Halvtidsgenomgång Herrar Division 3 Södra

Då ska även den södra serien få sig en titt lagmässigt samt tabellmässigt och vi får se hur väl mitt tips inför säsongen står sig. Det jag kan säga är att de flesta lagen är runt där man trodde med några sidosteg och serien är riktigt spännande och tight för det mesta och innehåller duktiga spelare i många utav lagen. Nio stycken omgångar har hittills spelats och tabellen haltar inte i den södra serien utan alla ligger på lika många spelade matcher.


NP = Nuvarande Placering

NPLagnamnMitt tips
1Huddinge IBS1
2Skogås/Trångsunds IBK7
3Ingarö IF 2
4Hammarbyhöjden IBK3
5FBI Tullinge6
6Värmdö IF5
7Sköndals IK4
8Huvudstadens IBK8
9Västerhaninge IBK9
10Vendelsö IK10

1. Huddinge IBS
Inför säsongen sa jag att allt annat än förstaplatsen vore orimligt och visst har Huddinge skött sig på ett hyfsat sätt, två oavgjorda matcher mot Skogås/Trångsund och Värmdö annars har man vunnit resten. Som sagt inför säsong så hittar vi Rickard Rydell, Daniel Strandberg och Marcus Broby högst upp i den interna poängligan, där Rydell sticker ut mest med en 8e plats i den totala för hela serien.

Fortsättningen: Kan man trumma på och fortsätta ha med sig några av sina vassa juniorer och andra breddspelare och slippa skador på nyckelspelare bör man kunna lösa förstaplatsen, de får dock se upp för bakom jagar Skogås/Trångsund samt Ingarö IF. Nästa match blir borta mot Hammarbyhöjden den 9 januari, kanske inte den enklaste nöten att knäcka ibland!

2. Skogås/Trångsunds IBK
Jaha, vad ska man egentligen säga om denna placering för detta lag? Äntligen kanske? Jag som själv spelat i laget för ett par säsonger sedan vet vilken kapacitet som finns individuellt åtminstone, däremot har spelet aldrig velat komma ihop sig riktigt på planen – nu verkar det som att det lossnat ordentligt. En ledare i laget sa till mig inför att ”tippa oss lågt, det ger oss tändvätska” ja och onekligen så verkar det blivit lite eld på brasan, nog för att jag inte trodde de kunde kliva såhär högt trots det.

Fortsättningen: En stekhet som nämnt inför säsongen Sebastian ”Batan” Pettersson levererar match efter match och har gjort viktiga mål! Därefter i interna poängligan kommer Nichlas Staberg. Simon Kortesalmi har blivit ett bra komplement bredvid Ludwig Wahlgren i mål och Johnny Rylin en stabil back att förlita sig på. Bolltrollaren Claes Norén bidrar med mycket han också! Nästa match blir den 9e januari borta mot Vendelsö IK.

3. Ingarö IF
Vunnit det man ska denna säsongen ungefär, förutom en plump i senaste omgången mot Tullinge. Gör allt som ofta mycket mål men det har sett värre ut bakåt också då man släppt in mest mål av lagen på den övre halvan. Axel Ulltin gör sitt och får bra uppbackning av Kim Kallio – Eddie Moberg och Max Wallin gör även sitt med flera.

Fortsättningen: Så som Skogås spelar känns det kanske tufft att utmana om andraplatsen, men Ingarö har såklart kapacitet att jaga ikapp. Vilde Westerlund har fullt fokus hos Värmdö IF i division 1 och klart att man hade kunnat fått bra mycket poäng därigenom och ytterligare ett vapen att vinna matcher med. Tror dock man tillslut hamnar på en tredjeplats. Nästa match blir ett ”Ö-Derby” då man möter Värmdö på bortaplan den 9 januari.

4. Hammarbyhöjden IBK
Det är ett litet glapp ned från Ingarö och närmast hittar vi Hammarbyhöjden som jag tippade trea inför säsongen, såhär i efterhand känns det lite givmilt av mig och visst var jag orolig men man har ändå gjort det okej. Klassisk klubb som spelat många säsonger i division 2 och har ett lite blandat gäng.
44-åriga Richard Forsberg vet hur man gör poäng, han har fått bra hjälp av Olof Berggren, Anton Lithén och James Ramanius.

Fortsättningen: Bra rutin och enkelt spel blandat med lite moves från herr Fischerström kan vinna några matcher till, jag vet inte om det räcker till en fjärdeplacering i slutändan men det kan inte gå alltför illa åtminstone! Nästa match som tidigare nämnt är mot topptippade Huddinge IBS!

5. FBI Tullinge
Tippade Tullinge som 6a med kapacitet att gå högre och platserna 4-9 är hyfsat vidöppna men Tullinge lär nog enkelt kunna hålla sig ifrån de lägsta åtminstone. Jonas Nyqvist levererar som bekant och Mikael Forsell har kommit igång så smått med Adam Nyqvist Nilsson också.

Fortsättningen: Som sagt känns det vidöppet men Tullinge blandar och ger, tillslut lär man hamna runt denna placeringen. Nästa match ser ut som uppskjuten i omgång tio och då blir nästa efter det hemma mot Värmdö den 16 januari.

6. Värmdö IF
Stabilt mittenlag och med tre vinster, tre oavgjorda samt tre förluster talar det sitt tydliga språk med +4 i målskillnad. Petter Ericson Hållén fortsätter alltjämt visa vad han kan, likaså Jonathan Holmberg. Petter ligger tvåa i totala poängligan och Jonathan sexa. Kan dessa två herrar kanske få lite mer backning så de kan stänga lite matcher så lär lite fler poäng trilla in.

Fortsättning: Värmdö lär fortsätta på samma spår och kommer slutligen hamna runt 6/7 placeringen. Blir intressant att se hur mycket herr Hållén kan utmana Daniel Thorsson om poängligavinsten. Nästa match blir derbyt mot Ingarö IF den 9 januari.

7. Sköndals IK
Att unge William Thyselius född 2005 får bära fanan i interna poängligan är både positivt och negativt, starkt jobbat av ungtuppen men han behöver verkligen fler som kan göra mer poäng. Detta talar sitt tydliga språk när Sköndal endast befinner sig på en sjundeplats. Förhoppningen var att de hade något bättre på gång och kanske det tar att bygga över tid.

Fortsättningen: Börjar inte fler spelare göra sitt och laget ta några poäng kommer det bli tungt tillslut och man kanske inte klättrar högre än såhär? Däremot är det inte långt upp till t.ex. fjärdeplatsen så det är långt ifrån över. Nästa match blir borta mot Västerhaninge och kanske kan man börja klättringen där, den 8 januari.

8. Huvudstadens IBK
Ser man till vem som leder poängligan ganska dominant så borde man tro att Huvudstaden ska ligga högre upp i tabellen, såklart är det jämnt uppåt men Daniel Thorssons 35 poäng hittills på 9 matcher är ganska så fascinerande. De verkar dock lida av ett tufft försvar då man släpper in en hel del bakåt också till och med mer än jumbon Vendelsö IK – alltså mest i ligan.

Fortsättningen: Kan de börja sätta försvaret så lär de börja vinna lite fler matcher. Man vet vart poängen kommer ifrån och visst såklart fler kan bidra. Viktigast för de är att se upp för jagande Västerhaninge nu!
Nästa match blir borta mot Sköndal ser det ut som den 16 januari.

9. Västerhaninge IBK
Ligger där jag trodde från början och utan nyförvärv som kontinuerligt spelar så blir det tufft. Robin Grönquist har gjort det fint poängmässigt med Marcus Ogeborg och Johan Eriksson. Trots bara tre vinster kanske de inte ska hänga läpp, de ligger inte så långt efter resten och kan äta sig ikapp om man börjar vinna lite matcher.

Fortsättningen: Kan de få till att spelare som Marvin Rickman, Elliot Ljunggren och Filip Trolle spelar resten av matcherna så kan de bli ett litet stabilare lag åtminstone och hämta hem lite fler poäng, Soinjoki behöver komma igång han med, trots sin backplats. Nästa match blir hemma mot Sköndal, spännande att se hur den går!

10. Vendelsö IK
Tyvärr fanns det inga indikationer på att Vendelsö skulle hamna någon annanstans, de som har spelat har säkerligen fått kämpa tappert. Linus Ocken-Ek är ensam rent poängmässigt men det finns fler med lite krut i sig. Tim Wensberg Sahlin ligger på inte helt otippade 19 utvisningsminuter. Det finns en del juniorer i klubben men visst kan detta vara lite för tufft även att möta äldre i en herrserie, Silvernäs har bara spelat två matcher hittills dessvärre för Vendelsös del.

Fortsättningen: Andreas Franke står registrerad för en del matcher och det har gått mig förbi att han är tillbaka, en extremt duktig back i sina juniordagar i Farsta IBK JAS/HJ säsongen 2014/2015 innan han flyttade till Linköping för studier. Kul att se honom tillbaka i Stockholm, tyvärr lär det dock bli svårt att lyfta laget högre än såhär. Surt för en klassisk klubb som Vendelsö.

En kommentar på “Halvtidsgenomgång Herrar Division 3 Södra

Add yours

  1. För att försvara sköndal så är alla förluster uddamålet förutom Tullinge där dom får sista i öppen kasse. sköndal har många lägen att avgöra dessa matcher strax innan . Vilket gör en helt annan bild i tabellen.. skulle mer tro att ser man inte upp så kommer sköndal klättra i tabellen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: