SDF SM Dag 2 – Vidare med besked

Ny dag för våra krigare från Stockholm. Efter  poängtappen mot Västergötland var det två lag som behövde fortsätta vinna för att ta sig till slutspel.

Mårten Storm, tränare för tjejerna, menar att det var en tudelad känslan på morgonen:

-Känslan efter gårdagen var lite tudelad. Vi var glada efter en stark insats i andra matchen men kände också pressen av att ha kniven på strupen resten av gruppspelet efter förlusten i premiären.

Vi har sökt killarnas tränare Kevin Hässler utan framgång, därför har vi bara kommentarer från tjejsidan idag.

Stockholm mot Halland

Första motståndet för dagen var Halland och enligt god sed så var det idag tjejernas tur att spela före killarna.

Första perioden är väl ingen höjdarperiod från något av lagen, utan mer ett ställningskrig utan stora målchanser. Halland slyckas dock göra 0-1 trots endast två skott på mål, vilket var mer än Stockholms enda skott på mål.

Sen började maskineriet att varva igång. Stockholm kommer ut med den intensitet vi vant oss vid att se, anförda av duon Nathalie Gustafsson och Linnéa Hjelm. Stockholm går från 0-1 till 5-1 i andra perioden, vinner skotten med 9-1 och det är en fröjd att se Stockholm spela ut sitt register. Speciellt nämnda Gustafsson och Hjelm har lekstuga och visar upp sitt breda register i det offensiva spelet. Tredje perioden spelar Stockholm av på ett föredömligt sätt. Segersiffrorna skrivs till 8-2

Så här säger Mårten Storm om matchen:

-Ett ytterligare steg i rätt riktning, skönt att vi kunde fortsätta bygga på prestationen mot Dalarna.

Firma Hjelm/Gustafsson är Stockholms bästa radarpar hitills Foto: Per Wiklund

Killarna å andra sidan fick en betydligt tuffare resa mot Halland, men en vinst blev det även fast det satt lång inne.

Stockholm är det spelförande laget men har väldigt svårt att komma till klara målchanser, i stället är det Halland som tar ledningen i första perioden. Det är inte förens den 9:e minuten i period två som Wille Jäderlund drar in 1-1 i powerplay och det ger så mycket energi till laget och det ser ut som att en tyngd släpps från spelarnas axlar. Nu hann jag inte se klart matchen, men stekheta Tobias ”Tao” Andersson Olofsson gör 2-1 i tredje perioden och håller undan för tre blytunga poäng.

”Tao” har varit en av Stockholms bästa spelare hitills. Foto: Per Wiklund

Stockholm-Västernorrland, vad hände?

Härnäst väntade Västernorrland. Tjejerna gör sina bästa match i turneringen och stänger ner Västernorrlands två storstjärnor. Stockholm håller Västernorrland borta från de heta målchanserna och de avslut som finner sin väg mot Tilde Alstermark i målet, tar hon med enkelhet. Stockholm går till periodpaus med en 0-2 ledning och det var inledningen på en ny knockout i mellanakten. Stockholm kör över Västernorrland totalt i andra perioden, vinner skotten med 2-11 och går upp i en 0-6 ledning. Tredje perioden är egentligen en transportsträcka men Stockholm visar styrka i sitt agrressiva försvarsspel och känslan är att de gavs ett ypperligt tillfälle att finslipa på detaljer. Slutresultatet skrivas till 0-7 och Stockholms är klara för kvartsfinal som grupptvåa, där de möter Östergötland som vinner grupp 2 före Västsvenska.

Så här säger Storm om matchen mot Västernorrland:

-Matchen mot Västernorrland ser vi som ett bra styrkebesked inför slutspelet. Vi har succesivt blivit bättre genom hela turneringen och känner oss nu väl rustade för kommande utmaningar.

Klara för slutspel foto: Per Wiklund

Killarna fick en betydligt tuffare match. En jämn mållös första period, där Stockholm är mer spelförande men Västernorrland heta på omställningarna. Andra perioden är en jobbig period. Stockholm har flera bra perioder med långa anfall och bra press mot Västernorrland, och när de ligger som mest på, lyckas Västernorrland, 13:10, få in ett mål som gör att Stockholm helt kommer av sig. Av bara farten utökar Västernorrland till 2-0 sju sekunder senare och det ser uppgivet ut. Men något måste ledarduon Hässler/Forsberg sagt i omklädningsrummet för i tredje perioden kommer Stokholm ut som ett helt annat lag och får in en snabb reducering genom Jäderlund. Sen tar det till minut 11 innan Stockholm kvitterar till 2-2 och har den där viktiga poängen för att säkra andraplatsen. Men Stockholm väljer att kliva upp i högre press och gå för ett segermål, vilket Västernorrland unyttjar och gör 3-2 på. Sen kommer 4-2 i tom kasse.

Jag vet inte vad som hände, men Stockholm borde bara hållit ut, få det oavgjorda resultatet och kunna fokusera på slutspelet. Nu bjöds Västernorrland in i racet.

Harald Brännström får se till att killarna laddar om

Killarna svävar i ovisshet, Tjejerna mot Östergötland.

Killarna är beroende av resultatet i matchen mellan Västergötland och Västernorrland,Och Halland och Dalarna. Ska Stockholm avancera som grupptvåa, måste Västernorrland tappa poäng och Dalarna vinna mot Halland,annars väntar placeringsmatch.

För tjejernas räkning väntar det en repris på förra årets kvartsfinal, där även Stockholm och Östergötland möttes. Den gången vann Stockholm och känslan är ändå att Stockholm går in som favoriter även här. Östergötland hade nog inte räknat med att få möta Stockholm när de vann sin grupp. Östergötland brukar kännetecknas av fysiska spelare med ycket spring, ett tajt försvar och vassa omställningar, med det sagt behöver inte det vara fallet i år. Det är imponerande att komma före Västsvenska som är en av favoriterna och nu är frågan om de kan fälla en till ”drake”. För Stockholm finns det ett lyxproblem där nästan alla formationer har levererat. Jag hade dock förväntat mig mycket mer av ”Sköndals kedjan” med Tvillingarna Roos och Ehnberg, att de skulle vara mer dominanta offensivt och vara Stockholms spjutspets, men det har sett svårt och uppgivet nu. Där finns det enormt sparkapital och kommer de igång i slutspelet är det en vansinnig bredd på laget.

Så här säger Storm om uppladdningen inför kvartsfinalen:

-Vi har en ganska lugn dag imorgon så förutsättningar fina för en bra uppladdning. Det blir en taktiskt genomgång förmiddagen där vi går igenom motstånd och matchplan. Sen blir det mycket fix med frisyrer inför lagfotograferingen runt lunch. Vi får sedan en stund på hotellet för att ladda på med mat och göra de sista förberedelserna inför match.

Mårten Storm och Dennis Engholm Grönroos

Så här summerar Sportchef Vestman dagen:

-Börjar dagen strålande du vi tar två vinster mot Halland. Tjejerna släpper in första målet och går in i andra perioden i underläge. Man gör rätt snabbt både 1-1 och sen 2-1 i andra. Efter det rullar de bara på och man kan spela avslappnat och vinna komfortabelt. 

Killarna får en lite svårare match men klarar till slut av att vinna med 2-1. 

Kvällsmatchen så spelar tjejerna en av sina bästa matcher i turneringen där dom slår ett bra Västernorrland. Å med det är dom klara för kvartsfinal mot Östergötland som vann sin grupp. Blir spännande och se om tjejerna kan fortsätta leverera som dom gjort i dom senaste matcherna. 

Killarna har ju haft lite kniven mot strupen sen första förlusten. 

Man ligger på och har mycket boll men får inte riktigt in bollen spelar lite för mycket på första läget och får svårt att öppna upp Västernorrland. Som gör två mål på 1minut i andra perioden. I tredje så kommer man ikapp till 2-2 och har två frilägen i rad som man inte sätter i slutet av matchen. På det senare så kontrar Västernorrland och gör 3-2 sen släpper man 4-2 i öppen kasse. 

Nu ligger det tyvärr inte i killarnas egna händer imorgon. 

Man måste få med sig resultat för att gå till kvartsfinal. 

Oavsett hur det går imorgon så kommer vi alltid stå upp för Stockholm och representera vår fina stad. 

Vi fortsätter pumpa Energi ⚡⚡⚡

Lycka till idag båda lagen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: