SDF SM – Summering dag 1

Det var ett tag sedan jag skrev, men nu är det dags att låta fingrarna tala igen och låta rösten vila.

Äntligen, efter 11 långa månader är det dags för 05-kullen att starta sina res i SDF-SM.Stockholmslagen anlände redan onsdag kväll i Umeå där de också fick möjligheterna att finslipa på lite detaljer inför torsdagens första två drabbningar.

Västergötland först ut

I första matchen väntade Västergötland för båda lagen, Västergötland som varit lite på uppgång senaste två åren.

Första matchen i SDF-SM lever alltid sitt egna liv, det är mycket nervositet involverat men också en stor press. Stockholm ses alltid som favoriter och det är inte alltid det enklaste att axla eller hantera. Det skulle också visa sig spegla båda lagens första insatser.

Killarna inleder, snällt sagt, bedrövligt. Ingenting verkar fungera och det är rena rama svängdörrar i försvarsspelet. Västergötland lyckas gång på gång ta sig in bakom stockholms backar och när inspelen kommer från Västergötland, är det till en helt fri spelare i slotttet. Samtidigt skapar Stockholm ingenting framåt, det är soloräder rakt in i motståndare, framför get mål, onödiga bolltapp och väldigt svårt spel.

Efter första perioden så rycker Stockholm upp sig och spelar 2-2 resterande delen av matchen, men offensiven kommer inte riktigt igång och känslan i tredje perioden är att bara hålla ut till slutsignalen ljuder. Energin fanns inte riktigt där.

Smatidigt kanske det här är bra? De sensatste två turneringar har killarna varit fenomenala i gruppspelet för att sedan ha det väldigt tufft i slutspelet.

Så här säger Jesper Knutsson från Stockholm om första matchen:

  • Mot Västergötland får vi en riktigt tung start i matchen där vi släpper fyra bollar i första perioden och saknar det offensiva spelet. Men vi kommer mer och mer in i matchen där vi skapar flera målchanser vilket leder till 2-2 totalt på de andra två perioderna.

Tjejerna gjorde tvärtom mot killarna. Det fullständigt körde över Västergötland i första perioden där första kedjan med Anna Jonsson, Nike Bruna och Elicia Auinger så riktigt bra ut. Det var nog Stockholms bästa kedja genomgående i matchen. Men andra perioden händer något. Aggressiviteten och intensiteten försvinner och det gör att Västergötland kommer in i matchen. Dessutom tar Stockholm två väldigt illatajmade utvisningar som Västergötland utnyttjar. I underläge 3-4 inför tredje perioden får Västergötland inleda med ett powerplay som de gör mål på. Därefter förösker Stockholm starta om sig själva och höjer direkt intensiteten igen. Man stuvar om i kedjorna för att få en effekt, vilket det också blir, Stockholm pressar på men lyckas bara få in en reducering till 4-5. När Stockholm sedan plockar målvakten lyckas Västergötland avgöra i tom kasse och Stockholms första förlust på tjejsidan på , jag vet inte hur länge är ett faktum. Det kändes även här att premiärnerverna spelade ett spratt och det ingavs någon falsk trygghet i andra perioden.

Så här sa Linnea Castemo om insatsen mot Västergötland:

-Matchen mot Västergötland var i slutändan mest svajig och vi slutade spela vårt spel, vi började tappa inräkningen av spelare vilket syns tydligt i de målen vi släpper in.

Anna Jonsson blev Stockholms första målskytt

Måste match redan nu mot Dalarna

Efter att ha fått slicka såren efter den tunga inledningen var det Dalarna som stod på menyn för Stockholm. Dalarna har i flera år präglats av ett fysiskt spel och rakt anfallsspel. Lite så var det även i båda Stockholmslagens matcher.

Killarna inleder starkt direkt efter den tunga offensiva matchen, där matchens mest lysande stjärna, Jesper Knutsson, dunkar in 0-1 redan efter två minuter. Efter det målet tittar inte stockholm tillbaka utan är helt överlägsna i första perioden och gör även två mål till signerat Markus Kahilainen och Jesper Knutsson.

Andra perioden blir en lite mer ryckig historia med ett gäng utvisningar och avblåsningar vilket resulterar i att Dalarna inte ritkigt kommer in i tempo. Faktum är att Stockholms försvarsspel är avsevärt bättre och gör ett riktigt bra jobb med att styra bort Dalarna från skottlägen. Skotten efter två perioder är 2-13 till Stockholm, det säger en del.

I tredje varvar Dalarna upp och är mer spelförande, lyckas få in en reducering innan Stockholm stänger matchen i slutet. Tobias Andersson gör sitt andra mål i turneringen på en snygg passning av Sahel Aqtash innan Knutsson får göra sitt hattrick i tom bur.

Så här säger Jesper om matchen mot Dalarna:

Mot Dalarna var vi med från början och fick visa vad vi går för. Vi spelar bra innebandy och har en härlig energi från hela laget och våra supportrar bidrar starkt till en viktigt vinst som det bara är att bygga vidare på.

Tjejerna inledde på exakt samma sätt som mot Västergötland genom att totalt köra över Dalarna. Det tog bara tre minuter innan Nathalie Gustafsson klev in i SM på riktigt med en riktig kanon från höga slottet. Det finns egentligen inte så mycket att säga för Stockholm har kontroll på matchen från början till slut och det känns aldrig farligt när Dalarna har boll eller kommer till anfall. Aggressiviteten och intensiteten fanns där och är det något man kan anmärka på är att det är väldigt mycket som fastnar i första täck, vilket gör att anfallen kommer av sig. Men ett riktigt styrkebesked av Stockholm.

Så här säger Linnea Castemo om matchen mot Västergötland:

-Matchen mot Dalarna var det så som det alltid ska vara. Alla hade bra energi, pepp och framförallt bra sinnesnärvaro. En riktigt rolig match att spela och väl genomförd från början till slut.

Nathalie Gustafsson inledde SM föredömligt

Egna insasten och första dagen

På frågan om hur deras egna insatser har sett ut svarar först Knutsson sen Castemo så här:

Knutsson – Min egen insats började precis som resterande laget, lite segt, men gör väl ändå en okej insats mot Västergötland. Vi sätter försvarsspelet bra i vår kedja. Men jag lyckas växla upp mot Dalarna och smälla dit några sköna kassar och gör en riktigt bra match med matchens lirare som bonus.

Castemo- Jag tycker faktiskt hittills min insats har varit bra. Spelat mitt egna spel, peppat tjejerna och bara kört 100% hela vägen.

Linnea Castemo mot Dalarna

När första dagen ska summeras säger de så här:

Knutsson- Första dagarna har varit fina. Först en rolig bussresa med en kul FIFA turnering på bussen och skönt häng med lagen. Första dagen i Umeå var också ruggigt kul men självklart med lite blandade resultat. Men vi har en skön och rolig grupp och det kommer göra att vi tar oss långt. Det kommer några fina vinster imorgon!

Castemo- Dagen i början var lite seg, speciellt när vi torskade första matchen. Men nu när vi vann mot Dalarna är energin i laget tillbaka och nu blickar vi framåt, bara att köra!

Även supportrarna hade en trög start i första matcherna men kom igång ordentligt mot Dalarna, grym läktarinsats!

Så här säger sportchefen Alexander Veztman om dagen:

Kort sammanfattning av första dagen.

Härligt med SM igen som vi har väntat, vi visste på förhand att första matchen i gruppen ofta är den svåraste matchen pågrund av oss själva igentligen.
Vi visste också att Västergötland skulle vara svåra i både kill och tjej klassen.
Om vi börjar med Kill matchen så är våra skor kvar på bussen hela första perioden och vi gör dom mycket bättre än vad dom är.
Vi äter oss in i matchen under andra perioden och man börjar ser embryon som vi vill se.
I tredje fortsätter vi jobba hårt, men första periodens resultat förstör lite för mycket för oss och Västergötland vinner välförtjänt matchen med 6-2 tillslut.

Tjejernas match börjar vi överlägset och leder 1 när den är slut med 3-0.
Kanske blir vi lite för bekväma och vi slutar att vara självklara i det vi ska göra.
Västergötland får in ett par bollar och tar sedan ledningen med 4-3 inför sista perioden. .
I tredje är vi ordentligt på kopplade igen och bjuder upp till dans. Dock är det Västerbotten som gör 5-3. Vi kommer sedan ikapp igen och gör 4-5 men nämre än så kommer vi inte.
Dom vinner tillslut matchen med 4-6.

Vi fick slicka såren och fylla pp med extra mycket ENERGI.
För i SM hinner man inte tänka allt för mycket som är skönt i sig.

Båda lagen hade nu kniven mot strupen direkt mot Dalarna.
Men i båda dom matcherna är det inget snack. Killarna vinner med 6-1 och Tjejerna vinner 6-0.
Det skönaste är inte vinsterna tycker jag, det bästa är att vi visar hur självklara vi var.
Nu gick vi ut och ägde matcherna.

Spelarna fick glädjas under kvällen men direkt imorgon är det bara koppla på tävlings hjärnorna igen.Dagens bästa spelare var nog Stocksholms Publik den bar verkligen fram oss idag.
Så sjukt kul
⚡⚡⚡Inte alltid min bästa sida, att skriva så här. Så du får gärna fylla på så det flyter på bättre i text.

Energi ⚡⚡⚡

HOPPA STOCKHOLM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: