Semifinal Bäst i Stan HJ-19, Åkersberga IBF vs Farsta IBK.

Platsen är Tyresöhallen och det börjar dra ihop sig för vilka som skall spela final i Bäst i Stan HJ-19.
Klockan 10:00 startar den första semifinalen som går mellan dessa lag och kommer att dömas utav Hampus Viking och Simon Holm Schlemowitz.
På ena sidan står Åkersberga som tagit sig hit genom att först besegra Djurgården och sedan Ekerö med 7-5 respektive 4-5. Ni som hängt med ett tag vet vilka som oftast brukar befinna sig som poängspelarna inom Ackers – som alltid så måste Albin Engström hanteras ordentligt av Farstaförsvaret annars kan det trilla in en del bollar om han får spela ostört men han är även duktig att skydda boll i pressade situationer, samt även en farlig pjäs i t.ex. Edwin Klöfver.
Dessa två lag hamnade även i samma grupp för innebandyfesten och kommer ha flera bataljer framöver, där lär Farsta få fortsatt bekanta sig med Hugo Stehn-Vestman, Hugo Hulstved, Tim Ytterström, Marcus Hellman och även målvakten Hugo Persson som lär göra det tufft för Farsta imorgon.

Tittar vi på Farsta tog man sig till semifinal genom att första besegra Rotebro borta med 3-6 och sedan en vinst i Sjöstadshallen mot Tyresö Trollbäcken med 4-10 då Kim Guilotte som visar sig vara en riktig kanonvärvning – gjorde en riktigt bra match, trots såklart att TTIBK hade en hel del spelare borta på skidsemester under kvartsfinalen. Som alltid bör kapten Max Danilda göra bra ifrån sig, vi får se om han fortsätter spela med Kim Guilotte och högst troligt enligt starka rykten att William Severin går in på forwardsplats tillsammans med de. Fredrik Hjelm fortsätter även hänga med på resan och kan mycket möjligt hamna på en backplats där han behöver ta hand om Albin Engström. Gustav Svensson har spelat upp sig rejält under playoffmatcherna innan man blev klara för festen och har gjort minst ett viktigt mål i de flesta matcherna och ”Ackers” får nog se upp där återigen.

Sett till helhet har Farsta gjort en starkare säsong totalt sett i de flesta serier men Åkersberga har levererat när det väl gäller och spetsen i Ackers och när de får ett flow i spelet är svårt att störa men jag tror att Farsta borde klara av det, dels med bredden i truppen och även spetsen man har på många positioner.
Som jag alltid nämner är slutspel ett slutspel och det kommer bli högst troligt en tight match där lagen behöver vara vakna ordentligt i 3×20 minuter. En del efterfrågar resultat och det är oftast omöjligt, även om jag brukar vara i närheten – så slår jag till med en Farsta vinst med 6-4.

Vi önskar båda lagen lycka till och vi hörs imorgon igen runt klockan 10:00 då när denna matchen tekas igång släpps artikeln inför Huddinge IBS vs Väsby AIK.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: