Bäst i Stan – Vi tippar HJ-gruppspelet

Grupp 1: Huddinge, Hässelby, Tyresö Trollbäcken, Vallentuna.

Utan tvekan är hårdsatsande Huddinge storfavoriter i Grupp 1, och utan tvekan borde TT vara lika stora favoriter till att knipa andraplatsen. Men nu har TT:s A-lag och därmed är spetsen i laget läger på Gotland just den där helgen. Det gör att Vallentuna kan utmana, men vi inbillar oss att TT grejar det ändå. Hässelby får nöja sig med att bli sämst gruppen.

Grupp 2: AIK, Arlanda, Bele Barkarby, Väsby

Lite mer svårtippat, men där vi tror att Väsbys starka bredd slår Bele Barkarbys påtagliga spets. Väsby har en genuint stark 03-kull att bygga laget från. Bele Barkarby har firma Hjorth och Kristensen, men inte så mycket mer. Arlanda grejar en tredjeplats, och AIK hamnar sist.

Grupp 3: Offensiv Lidingö, Nacka Wallenstam, Rotebro, Åkersberga

Åkersberga vinner. Hade spel varit tillåtet så hade oddset på Åkersberga ej varit spelbart. Ackers har flera framträdande 02:or som klarar av att leda laget. Rotebro kommer tvåa genom sin tydliga bredd. Lidingö och Nacka är jämna, men med en pytteliten marginal till Lidingös fördel.

Grupp 4: Farsta, Nynäshamn, Värmdö, Älvsjö

Farsta och Värmdö är i en klass för sig, men där Värmdö ändå måste hållas som klara favoriter till gruppsegern efter att ha importerat cirka 80 procent av fjolårets Ingarö-trupp. Älvsjö kommer trots brister i rutin trea och Nynäshamn får nöja sig med att komma fyra.

Grupp 5: Duvbo/Sundbyberg, Salem, Tullinge, Täby

Enkelt tips är den första tanken som slår mig. Salem vinner naturligtvis allt, och då delvis tack vare integrationen med Tumbas före detta 02-lag. Täby kommer lika solklart tvåa. Tullinge blir trea och Duvbo/Sumpan kommer sist. Behövs ingen Saida för att se in i framtiden här…

Grupp 6: Djurgården, Ekerö, Sigtuna, Vendelsö

Magget hade tydligen rätt och trots allt. Här blir faktiskt och trots allt Djurgården förhandsfavoriter i gruppen – före Ekerö och med en jämn uppgörelse mellan Vendelsö och Sigtuna om sistaplatsen. Vi gissar att Sigtuna hamnar sist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: