Säsongssummering Juniorallsvenskan Herr Grupp D

Då har det blivit dags att kika på hur tabellen slutligen slutade och vilka lag som tog sig till playoff. Grupp D med totalt nio lag kommer här att synas av. Märk väl att denna artikel skrevs innan playoff matcherna och en summering för playoff matcherna lär komma ut senare.


NP = Nuvarande placering
SM = Spelade matcher
V = Vinster – O = Oavgjorda – F = Förluster
GM-IM = Gjorda mål, Insläppta mål samt +/-
P = Poäng

NPLagnamnSMVOFGM-IM+/-PInget förhandstips
1Täby FC16111479-572234
2Åkersberga IBF16961107-763133
3Väsby AIK1682696-781826
4Rosersberg Arlanda IBK1682688-751326
5Bele Barkarby IF IBF16727100-891123
6AIK IBF1664689-86322
7Hässelby SK IBK1671877-82-522
8Rotebro IS IBK16421069-110-4114
9Järfälla IBK16121349-101-5251. Täby FC
Täby försvarade sin förstaplats och höll undan för jagande Åkersberga. De var långt ifrån det målgladaste laget men hade bäst försvar av alla sett till plus/minus statistiken. David Johansson blev lite som väntat tillslut lagets poängkung följd av Pontus Julin och Anton Berglund. Vann viktiga matchen mot Åkersberga i omgång 12 men förlorade även dock mot kommande lag i playoff Rosersberg Arlanda, här får man se upp men det kanske vi får återkomma till när det är dags. Stark säsong hittills av Täby helt klart, nu väntar de ännu viktigare matcherna och med tidigare resultat där man visat på styrka i att kunna avgöra matcherna med uddamålet, är något de lär behöva ha med sig i playoff.


2. Åkersberga IBF
Laget som gillar att spela oavgjort helt klart med sex stycken sådana totalt när tabellen summeras. Slutade en poäng bakom seriesegrarna Täby och hade man vunnit några av de matcherna som stod och vägde hade man nog chockat ännu mer och tagit förstaplatsen. ”Ackers” är annars laget som visar hur man gör mål på bästa sätt då de sprättat in 107 stycken och hamnade även på bäst plus/minus.
Som nämnt tidigare är Albin Engström starkt bidragande då han slutade på en tredjeplats i poängligan med 46 poäng fördelat på 18 mål och 28 assist.
Hugo Hultsved och Marcus Hellman fortsatte att bidra de med och spelare som Tim Ytterström och Hugo Stehn-Vestman samt Jacob Jensen har gjort det bra många gånger. Nu stundar Väsby AIK i playoff som blir nästa lag att summera.

3. Väsby AIK
Låg på en femteplats vid halvtidsgenomgången och det såg långt ifrån jätteljust för Väsby men som lyckades ta sig i kragen och lösa en tredjeplats med målskillnad som skiljde de och RA19(Rosersberg Arlanda) åt. Lucas Helle helt klart en lysande stjärna i säsongens Väsby som belönades med spel i AIK i Allsvenskan Norra där han även hann med att göra två mål. Lagkamraten Ville Lorendal hamnade en poäng bakom Helle totalt sätt i poängligan och även han belönades med att få Salem intresserade där det dock inte hann bli några poäng. Förövrigt så har även självklart William Holmgren och Isak Ålenius samt Adam Rehn gjort det bra. Bra löst av Väsby att fixa playoff plats tillslut, men vi får se hur långt den resan räcker mot ett starkt Ackers som väntar.

4. Rosersberg Arlanda IBK
Högst troligen en av gruppens största skrällar som gjorde starkast avslutning av samtliga lag ändå och kniper fjärdeplatsen före topptippade Bele Barkarby. Fem mål är det som skiljer RA19 och Väsby åt, annars kunde man chockat ännu mer med en tredjeplats helt klart. Ett oerhört starkt kollektiv där William Enquist, Markus Lundhagen och Axel Rosendahl levererade en del poäng. För RA19 nu stundar playoff mot seriesegrarna Täby, det jobbiga för Täbys del dock är att Rosersberg Arlanda vann båda sina matcher mot dem i seriespelet, psykologiskt övertag och ett bra go här i slutet på serien kanske kan få Täby att skaka? Intressant blir det än hur som haver och starkt jobb av RA19 som tog sig till playoff.

5. Bele Barkarby IF IBF
Här pratar vi skräll i den negativa bemärkelsen dock då många trodde ”Bele” skulle slåss om förstaplatsen. Trots Jesper Hillborg på en andraplats i poängligan för serien med 48 poäng (20+28) och Douglas Wetterstrand på en femteplats med 38 poäng (23+15) räckte det inte längre än hit och det lär ha tagit hårt på Bele som hade långt ifrån ett fungerande försvar trots att man gjorde flest mål framåt efter Åkersberga. Vi får se hur nästa säsong istället kommer gå för Bele, där man tappar poängkungen Jesper Hillborg som blir för gammal för JAS t.ex. – viktigt blir att behålla resten av truppen och bygga på den, med tiden lär vi får se hur lagbygget formas inför nästa säsong.

6. AIK IBF
Allmänna Idrottsklubben IBF hade vid halvtidsgenomgången 11 poäng och här hann de med att ta 11 till och hamnade slutligen på 22 poäng inspelade. Får se det som en godkänd säsong med ett stort utropstecken i Alexander Måhlberg född 2005 som vann poängligan för hela grupp D med 51 poäng fördelade på 33 mål och 18 assist på 16 matcher. Godkänd säsong av AIK och lär troligtvis kunna utmana lite mer nästa säsong om alla stannar och nu när herrlaget tog klivet upp till SSL är AIK en ännu mer attraktivare klubb att söka sig till för juniorer som har stora drömmar om SSL.
Nog för att Måhlberg kanske var en liten klass för sig men i det stora hela gjorde AIK det som kollektiv bra många gånger.

7. Hässelby SK IBK
Hawks som låg bra till runt halvtid genom säsongen fick se sig passerade av både Väsby och RA19 slutligen, samt även AIK fick man hamna bakom på grund av målskillnad – första halvan av säsongen får ses som klart godkänt sett till truppen man mönstrar. Både negativt och positivt såklart för Hässelby så försvinner tre spelare till RIG Umeå inför nästa säsong, dessa herrar heter Benjamin O’Loghlen, David Johannesson samt Lowe Jellnor. Hässelby har i grund och botten något stabilt att bygga på ändå och vi får se hur de tar sig an nästa säsong och hur stort tappet blir efter dessa herrar – man tappar även Oliver Kimland som blir för gammal för juniorallsvenskan.

8. Rotebro IS IBK
Skrapade ihop 9 poäng på andra halvan ”uppehållet” och det såg tungt ut såklart länge för Rotebro. Spelare som Ponnert, Forslund och Hjärner blir för gamla för JAS och man tappar en del poäng där. Underifrån vet jag inte vad ”Rotan” har att bygga på direkt men det lär visa sig om de anmäler sig till JAS igen för att vara med och utmana. Rotebro som klubb har varit med länge och bör kunna kämpa sig tillbaka på något sätt så småningom. Tungt även dock för herrlaget som åkte ur division 1 Östra Svealand, blir tuffare att locka till sig fler spelare i norrort också.

9. Järfälla IBK
Järfälla har haft det tungt i år, även Järfällas herrar hängde med Rotebro och åkte ur divsion 1 Östra Svealand. Vi får se hur föreningen repar sig men Spiders här även de varit med och kanske hittar någon väg att studsa tillbaka på. Järfälla mönstrade dock ett hyfsat ungt lag och bör kunna ses med lite bättre möjligheter nästa säsong om man medverkar. Går troligtvis att bygga något runt Fredrik Hartzell, Vincent Sjöö, Jacob Gustafsson och Ludvig Finnhammar om de stannar kvar i laget.


Vi tackar alla lag för en spännande säsong, den har varit rolig att följa!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: