Semifinal Bäst i Stan HJ-19, Huddinge IBS vs Väsby AIK.

Direkt efter Åkersberga-Farsta har vi ännu en rolig match att vänta som startar 12:00. Denna drabbning kommer att dömas utav Johan Larsson och Sebastian Öhman.
Första laget på pappret Huddinge IBS har tagit sig till semifinal genom att först besegra Tullinge med 4-6 samt Täby med 3-6, där vinsten mot Täby såklart imponerar mer än resultatet mot Tullinge.
I Huddinge finner vi t.ex. en spelare som Daniel Fritz som var oerhört het i playoff 2 mot Farsta samt även Carl Brorsson – HIBS kan även nyttja Alexander Lennström född 2002 och lär bli en bra pusselbit in i lagbygget. Förövrigt gör Per Sundgren det bra hittills i Bäst i Stan samt även Oliver Ryrström, och de har fler spelare i laget som gärna visar upp sig – Theodor Svensson, Hugo Grass, Peter Rosendal för att nämna några. Huddinge som tog sig till innebandyfesten genom att slå Farsta i PO2 ser ruggigt farliga ut och de lär inte slappna av här i denna semifinalen heller.

Väsby AIK har tagit sig till semifinal genom att spela två par tighta matcher i först en 2-3 vinst mot Rosersberg/Arlanda samt sedan en 3-2 vinst i förlängning mot ett stukat Salems IF. Allt som oftast är Lucas Helle och Ville Lorendal där och gör sina viktiga poäng och mål men de finns inte med i laguppställningen här, samt så spelade de inte mot Farsta i HJ1 här senast i avslutningen där dock Väsby gjorde en okej match som slutade 4-4. Ibland kan det absolut vara positivt att ta bort att bara vissa ska göra det i ett lag och få hela gruppen att leverera tillsammans men mot ett Huddinge IBS som är ruskigt starka kan det bli tungt.
Högst troligen står Jacob Sonnerby-Widén och han kommer få kämpa hårt i kassen, kapten Adam Rehn med sitt manskap får göra allt de kan i sin makt för att stänga ner Huddinges starka offensiv. Erik Hagman, Lucas Berggren, Isak Ålenius och William Holmgren brukar alltid kunna stänka dit någon balja!

Utan Ville Lorendal samt Lucas Helle tror jag ändå totalt sett att Väsby kommer få det tufft, de lär kämpa otroligt hårt trots det men man går miste om mycket spelskicklighet samt poäng trots att de kanske inte alltid har hittat rätt i BIS. Huddinge IBS är starka över hela banan och det borde räcka gott och väl till att vinna med några bollar egentligen. Kan Väsby få in ett par tidiga bollar och försvara det ordentligt så kanske det kan sätta lite nerver i Huddinge men det återstår att se, Huddinge har också ett lag med spelare som oftast har spelat såna här typer av matcher och borde kunna hantera det.
Går det som jag förutspått egentligen och Huddinge spelar som de brukar kanske vi kan se en 9-3 vinst här eller att Huddinge kliver upp på tvåsiffrigt.

Som alltid, lycka till båda lagen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: