Nacka – TT – träningsmatch i högt tempo och hög värme

På måndagskvällen bevakade vi träningsmatchen mellan Nacka/Wallenstam och Tyresö Trollbäcken i den för aftonen mycket varma Ormingehallen. Det blev en het match i ett mycket högt tempo mellan två jämna lag.

TT kom till Nacka utan flera spelare i fjolårets startuppställning. Fredrik Norrman, ordinarie målvakt saknades – och ersattes av Victor Bengs och nyförvärvet Sascha Fridebäck. På backsidan saknades Johnny Fjärdsjö – som satt skadad på läktaren och såg sina lagkamrater slita i värmen – samt Jesper Gribe, Anton Ehlin, William Linder samt Wille Alfredsson – frånvarande av olika anledningar. Även bland forwards/centrar saknades spelare – Adam Sundberg och Robin Wiregård. Detta gav TT möjligheten att lufta och pröva tre juniorer som gjorde A-lagspremiär – Lucas Wärn, Sascha Fridebäck samt David Jorhem. Alla tre gjorde en bra match i värmen.

Tempot var som sagt mycket högt, i det närmaste furiöst. Chanserna avlöste varandra och bara bra målvaktsspel från båda lagens målvakter samt viss oskärpa i avsluten ledde till att första perioden slutade mållös i en helt jämn period.

Nacka tog ledningen med 1-0 relativt tidigt i den andra perioden, men känslan var trots det att TT var på väg att ta över matchen mer och mer. TT svarade med två snabba mål innan Nacka återigen kunde måla – på den då inbytte och debuterande Sascha Fridebäck. TT hinner med att TT ledningen innan båda lagen får en välförtjänt luft-, dryckes- och vilopaus mellan den andra och tredje perioden. Perioden till TT, som med hög press från främst linan Benckert, Lagemyr och Wiss tryckte ner Nacka allt tydligare.

Tredje perioden inleddes med ett ännu snabbare TT-mål och när TT sedan ökar på till 2-5 med drygt 8 minuter kvar av matchen känns det som om Nacka ligger i någon sorts parterr. Hemmalaget samlar dock mod, kraft och ork och trycker på allt tydligare. Två reduceringar och med 4-5 blir slutet mycket spännande, och där spänningen förstärks av några utvisningar, en time-out och en plockad hemmamålis. Nacka hinner dock inte ikapp, och TT vinner sin träningsmatchpremiär i en mycket jämn match. Första halvan av perioden till TT, och andra halvan till Nacka…

Det var division 2 versus division 1, men det märktes inte mer än då och då på planen. TT:s sportchef Emil Schönhoff konstaterade efter matchen att det var en skön seger att inleda med, men att det fanns och finns en hel del att jobba på och slipa till under de fem veckor som återstår innan säsongen drar igång.

InnebandySTHLM kommer även fortsättningsvis att följa träningsmatcher, för att kunna rapportera till Er läsare om hur det ser ut för olika lag och vad som händer i de olika lagbyggena. Väl mött.

Matchhändelser Nacka Wallenstam – Tyresö Trollbäcken: Första perioden:Andra perioden: 1-0 Joachim Sjö, utan assist. 1-1 Kevin Hässler (Sebastian Ahlström). 1-2 Hampus Wallert (Linus Wahlström). 2-2 Kevin Ahlholm (Markus Palokangas). 2-3 Kevin Hässler (Sebastian Ahlström). Tredje perioden: 2-4 Oscar Magnusson (Kevin Hässler) 2-5 Linus Wahlström (Oscar Magnusson) 3-5 Joachim Sjö (Pontus Wallin) 4-5 Joachim Sjö (Kevin Ahlholm)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: