SDF SM dag 3 – vilken pers

Dagen inleddes med två ödesmatcher för Stockholm som inte alls var involverade. För att killarna skulle bli grupptvåa , krävdes det att Västernorrland och Halland skulle tappa poäng.

Västergötland visade att de här kan vara deras år och körde över Västernorrland med 7-2, samtidigt som Dalarna vill avsluta med flaggan i topp och gjorde en kanonmatch mot Halland. Resultatet där skrevs till 5-2 och Stockholms nionde liv blev kvar!

Båda Stockholmslagen vidare till kvartsfinalen och sportchef Veztman var så lycklig att han ringde mig en sväng för att andas.

Östergötland – Stockholm 3-4 efter förlängning

Först ut var tjejerna mot vinnarna i grupp två, Östergötland och matchen började på sämsta tänkbara sätt. Redan efter 15 sekunder gör Östergötland 1-0 efter avslut från deras back som lite turligt söker sig in bakom Tilde Alstermark. Efter det är det en ganska sömnig period. Stockholm har mycket boll men skjuter väldigt lite och har väl egentligen bara en stor chans. Första perioden slutar 1-0. I andra perioden försöker Stockholm höja intensiteten, men Östergötland är bra och gör också 2-0 innan Stockholmlsn reducera kort därefter när duon Gustafsson/Hjelm återigen gör ett mål.

Inför matchen eftersökte jag mycket mer leverans från systrarna Roos och det fick vi med råge i den här matchen. Roosarna och Thea Ernberg är kanske Stockholms bästa kedja i matchen och i elfte minuten av andra perioden får vi ett klassiskt mål när Klara Roos lurat skjortan av Östergötland och ger Vera Roos öppet mål. 2-2 och Stockholm är tillbaka.

I tredje perioden gör Storm och Grönroos lite förändringar i kedjorna och effekten blir stark. Långa anfall och många chanser, men också lite omställningar mot sig bakåt. Tur att Alstermark är i form. Stockholm gör också 2-3 innan Östergötland kvittera i 6 mot 5. I sudden kliver Klara Roos fram med ett fantastiskt mål som skickar Stockholm till Semi.

Tilde Alstermark var högst tongivande för Stockholm

Vi fick ställa lite frågor till Klara Roos:

En match idag bara men en ack så viktig, hur var känslan inför kvartsfinalen?

– Känslan inför matchen var bra. Kändes som att laget var mycket mer taggade än vad vi var nervösa. Dessutom kändes det som att alla hade mycket energi.

Din kedja hade inför kvartsfinalen inte riktigt kommit igång och spelat på den. Ivan många förväntat sig, hur ser du på er insats innan kvartsfinalen?

-Jag tycker vi har spelat lite för svårt. Vi har inte haft fokus i avsluten och varit för ivriga i anfallsspelet, vilket har gjort att vi inte har kunnat rulla runt bollen med tålamod.

I kvartsfinalen är ni Stockholms bästa kedja och skapar massvis när ni är inne, sparade ni er till slutspelet helt enkelt?

Innan matchen bestämde vi oss för att spela mer i djupled och spela med ett större lugn. Nu till slutspelet upplever jag också att vi blev extra taggade till att avgöra och att verkligen bara gnugga varje byte.

Beskriv kvartsfinalen från din synvinkel?

Jag skulle vilja påstå att vi gick in med självförtroende och lite underskattning. Underskattningen ledde till underläget vi hamnade i, men självförtroende resulterade i att vi lyckades vända matchen och vinna. Med det sagt kändes det som att vi växte alltmer in i matchen och trodde hela tiden på det vi gjorde. Samtidigt bjöd Östergötland på en riktigt bra match som kunde slutat lite hur som helst.

Du gör ett riktigt fint mål i sudden hur gick tankarna?

Precis när jag fick bollen kände jag att backen som var på mig hamnade lite ur balans, så jag visste att jag hade ett bra läge att bryta in framför mål. Men det var mycket vilja som ledde till målet.

Semifinal imorgon mot Värmland, vad tror du om matchen samt motståndet?

Jag har inte alls bra koll på motståndet, men det lär bli en till tuff match. Men jag tror att så länge vi fortsätter så som vi har gjort och tror på oss så ska vi knipa finalplatsen.

Klara Roos var tillsammans med Tilde Alstermark tungan på vågen för Stockholm

Västsvenska – Stockholm 2-1

Det blev tuffast möjliga motstånd för Stockholm i kvartsfinalen när de ställdes mot storfavoriten Västsvenska. En match där Stockholm hade allt att vinna och gör ändå sin bästa prestation i turneringen.

Första perioden är det ett solitt Stockholm med Samuel Jönsson Dolke i spetsen, som gör det svårt för Västsvenska. Göteborgarna har mycket boll men kommer inte till de riktigt heta lägena. det blir tillslut 1-0 ä, ett resultat som står sig perioden ut. Känslan är att Stockholm är för passiva, speciellt i det offensiva spelet, men det är en tydlig defensiv struktur.

Andra perioden hinner knappt börja innan Västsvenska gör 2-0, vilket skulle visa sig bli matchavgörande. Dolke stänger fabriken resten av matchen och i tredje perioden vaskar coach Hässler och Forsberg om i kedjorna vilket ger en liten effekt. Problemet är att det offensiva spelet inte alls kommer igång, tyvärr. Att kapten Brännström gör Stockholms mål på ett frislag fastslår vidare detta.

Stockholms defensiva insats är toppen, men offensiven är relativt tandlös och det är vad som gör att Västsvenska är vidare. Killarna får nu ladda om för placeringsmatch mot Skåne.

Vi fick oss en intervju med Samuel Jönsson Dolke:

Tuff dag igår hur var känslan på morgonen?

-Känslan på morgonen var nervöst, allt hängde på dem två resterande matcherna som skulle spelas på förmiddagen.

På en skala 1-10 hur nervös var du under matcherna Västergötland-Västernorrland och Dalarna- Halland?

Vi satte oss i konferensrummet och tittade på båda matcherna, de var nervöst men tidiga ledningsmål kunde sänka nerverna en aning. Men ska inte ljuga nervositeten låg på en 9a!

Det blev kvartsfinal och mot stor favoriten Västsvenska, vad sa ni i gruppen inför matchen?

Vi var extremt taggade vi hade fått en biljett in till slutspelet och vi kom överens allihopa att vi skulle ta vara på den chansen och visa vilka Stockholm egentligen var!

Det blev en sur torsk med 2-1, vad är din analys av matchen?

Vi hade vår gameplan som fungerade vi lät dem styra spelet och sedan försöka kontra. Men somsagt vi mötte ett otroligt skickligt lag som har extrema toppar. Vi har två bra perioder men underläge 2-0 inför sista. Vi snackar ihop oss och gör våran bästa period under turneringen. Tyvärr ville inte bollen in i slutet och matchen rann iväg! Men en otrolig insats av laget!

Du gör din bästa match i turneringen när det behövdes som mest, hur ser du själv på din turnering?

Jag kände själv att de var dags att steppa upp. gruppspelet var inte en höjdare från någon så de var bara att växla upp. Jag kommer in i matchen bra genom att rädda några bollar i början och sedan flöt de på. Men ska ge en extrem stor eloge till mina lagkamrater som slutet in45 minuter!

Vad gör ni nu för att ladda om i kampen om femte platsen?

Bara o ladda om som vi gjorde till kvartsfinalen. Vi vet att vi möter ett extremt skickligt lag så de är bara o gå in med samma attityd så ska vi ta hem sista matchen!

Samuel Jönsson Dolke blev matchens spelare mot Västsvenska

Lycka till imorgon båda lagen!

HOPPA STOCKHOLM!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: