BIS DJ19 kvartsfinaler Värmdö – Hässelby

Det börjar röra sig mot kvartsfinaler för damjuniorerna i BIS, vad passar då bättre än att ge er ett hett tips kring hur det kommer gå? Hör finns tydliga favoriter och ett möte som på förhand är rykande hett.

Värmdö tar emot örnarna från Hässelby och en klurig kvartsfinal. Hawks stod för den stora skrällen i åttondelsfinalen när de oväntat slog ut Bele Barkarby efter straffar. Hässelby gjorde en otroligt stark tredje period och i straffläggningen var det endast Emma Stiegler och Alva Törnroos som lyckades göra mål. Hässelby i stort har imponerat, både i BIS och JAS. De har flera gånger bevisat att de både kan stänga matcher och gå på offensiven när de behövs.

Värmdö vann sin åttondel när Vendelsö lämnade WO. Med det sagt måste ändå Värmdö gälla som favoriter här. Med den spetsen de har ska Hässelby, på pappret, inte vinna detta. Men Värmdö har haft få spelare och deras spetsar spelar både JAS, DJ, Damettan och SSL. Hur mycket orkar de? Jag tror inte det finns risk för underskattning, men det här är en klurig uppgift.

Det vore tjänstefel av mig att inte rekommendera er att hålla koll på Alva Törnroos i Hässelby. Född 06 men spelar med en sån självklarhet.

I Värmdö måste Kajsa Garpenbeck nämnas som är Stockholms bästa juniorback. Ständigt offensivt hot och stark i defensiven. Bildar emellanåt backpar med Lisa Carlsson i Täbys SSL lag.

Kommentarer:

Ida Mattsson – Värmdö IF

”Vi ser fram emot att få spela en ”vinna eller försvinna match” på söndag. Vi har två vinster av två möjliga mot Hässelby den här säsongen (i JAS och D1) och kommer till match med en stor tro på oss själva. Hässelby är ett skickligt lag men kommer vi upp på nivå så tror jag vi har stora möjligheter att ta oss vidare till semifinal.”

Julia Rönnberg -Hässelby SK


” Värmdö är ett starkt lag med många duktiga innebandyspelare så det blir en tuff match. Men oavsett motstånd satsar vi på vinst och efter en riktigt stark insats mot Bele tror jag att vi definitivt har chanser att ta hem det. Det kommer dock krävas vilja och samspel från laget vilket jag tycker är några av våra många styrkor.
Vi ser framemot en kul match med bra innebandy!”

Tips: Jag är tråkig och säger 5-2 till Värmdö, men skrälltipset är ändå lite spännande här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: