Säsongsummering Herrar Division 2

Första herrserie att summera blir division 2 serien som har varit en riktigt intressant serie att följa, med många härliga spelare och lag som kämpat på riktigt bra. Vi från bloggen tackar för en spännande säsong och på återseende inför den nästkommande!

SP = Slutplacering

SPLagnamnMitt tips
1Nacka Wallenstam IBK1
2Hässelby SK IBK2
3Åkersberga IBF8
4Väsby AIK5
5IBF Offensiv Lidingö6
6Jakobsbergs IBF9
7Ekerö IK3
8IS Bar Central Nytorget7
9Tungelsta IF4
10Sörskogens IF10
11Högalids IF11
12Fullersta IBK12


1. Nacka Wallenstam IBK

Nacka blev första lag att åtminstone införliva det jag trodde, man höll undan för Hässelby och har nu tagit det efterlängtade klivet upp till division 1! I Nacka hittar vi även poängkungen för divison 2 – nämligen Joachim Sjö, trots 5 matcher mindre spelare än tvåan och 4 matcher mindre spelade än trean i poängligan ligger han ändå före med en del poäng! Läskigt bra helt enkelt och kommer vara oerhört nyttig att ha med sig till division 1 spelet. Kan även Nacka nu locka över lite mer spetsspelare trots sin redan starka och breda trupp kan de bli farliga! Stannar Kevin Ahlholm t.ex. eller kliver han högre? Annars har vi Lucas Nordahl, Pontus Furevik, Markus Palokangas, kapten Westerdahl och Noaksson – ja ni hör ju, det finns en del saftigt att hämta här! Vi säger grattis Nacka och lycka till i fortsättningen.

2. Hässelby SK IBK
Ännu ett lag och förening som längtat tillbaka till division 1 och de får nu göra Nacka sällskap efter en fin säsong där man slutligen landade 5 poäng bakom ettan Nacka. Ett av seriens bästa försvar bådar gott inför framtiden. Starka poäng som vanligt från Joakim Renners klubba och även likaså Hakim Wafa, Joel Lindevall och Marcus Ackefelt. En del hemvändare som visat sig oerhört viktiga helt enkelt, hade även Nicklas Hedengran med på försäsongen men han valde som sist slutligen Järfälla och senare Täby som säkert vissa har koll på – inget som direkt störde Hawks från att nå division 1 ändå. Nu väntar ett större prov helt klart i div 1 och det blir intressant att se hur Hässelby tacklar det, vi säger grattis härifrån så länge åtminstone!

3. Åkersberga IBF
Tippade som 8 innan säsongen av mig och låg på en fjärdeplats vid uppehållet och fortsatte att leverera ordentligt. Ackers har lite rutin tidigare från division 1 spel tidigare, senast säsongen 2019/2020 men där man åkte ur lika fort dock – minns att jag själv stod en match för Tumba säsongen 2018/2019 och att Åkersberga var i riktigt fin form, vi får se om de kan plocka fram ännu mer nästa säsong – då kanske man dock får tampas med större rävarna i form av Rotebro och Järfälla. Starkt jobb tillslut ändå och stort med en tredjeplats och jag lyfter på hatten! Karl Tullsten, Fredrik Berg och Andreas Lagerblad i top 3 av interna poängligan!

4. Väsby AIK
Väsby startade starkt men landade slutligen på en fjärdeplats två poäng bakom Åkersberga. Som hyfsat väntat – Rasmus Ahlén-Bonér poängkung i Väsby och tvåa i den totala tätt följd av Oscar Knutsson!
Max Svensson blev annars en fin kugge i laget som det fysmonster han är och de yngre spelarna i Lucas Helle och Isak Ålenius visade god kapacitet för division 2 spel.
Ahlén-Bonér har lämnat för spel i Hässelby Hawks inför kommande säsong och viktigt blir väl att fylla det hålet med något, men att Väsby borde ha en bra grund att stå på är inga konstigheter. Stark säsong av Väsby trots allt!

5. IBF Offensiv Lidingö
Lidingö som kom lite smygande och gjorde sedan en grym avslutning och de visar på allvar att de vill vara med i toppen och kriga. André Lagerkvist bidrog med mycket och likaså Mikael Nyborg.
Hugo Högberg och Edvin Gantelius var inte sämre de heller och gjorde en del viktiga poäng.
Starke Johan Sjöö hann med att spela åtta matcher och göra 13 poäng på dessa. Hugo Oweling och Tim Sundström är annars spännande namn som lär ta ännu mer kliv nästa säsong om de stannar. Det kommer bli intressant att se hur långt Lidingö tar sig nästa säsong!

6. Jakobsbergs IBF
Det var tufft att tro att Jakan skulle ha mycket att säga till om denna säsong men de skärpte till sig och visade att de inte bör räknas bort och landade slutligen på en sjätteplats med ett hopp upp till femman Lidingö på sju poäng ovanför. Johan Rydberg brukar kunna snitta nånstans runt 20-25 poäng men hann med att göra 15 st denna säsong. Timmy Cleveborg tillsammans med Mattias Åberg var annars de heta i poängprotokollet, och även Jesper Löfbom! Jag har svårt att veta vart Jakobsberg kommer hålla sig nästa säsong nu när de även får tampas med norrortsklubbar så som i Rotebro och Järfälla som nykomlingar från division 1. Får man in ett par viktiga pjäser och kuggar i truppen kan det nog räcka till några placeringar till!

7. Ekerö IK
Ekerö som jag hade stort förtroende för inför säsongen men som blev lite platt fall tillslut och Ekerö kom inte alls upp i den kalibern jag förväntade mig. De undvek kval tillslut åtminstone och får fortsätta i denna roliga serie, om man bör vara oroliga inför nästa säsong? Mja kanske, de har rutin av denna serie men de nya lagen är absolut inga man bara skuffar undan som lagen underifrån t.ex. i Hawks från Västerort och Nacka från Snake City. Har ett ungt lovande namn i en som Jesper Knutsson och Lukas Hallinder lär nog fortsatt göra mycket poäng nästa säsong och Marcus Nyman om de blir kvar dvs.

8. IS Bar Central Nytorget
Nytorget som också var ett av lagen som slutligen lyckades undvika kvalspelet – de hade lovat mig att hamna före Tungelsta och det införlivade de tillslut, skönt för deras del annars hade man nog hamnat i kvalet. Man hade dock 6 poäng ner till Tungelsta och kände sig nog aldrig oroliga. Gjorde klart med en riktigt duktig spelare i Hannes Blomkvist runt slutet på januari som även nu förlängt och ska spela i laget kommande säsong också. Visst finns det mer att hämta i BC Nytorget, vi får se om de får ut maximalt av spelet och truppen nästa säsong.

9. Tungelsta IF
Tillsammans med Ekerö en av besvikelserna denna säsong, men jag hade för höga tankar om Tungelsta helt klart. Efter att Robin Fallsten bytt från innebandy till thaiboxning tappade man en hel del poäng – William Lindahl fick ta poängliga segern internt följd av playmakern Calle Eriksson.
Jakob Mårth gjorde starka poäng från sin backplats men ryktas nu kanske återvända till en av sina förra klubbar Farsta IBK, vi får se vart han hamnar slutligen. Albin Nyman och Filip Eriksson brukar vara starkare poängspelare men verkar gått trögt denna säsongen. Kapten Jesper Andersson håller oftast ihop laget väldigt bra också.
Tungelsta hamnade då i kvalspelet som innehöll dem samt Sörskogen, Vaxholm och Skogås/Trångsund, där vann Tungelsta en viktig batalj mot Skogås och sedan Sörskogen och spelade lika med Vaxholm. Där visade man alltså styrka och blev kvar i division 2, vi får se hur framtiden blir nästa säsong för Tungelsta Carrots.

10. Sörskogens IF
I botten satt mina tippningar korrekt åtminstone och nog hade det kanske varit konstigt annars. Sörskogen har många fina spelare individuellt många gånger men troligtvis tuffare att orka med resten av lagen i serien i 3×20 minuter. Christoffer Vidlund som alltid het på gröten och Johannes Reinsson fortsätter leverera poäng och nog lär det inte bli mindre nästa säsong. Behåller ”Söris” som jag brukar kalla de för alla sina spelare så bör de kunna ha många heta kandidater som kan leverera bra mycket poäng. Vem vill inte se en batalj mellan Hammarbyhöjden och Sörskogen då t.ex.? James Fowler kom och spelade mot slutet av säsongen och gjorde det godkänt, har även ett tungt vapen i Charlie Hellström som har rutin från Allsvenskan med Hagunda men som endast spela några matcher.
Gick på pumpen i kvalet och höll sig inte kvar och får visa upp sig i fina division 3 nästa säsong.

11. Högalids IF
Hamnade slutligen två poäng bakom Sörskogen och nog var det lite väntat att de inte skulle mäkta med division 2 denna gången åtminstone. Daniel Stigemalm smackade ändå på fina 31 poäng, Olof Molin kom därefter och även Markus Falk på 19 respektive 17 poäng. Högalid gjorde ett par fina matcher under säsongen ändå som de säkert kan ta med sig ner i 3an.

12. Fullersta IBK
Endast en poäng på hela seriespelet siar om att division 2 är en annan typ av innebandy för Fullersta i detta skede laget är i åtminstone. I den andra omgången tog de sin enda poäng mot Högalid på bortaplan när matchen slutade 7-7. Mikael Bardun, Patrik Wretfalk och Christer Låås levererade bäst framåt åtminstone i laget, men nu får detta gäng ta och tampas återigen med lagen i division 3 där man får ta nya tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: