Säsongsummering Juniorallsvenskan Herr Grupp E

Då ska vi även ta oss en titt på JAS Grupp E som bestod utav 8 lag då Ekerö lämnat innan serien drog igång och Nynäshamn hoppat av några matcher in i serien. Märk väl att denna artikel skrevs innan playoff matcherna och en summering för playoff matcherna lär komma ut senare.

NP = Nuvarande placering
SM = Spelade matcher
V = Vinster – O = Oavgjorda – F = Förluster
GM-IM = Gjorda mål, Insläppta mål samt +/-
P = Poäng

NPLagnamnSMVOFGM-IM+/-PInget förhandstips
1Farsta IBK141211118-477137
2Huddinge IBS14112193-355835
3Djurgårdens IF IBS141004103-574630
4Tyresö Trollbäcken IBK1481560-421825
5Vendelsö IK1450960-90-3015
6Nacka IBK1450940-75-3515
7FBI Tullinge14201243-111-686
8Värmdö IF/Ingarö IF14101340-100-6031. Farsta IBK
Farsta knep slutligen förstaplatsen framför de troligtvis tuffaste motståndarna i Huddinge IBS. En bra säsong genomfördes med stabila insatser från många av spelarna. Tappade som nämnt tidigare Jack Finnson och Daniel Fritz men kunde trots det göra en godkänd säsong med andra viktiga 03or i laget, där annars mycket av laget består av spelare födda 2004. William Forsman Eklund gick på en dubbel till Salems IF där han stannade kvar efter perioden passerat där han var tvungen att ta ett beslut vart han skulle spela resten av säsongen och valet föll på Salems IF där han fick vara med och tävla mot AIK om en plats på vägen mot SSL. Stabila insatser av Leopold Westberg i målet, Max Lundqvist har slitit på bra och kapten Max Danilda har styrt det bra. Leon Ljungfeldt är gudomlig många gånger på backen, och slutligen värvades även Kim Guilotte in som direkt visat vad han går för. Nu väntar Tyresö Trollbäcken i playoff 1, något som man bör kunna vara förberedda på och vinna.

2. Huddinge IBS
Snackades upp inför säsongen som stjärnlaget med spelare som Viktor Berg, Carl Brorsson, Daniel Fritz, Christian Holmlund och Sebastian Svensson i målet bland annat. De har gjort det mycket bra stundtals och de tuffaste bataljerna har ju såklart varit mot antagonisterna i Farsta IBK. Fortsätter vi prata duktiga spelare så kan vi inte undvika att nämna Theodor Svensson och Peter Rosendal återigen som gjort det bra, samt även Hugo Grass och Max Fjärdsjö. Det finns mycket att hämta i ett lag som Huddinge och jag tror de nånstans på vägen kommer hitta styrkan i sig – nu slutar man tvåa och ska få ta sig ann Djurgårdens IF som jag tror man löser hyfsat enkelt i slutändan ändå. Vinst i den matchen så blir det troligtvis en återigen tuff match mot Farsta IBK om platsen till innebandyfesten.

3. Djurgårdens IF IBS
Laget med den vassa offensiven helt klart med något svajigare defensiv vissa gånger. Gjort det stundtals mycket bra och fina matcher och fått ihop laget på ett bra sätt. I topp i poängligan hittar vi Justus Welander följd av Rasmus Thorberg och Isak Jellby von Zeipel. Några spelare blir för gamla för JAS nu och intressant blir hur Djurgården väljer att formera laget nästa säsong. Stannar t.ex. Emil Thorberg kvar född 2007 och duktig yngre bror till Rasmus kan det bli intressant och de kan locka några spelare till sig så kan man ha ett lag på banan. I och med tredjeplatsen väntar nu Huddinge IBS och det blir en tuff nöt att knäcka för DIF.

4. Tyresö Trollbäcken IBK
TTIBK låg på en andraplats vid det lilla ”uppehållet” och gick sedan lite tyngre och man placerade sig slutligen på en fjärdeplats. TTIBK spelade en frejdig och snabb innebandy där det oftast var roliga matcher att titta på och framåt var Elias Carlén grym tillsammans med spelare som Jonathan Viklund och Olle Lindström i poängprotokollet. Bra starkt slit av målvakt Elliot Helin Boucher, och Jack Finnson gav nog en hyfsad trygghet på backen även om han nog inte hade gjort bort sig som center i en bra 2-1-2 uppställning. Det finns lite yngre förmågor i TTIBK at bygga på inför nästa säsong men frågan är om det blir lika slagkraftigt som detta, tiden får utvisa och TTIBK är oftast en stabil förening som har en bra grund att stå på. Tuff match väntar i playoff 1 mot Farsta IBK i Farstahallen 1.

5. Vendelsö IK
Hit men inte längre kan man summera det, det var två skilda världar i denna serie så småningom där vi hade en klar övre halva och en nedre. I den nedre var Vendelsö bäst så småningom med målskillnad före ett starkt kämpande Nacka flåsande i nacken. Spelare som Lucas Ribbestad gjorde det godkänt och hade bra stöttning av Viktor Magnusson och Colin Fors.
Isac Waltin, Linus Ocken-Ek och Melker Wiss har gjort det okej också men likaså Vilmer Carling och Daniel Alvin. Många av dessa spelare kan vara med även nästa säsong och nog har Vendelsö skaffat sig lite rutin då, finns en del spelskickliga killar också – vi får se vart det lider nästa säsong om de kan utmana högre upp!

6. Nacka IBK
Nacka från Snake City ute i Ormingehallen har valt att avböja spel i JAS tills man kände sig hyfsat redo för att ha något att bygga på, moget tänk från en bra förening. Hade väl en godkänd andra halva av säsongen helt klart där man spelade upp sig lite. Finns en del födda 2004 i laget som nu fått sig bra rutin och koll på vad som krävs i JAS och bör kunna tuffa till sig lite tills nästa säsongs upplaga av JAS där denna grupp kanske blir lite mer jämn som det känns på förhand än detta år åtminstone. Hampus Waldna, Leo Örtnäs Kinnunen och Filip Åkerblom/Schelin gjort det ”starkast” poängmässigt framåt men kollektivet är nog viktigt att lyfta i Nacka.

7. FBI Tullinge
Tullinge har haft en tuff säsong och varit slagpåse tillsammans med Värmdö/Ingarö IF, frågan är då om det var en säsong som många väljer att göra en ”se och lära säsong”. Kan vara på både gott och ont och kanske inte alltid är roligt för spelarna att ställa upp för att veta att man går in och förlorar, men väl kämpat av Tullinge tillslut ändå för att man stannade kvar och försökte åtminstone. I poängtoppen hittar vi Oskar Lindström, Filip Svensson och Albin Sandström där de två förstnämnda kan spela vidare nästa säsong men Sandström blir för gammal för JAS. Fredrik Andersson blir även han för gammal men kan bygga vidare med Tomas Richtnér och Kid Låås för exempel.

8. Värmdö IF/Ingarö IF
Sammanslagningen ute från Ö-arna visar sig inte lika dominanta båda klubbarna varit tidigare i att få fram skickliga spelare men det finns lite yngre som kommer upp i båda föreningarna och hur man väljer att ställa upp nästa säsong kan bli intressant att se, som sagt kanske serien blir lite mer jämn nästa säsong med några lag som kanske sticker ut i toppen men förhoppningsvis för dessa eller detta lag så kanske man kan kliva några eller någon placering i sådana fall – gäller att hålla kvar de spelarna man kan. I skrivande stund så verkar det som att Värmdö IF blir laget som kommer ställa upp nästa säsong då man värvat över Max Telo, Malte Gustafsson och Casper Hedberg från Ingarös 05 lag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: