl inte ut så mycket i jämförelse med andra kaptener. Jag försöker hålla god stämning i laget både på och utanför planen. Sen försöker jag vara någon form av ledarfigur på planen med hårt slit och självklart hitta lite skönt surr med domarna.

-Förra säsongen hade ni en tydlig målsättning att kliva upp i division 1 men föll på målsnöret i och med er tredje plats, hur skulle du beskriva säsongen 2019/2020?

Ja precis, vår målsättning är alltid att vinna det vi ställer upp i och att gå upp till div 1 har varit vår målsättning i många år, så det känns lite surt att ha kommit trea några år i rad nu. Säsongen var väl helt okej, självklart inte nöjd utan uppflyttning, men vi gör det ändå hyfsat bra, vi vinner båda matcherna mot Vallentuna som gick upp, men sen så tappar vi poäng mot bottenlagen.

-Detta är väl lite av anledningen till att vi inte spelar div 1 kommande säsong.

-Du var lagets näst bästa poängplockare förra året, hur bedömer du din säsong?

Min säsong var väl helt okej. Gjorde några poäng vilket inte är så konstigt eftersom att jag spelade mellan Makkan (Palokangas) och Sam. Jag är en spelare som ska göra poäng när jag får så mycket speltid och förtroende från tränarna. Dessutom spelar jag mellan Makkan och Sam, så tycker ändå att jag borde ha gjort fler poäng. Så jag är inte helt nöjd med min insats förra säsongen.

-Vilka utropstecken tar ni med er?

Vi tar framförallt med oss vårt försvarsspel till nästa säsong. Vi släppte in näst minst mål i serien och det har väl inte bara med att vi har seriens bästa målvakt, utan tycker vi utespelare gjorde det riktigt bra defensivt också.  Det lär heller inte se annorlunda ut nästa säsong.

-Vad måste fungera bättre för att ni ska stå som seriesegrare kommande säsong?

Vi måste ta en match i taget och inte slappna av för att vi möter ett lag som ligger längre ner i tabellen. Känslan var att vi gjorde det förra säsongen och tappade några viktiga poäng på det. Sen gäller det att vi har hög träningsnärvaro på samtliga i laget vilket vi inte riktigt hade förra säsongen. Mycket skador och sjukdomar som ledde till att du spelade med olika femmor varje träning var känslan.

-Säsongen 2020/2021 står för dörren, vad är känslan?

Jag har en sjukt bra känsla inför nästa säsong, vi har bra trupp och bra ledarstab där alla känns riktigt taggade inför nästa säsong. 

-Ni har en spännande mix i er trupp hur skulle du beskriva den?

Vi har en grymt bra bredd i år. Vi kommer ha tre bra kedjor till varje match som kommer att kunna prestera, vilket vi inte riktigt har haft tidigare år då det har varit en kedja som dragit ett stort lass. Just nu har vi fyra bra kedjor som slåss om speltid, varav en av kedjorna är en junior lina som vi lyft upp från HJ som har gjort det grymt bra på försäsongen. Dem visar varje träning att dem är här för att ta en plats, så truppen just nu känns riktigt bra.

-Nacka har även i år en utsagd målsättning att nå division 1, vad tror du om era chanser?

I år kommer vi gå upp, med det laget vi har just nu så ska det inte finnas något annat än uppflyttning nästa säsong. Vi har gjort det bra på träningsmatcherna under försäsongen där vi nästan bara har mött div 1 lag, lag som jag tycker att vi har matchat hyfsat bra, så något annat än uppflyttning vore orimligt.

-Vad tror du generellt om herrtvåan och vilka blir era utmanare?

Ja du, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om fina herrtvåan, men det är en väldigt ojämn serie tycker jag. Ena helgen kan du åka ut till Västertorpshallen en söndagskväll och köra en trött match mot Hammarbyhöjden. Nästa helg möter du Bajen hemma, det är en enorm kontrast på matcherna. Har inte så bra koll på nykomlingarna i serien men tror väl att det blir som de senaste säsongerna där vi och lagen som åkt ner från ettan kommer att ligga i toppen och slåss om uppflyttning.

-Vem vinner interna poängligan?

Antingen blir det något av nyförvärven Jocke Sjö eller Kim Kallio som tar hem interna poängligan eller så blir det Makkan i år igen, alla tre kan ju konsten att göra poäng.

-Ert damlag spelar som bekant i SSL, gör det att ni känner mer press att er uppåt i systemet?

Nej det tycker jag inte, vårat damlag är grymt duktiga och välförtjänta att spela i SSL så nej, vi känner inte någon större press på grund av det.

-Hur kommer Nacka kännetecknas på planen?

Nacka kommer spela en fartfylld innebandy med mycket mål framåt och fortsatt stark defensiv.

-Du är med på Robinson och får välja fyra personer att ha i ditt lag, vilka väljer du och varför?

Först ut väljer jag nog vår kapten Släggan som kan lösa maten åt oss, han snackar mycket om sina hembakade bröd och granola så då kanske jag för en gångs skull skulle fått smaka på hans mästerverk i köket.

-Sen hade jag nog valt Ture som jag vet är en klippa ute i skogen och naturlivet, kommer även att vara användbar i tävlingarna, likaså Hampus Gullin med sin vinnarskalle som hade gjort att vi vunnit några tävlingar.

-Sist men inte minst hade jag valt vandalen Kalle Sohlberg som hade hållit ihop gruppen och löst bra stämning hela tiden.

-Vem blir utröstad först?

Utröstad först blir nog jag haha. Jag har ingen chans att få ihop tillräckligt med röster i ett öråd när dessa fyra blir mina motståndare.

Fem snabba:

Vem vinner utvisningsligan i nacka?

Eftersom att Peppe skolat om till coach och Alpäng skadad så blir det nog Martin Stark som tar hem den titeln.

Vem har bäst hook?

Jag.

Vem vinner interna poängligan?

Tror nog det blir Sjö tillslut.

Ta första eller sista straffen i en straffläggning?

Är inte så het på straffar så blir nog första.

Vem älskar försäsongen mest?

Kim Kallio 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: