Halvtidsgenomgång Juniorallsvenskan Herr Grupp D

Vi hann dessvärre inte ge er någon tippning inför juniorallsvenskans start men tänkte här försöka gå igenom lite snabbt hur det sett ut hittills i grupp D. Vallentuna drog sig tyvärr ur och slutligen hamnade gruppen på nio lag totalt.

NP = Nuvarande placering
SM = Spelade matcher
V = Vinster – O = Oavgjorda – F = Förluster
GM-IM = Gjorda mål, Insläppta mål samt +/-
P = Poäng

NPLagnamnSMVOFGM-IM+/-PInget förhandstips
1Täby FC1071255-391622
2Åkersberga IBF1055070-492120
3Bele Barkarby IF IBF1051458-51716
4Hässelby SK IBK1051451-50116
5Väsby AIK942351-42914
6Rosersberg Arlanda IBK941451-411013
7AIK IBF1032557-58-111
8Rotebro IS IBK812524-54-305
9Järfälla IBK1011822-55-3341. Täby FC
Att Täby skulle tillhöra top 4 var rätt så självklart men att de skulle ligga först när halva serien har spelats kanske vissa höjer ögonbrynen för. De har inte direkt dominerat några matcher utan de flesta har vunnits med uddamålet och visst visar det på stark karaktär och en mentalitet som kan trygga dem i många matcher framöver, vinsterna över Bele Barkarby med 6-5 och 5-6 är ack så viktiga. Ingen sticker direkt ut i poängmässigt men i topp hittar vi självfallet Pontus Julin och David Johansson, tätt följda av Fredrik Granstedt och Anton Berglund.

Fortsättningen: Det finns mer att hämta i spelare som t.ex. William Wettervik och Jonathan Spåls, vi får se hur pass bra dessa spelare kommer igång. Kan Täby fortsätta vara ett starkt kollektiv och vinna de tajta matcherna så kommer man fortsätta ha häng runt förstaplatsen, tuffast just nu att se upp för är ”Ackers”.
Nästa match ser ut at bli den 13 januari mot Rotebro borta.

2. Åkersberga IBF
Är man imponerade utav Täby hittills måste man absolut vara detsamma över Åkersberga, inte en enda förlorad match ännu i serien vilket talar för en riktigt bra säsong där man inte viker ner sig men kanske har svårt att avgöra de viktiga matcherna. De placerar sig ändock på en fin andraplats – med 70 gjorda mål visar de att man är ett utav seriens vassaste offensiva lag, starkt bidragande faktor till det – Albin Engström.

Fortsättningen: Bakom Albin har vi Hugo Hultsved och Marcus Hellman som också bidrar. Viktigt för Ackers kan bli att lyckas hitta en nyckel att avgöra matcherna som står och väger för att slippa ett lika resultat. Inget snack om saken att de placerar sig inom topp 4, frågan är bara vart tillslut, känslan bör vara god åtminstone inom Åkersberga. Nästa match ser ut att vara den 14 januari hemma mot Hässelby.

3. Bele Barkarby IF IBF
Ett av de stora starka lagen i gruppen som nog många förväntade sig att ligga på förstaplatsen, med spelare som Jesper Hillborg och Douglas Wetterstrand får man mycket poäng – de båda placerar sig på top 5 i totala poängligan för gruppen. De har haft svårt att vinna de tuffa matcherna mot Täby som dessvärre kostat dem poäng och visst man har nog släppt in lite för många mål än vad man själva vill förmodar jag.

Fortsättningen: Såklart det handlar om att vinna matcher trots allt, men man behöver också jobba på detaljer i spelet för ett troligtvis stundande playoff, för topp 4 är vi nog överens om att Bele bör hamna inom. Viktigt kommer vara att herr Hillborg och Wetterstrand spelar, men det finns såklart ett bra kollektiv bakom dessa herrar också och Bele spelar i grund och botten oftast en bra innebandy. De kan börja ta tag i taktpinnen redan 12 januari borta mot AIK.

4. Hässelby SK IBK
Visst Väsby har en match mindre spelad, den ser ut att vara planerad mot Rotebro och troligtvis kanske Väsby hade placerat sig förbi Hässelby då men ”Hawks” har onekligen gjort det väldigt bra trots detta och visar att man inte ska räkna bort dem – de har även vunnit sin bortamatch mot Väsby förövrigt.
Benjamin O’Loghlen född 2006 om jag inte missminner mig är riktigt bra och leder den interna poängligan. De spelade även lika mot AIK med 6-6 senaste matchen där AIK hade plockat med sig Emil Mattsson och Kim Guilotte vilket tyder än mer på att Hässelby besitter några växlar till.

Fortsättningen: Utmanar de flesta lagen och visar att man vill stå upp bra, Benjamin gör det bra såklart och får uppbackning av Oliver Kimland och Hjalmar Gröndahl bland annat. Kniper man några fler tre poängare och vinner i sista omgången mot Väsby kanske man kan placera sig på en fjärdeplats, återstår att se när serien är över. Nästa match blir mot Järfälla hemma ikväll den 10 januari.

5. Väsby AIK
Har ett par riktigt vassa poängspelare i Lucas Helle och Ville Lorendal, även spelare som Isak Ålenius och William Holmgren är inte fy skam heller. Har som de flesta andra lagen också spelat tajta matcher där förlusten mot Hässelby kanske var den som sved mest för tabellplaceringen.

Fortsättningen: Är ett utav de bättre lagen defensivt och har i grund och botten ett bra lag. Kommer självklart utmana ordentligt om fjärdeplatsen och man lär nog verkligen vilja putta ner Hässelby från den platsen, frågan är om man kan nå ännu högre? Nästa match väntar 12 januari mot RA19 på bortaplan.

6. Rosersberg Arlanda IBK
Har väl gjort det godkänt såhär långt, även om man säkert själva vill ha ut mer. Tungt är att Jonas Rosén endast spelat en match och verkar ha fullt fokus på allsvenskt spel med AIK, utöver det så har William Enquist, Markus Lundhagen, Viktor Forsberg och Fridolf Lagerholm gjort det bra poängmässigt. Hade en tuff förlust i ”Bäst i Stan” senast mot Väsby med 2-3, vilket visar på att RA19 inte är att räkna bort ändå även om det är utanför denna serie.

Fortsättningen: Trots bra spel emellanåt så tror jag tyvärr inte man kliver högre än möjligtvis femteplatsen. Väsby och Hässelby får ändå se upp för att RA19 kommer jaga! Som nämnt ovan tidigare tar man emot Väsby den 12 januari, får se hur pass man kan börja jaga redan då i tabellen!

7. AIK IBF
Det har nog inte undgått de som följer JAS att det finns en kille som gör skäl för sitt namn, Alexander Måhlberg gör verkligen mål. Med 36 poäng fördelat på 24 mål och 12 assister leder han just nu poängligan i grupp D. Ska vi däremot prata om tabellplaceringen för AIK är den kanske inte lika rolig och klart man förväntar sig att laget ska ligga lite högre upp när man har dessa poäng framåt, dessvärre är det tungt bakåt då de släppt in mest mål i hela grupp D – Rotebro har dock två matcher mindre spelade som ni nog kan se i tabellen.

Fortsättningen: Jakob Jonsson är killen bakom Alexander som gör en del poäng och klart är väl att AIK hade varit ett helt annat lag med trion Kim Guilotte, Anton Österlund och Emil Mattsson. Nu är dock verkligheten något annat och man kämpar på utan dessa och erfarenheten får bli det AIK får ta med sig, de lär alltså sluta någonstans runt denna placering i slutändan. Kan man behålla Måhlberg till nästa säsong är mycket vunnet och AIK kanske blir intressant att titta ännu närmare på nästa säsongs JAS? Nästa match som väntar är 12 januari mot topptippade Bele Barkarby.

8. Rotebro IS IBK
Som nämnt tidigare hann vi inte med något tips inför men trots detta hade vi nog lagt Rotebro här någonstans utan att vara elaka. Tungt framåt och även bakåt på planen men spelare som Anton Ponnert och Isak Forslund kämpar tappert tillsammans med sina lagkamrater. Har vunnit över Bele Barkarby i november med 4-1, vad man än gjorde i den matchen kanske man kan ta med sig till fortsättningen.

Fortsättningen: Trots vinsten över Bele i november har man gjort det halvbra, lyckades spela lika mot Åkersberga på hemmaplan också i november, det visar ändå att det finns något som gör att man kan plocka poäng, däremot ser jag inte Rotebro kliva högre än såhär. Nästa match ser ut att vänta mot Täby på hemmaplan den 13 januari om man nu blivit av med covid-19 i truppen som de fick senarelägga matchen mot Farsta i slutspelet i ”Bäst i Stan” för t.ex.

9. Järfälla IBK

Var ett av lagen som hade det tungt när föregående säsongen stängdes ner, och det verkar fortsatt vara detsamma även denna. Inga spelare som direkt sticker ut poängmässigt att har det väldigt tufft med offensiven samt såklart även defensiven, däremot har man inte direkt lagt sig ner och försvunnit helt ur matcherna om man kikar igenom spelschemat som varit.

Fortsättningen: Trots detta blir det tungt att kliva upp högre och man får försöka slåss med Rotebro om bottenplaceringen. Järfälla får ladda om till nästa säsong och försöka jaga erfarenhet och rutin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: