InnebandySTHLM tippar: Herrar Division 3 Norra

Tips Herrar division 3 norra

I helgen startar alla Stockholms seniorserier och vi på InnebandySTHLM varvar upp inför detta med att tippa herrarnas division 3-1 och damernas division 2 och 1. Vi har tidigare presenterat vår tippning gällande division 3 södra samt damernas division 2 södra och norra.
Det är dags att ge sig på herrarnas division 3 norra serie, lär bli extremt svårt att pricka rätt men det blir ett försök!

Nya lag 2020/2021
Danderyd SK IBF
Rosersbergs IK (B)
Älvsjö AIK IBF (B)
IBF Offensiv Lidingö (B)
Hammarbyhöjden IBK

Lag som försvann från 2019/2020
Råsunds IS
Åkersberga IBF (B)
Sickla IF
Runby IBK
Högalids IF

Ja det är hela fem nya lag i division 3 norra denna säsongen och serien lär bli ännu mer spännande än föregående säsong. Det är kul att tippa lite oväntade placeringar i serierna ibland och folk lär nog höja på ögonbrynen både en och två gånger efter detta men intressant blir att se om vi får rätt eller ej, serien kan gå hur som helst men vi har en viss tro på vissa av lagen.


10. Sundbybergs IK
Även här skulle det kunna var flera lag som kandiderar om platsen, men magkänslan är dålig kring ”Sumpan” denna säsong. Sundbyberg hade Filip Mathson med på topp 10 i poängligan förra säsongen, förhoppningen är att några fler ska kunna komma upp i samma kaliber för att Sundbyberg ska leverera mera.


9. IBF Offensiv Lidingö (B)

Lidingö som också är nya från division 4 får hållas långt ner här, även fast de säkert kan överraska lite grann. Men har svårt att se att de ska mäkta med och ta allt för många poäng mot de andra mer ”rutinerade” lagen i divisionen. Laget från ön hade tre spelare med på ”topp 10” i poängligan föregående säsong och man lär nog kunna ta sig en bit på detta om de fortsätter leverera.


8. Erikslunds KF
Det skulle absolut kunna stå både Vaxholm eller ”Sumpan” här, men det som talar till Erikslunds nackdel är målskillnaden, där man landade på -23 förra säsongen. Man plockade förvisso en poäng mer än ”Sumpan” men hade både sämre målskytte och insläppta. Återstår att se om de kan bli stabilare denna säsong.


7. Rosersbergs IK (B)
”Rosers” gjorde det självklart bra förra säsongen i division 4, frågan är hur mycket man kan orka och mäkta med i denna serie. Troligtvis lär den bli tajt och det finns några lag som kandiderar på att åka ut, vi tror ändå att ”Rosers” håller sig kvar, med spelare som producerar riktigt bra i t.ex. Pontus Jämtdal och Simon Tibell. Frågan är hur mycket folk de kan slussa ner som ej får speltid i division 1 samt även hur många bra juniorer från de yngre leden som kommer vara tillgängliga.


6. Vaxholms IBF (A)
Vaxholm slutade sexa förra säsongen, och troligast är väl att det blir något liknande igen. Jag har svårt att se att man ska kunna utmana högre upp. Gjorde ett helt okej DM men självklart blev det för tufft i andra omgången, men man skall icke skämmas för sin insats där. Hur hårt Vaxholm kan hålla lagen bakom sig blir det mest intressanta, de har dock ett par intressanta nyförvärv bland annat en del spelare som anslutit från Åkersberga t.ex.


5. Bro IK
Lika tråkig är jag här som med tippningen av Vaxholm, att de slutar på samma placering som föregående år, nämligen femma. Det var ett hyfsat glapp upp mot fyran Kälvesta förra säsongen. nämligen åtta poäng, dock med en match mindre spelad.
Bro hade dock en del spelare högt upp i poängligan, några högre än Kälvesta, så frågan är hur mycket de kan utmana om fjärdeplatsen här, fullt möjligt men föregående säsong verkade spelet stämma mer för Kälvesta än för Bro.


4. Kälvesta FBC
Kälvesta har klättrat på bra sedan de startades 2017/2018, då dundrade man igenom division 5 mellersta och sedan division 4 mellersta säsongen därpå. Förra säsongen blev det en tro det eller ej, fjärdeplats i serien. Siktet verkar vara inställt på division 2, men tveksamt om truppen räcker hela vägen dit, man får nog börja med att konkurrera med Älvsjö AIK om tredjeplatsen först.

3. Älvsjö AIK IBF (B)
Älvsjö var oerhört starka föregående säsong, dock i södra division 3 serien. Det var ingen sprudlande offensiv direkt men alltjämt ett bra försvarsspel. Kan man hålla det även denna säsongen samt få upp några bra juniorer och kanske de som får dåligt med speltid i division 1 så finns det stor chans för att hålla sig i det övre skiktet. Ett litet orosmoln är dock lagets dåliga ”Bäst i Stan” där man inte alls levererade.

2. Hammarbyhöjden IBK
Kan Nicklas Fischerström zorra sig hela vägen upp till Division 2 igen? Nja kanske inte direkt men nog bör de kunna ha chans att ta klivet upp igen. Laget som har huserat många säsonger i division 2, men levererade tyvärr långt ifrån det vanliga förra året.
”Höjden” låg från säsongen 2010/2011 i division 2 då fram tills förra säsongen, och en som varit med sedan dess är Richard Forsberg, numera 43 år ung, men fortsätter att göra poäng – andra poängplockare föregående säsong som är värda att nämna är t.ex. Sebastian Mellqvist inkommen från Rotebro förra ”sässen” och även Pontus Lindqvist (från västkusten) – som dock däremot varit med tre säsonger.


1. Danderyds SK IBF
De studsade upp med buller och brak från division 4, frågan är om något kan stoppa dem även i division 3? Självklart lär det bli tuffare men truppen känns för bra för denna serie, får man alla pusselbitar på plats kan det mycket väl sluta med en förstaplats, men man får nog akta sig för Hammarbyhöjden som gärna vill tillbaka till division 2 och gärna kniper förstaplatsen.
Oscar Åsander vann poängligan i fyran, lite därefter kom den andre Oscar i laget, nämligen Borgqvist, det blir intressant att se hur högt de kan komma i trean.


– Laine InnebandySTHLM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: